Dulkio ministerija rekomenduoja bažnyčiose keisti apeigas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/dulk... 2021-10-14 12:29:00, skaitė 511, komentavo 4

Dulkio ministerija rekomenduoja bažnyčiose keisti apeigas

Užsikrėtimų COVID-19 liga atvejų skaičiui didėjant, Sveikatos apsaugos ministerija atnaujina rekomendacijas maldos namams.

SAM rekomenduoja užtikrinti saugų, ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą tarp asmenų, dalyvaujančių religinėse apeigose.

Pastarosiose negali dalyvauti asmenys, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijos požymių, vyresni nei 6 metų asmenys, nedėvintys nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių (veido kaukių, respiratorių ar kitų priemonių), bei tie, kuriems privaloma izoliacija.

Remiantis atnaujintomis rekomendacijomis, šv. Komunija turėtų būti dalinama į rankas. Taip pat nerekomenduojamos ir religinės apeigos, kurių metų kunigas ar kitas dvasininkas turi tiesioginį kontaktą su kitais asmenimis (pvz., teikiant Sutvirtinimo sakramentą).

Religinių apeigų dalyviai, išskyrus dvasininkus ar kitus maldos namų darbuotojus, turi vengti fizinio kontakto su relikvijomis, kryžiais ir kitais relikvijoriais, vengti fizinio kontakto su kitais asmenimis, pvz., spausti vieni kitiems ranką. Taip pat svarbu užtikrinti, kad nebūtų vandens induose švęstam vandeniui.

Religinių apeigų dalyviam rekomenduojama dėvėti kaukes, išskyrus celebruojantį kunigą, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, vengti liesti neplautomis rankomis veidą bei laikytis saugaus, ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo nuo kitų asmenų.

Statistikos departamento pateiktais duomenimis, 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų Lietuvoje tenka 998 atvejai, teigiamų tyrimų dalis siekia 10,8 procento.

Per visą pandemijos laikotarpį šalyje nuo COVID-19 mirė 5 308 žmonės. Bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekia 357 801.

SN inf.

https://youtu.be/AgevnhqhOXg