Šeštadienį Italija sukilo prieš spalio 15 d. įvedamą „Green Pass“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-10-11 11:37:00, skaitė 578, komentavo 4

Šeštadienį Italija sukilo prieš spalio 15 d. įvedamą „Green Pass“

Taip vadinamas „Green Pass“, sutrypiantis žmogaus konstitucines teises ir įvedantis piliečių segregaciją Italijoje įvedamas nuo spalio 15 dienos. Nuo šios dienos įsigalios draudimas atvykti į darbą be "Green Pass." Šiuo metu virš 80 proc. italų jau yra visiškai paskiepyti, todėl piliečiams nesuprantama, kam reikalingas šis naujas „pasas“, kuris apriboja jų teises.

Jau nuo 15 val. Italijos sostinėje Romoje ir kituose Italijos miestuose vyko dešimttūkstantinės demonstracijos.

Protestuotojai įsiveržė į didžiausios šalies profesinės sąjungos CGIL (Italijos profsąjungų konfederacijų), kuri palaikė šią priemonę, biurą. Buveinė buvo nuniokota. Tada protestuotojai bandė įsiveržti į Italijos ministro pirmininko Mario Draghi biurą. Kelią jiems užtvėrė policija. Policija panaudojo ašarines dujas ir sužeidė mažiausiai tris žmones - du protestuotojus ir policininką.

Italų portale „Il Giornale“ apie protestus Romoje ir Milane vakar rašė:

„Visoje Italijoje tęsiasi gatvės demonstracijos prieš „Green Pass“ (mūsų „Galimybių paso“ analogas, A.L.) taikymą. Milane ir kituose miestuose vyko demonstracijos, kaip ir nuo praėjusių metų liepos mėnesio, o kartais kildavo susirėmimai su policija. Romoje taip pat vyko demonstrantų ir policijos susirėmimai. Dvi leistinos demonstracijos sostinėje turėjo būti statiškos Piazza del Popolo ir Bocca della verità aikštėse. Prie Pincio kalno susirinko apie 10 000 žmonių, tačiau tam tikru momentu grupė protestuotojų prieš skiepus "Be skiepų" atsiskyrė ir pradėjo nesankcionuotą eiseną, kuri pasiekė Borgezės vilą, kur ją užblokavo policija. Įtampa buvo didelė, tarp protestuotojų ir policijos įvyko keletas susirėmimų, kol eisenai pavyko pralaužti blokadą (į policiją buvo mėtomi daiktai) ir eiti į miesto centrą.“

https://www.youtube.com/watch?v=iESlD4wcvyA

Toliau rašoma, kad susidūrimai vyko ir Popolo aikštėje, kai kurie demonstrantai mėtė kėdes į policiją, bandžiusią patekti į Via del Babuino gatvę. Policininkai atsakė lazdomis. Po to demonstrantai pajudėjo link Palazzo Chigi ir Montecitorio. Policija stengėsi sulaikyti eitynes ir neleisti paralyžiuoti visą sostinę. Į policiją buvo mėtomi įvairūs daiktai, akmenys ir buteliui. Buvo panaudotos ašarinės dujos.

https://www.youtube.com/watch?v=5vbqMWy5TkA

Dalis protestuotojų pasiekė CGIL (Italijos profsąjungų konfederacijų) būstinę ir bandė šturmuoti pastatą, kurio prieigas gynė policijos kordonas su riaušių malšinimo įranga. Telegramų kanaluose platinamuose vaizdo įrašuose matyti, kaip protestuotojai įeina į profsąjungos būstinę.

Susirėmimai Milane

„Milane demonstracija buvo mažiau žmonių, bet taip pat karšta“, - rašoma Il Giornale.

Policija panudojo čia riaušių malšinimo įranga. Agentai buvo dislokuoti pagrindiniuose centrinės stoties prieigose, kad neleistų patekti į ją, tačiau grupė demonstrantų bandė prasiveržti pro kordoną ir patekti į geležinkelio pastatą. Mėginimas buvo nesėkmingas, nes įėjimai į Galleria delle Carrozze ir į Piazza Luigi Savoia aikštę buvo uždaryti iš anksto. Kitos policijos pajėgos taip pat buvo dislokuotos su riaušių malšinimo įranga, kad saugotų stotį. Oficialūs šaltiniai teigia, kad Milane žygiavo 5 000 žmonių, kurie paralyžiavo miesto eismą.

https://www.youtube.com/watch?v=AcnJUNu9KZ0

Portele „Corriere Della Sera“rašoma, kad 15 val. Romos Piazza del Popolo aikštėje ir prie Bocca della verità vykusioje demonstracijoje, kurią sukvietė judėjimas "Ne Green Pass" apie 30000 demonstrantų, nors policija nurodo demonstrantų skaičių tik 10000. Protestuotojų grupė, apie 6 000 žmonių, ėjo palei Villa Borghese, kol pasiekė Piazzale delle Canestre, o tada sankryžą su susukta siena Via Veneto, Piazzale Brasile. Čia protestuotojus užblokavo policijos ir finansų policijos būrys su riaušių malšinimo įranga ir šarvuotais automobiliais, tačiau juos pavyko sustabdyti tik kelioms minutėms, nes per parką pradėjo eiti daugybė protestuotojų.

Ministras Pirmininkas Mario Draghi paskambino CGIL generaliniam sekretoriui Maurizio Landini ir išreiškė jam ir visai sąjungai visišką vyriausybės solidarumą dėl išpuolio prieš būstinę Romoje.

Užsienio reikalų ministro Luigi Di Maio nuomone, "politika turi pasmerkti tai, kas šiandien įvyko Romos aikštėje. Tai ne demonstrantai, o nusikaltėliai“.

Šaltiniai:

https://ru.euronews.com/2021/10/10/italy-rome-anti-covid-pass-clashes

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/piazza-violenta-dei-no-vax-botte-ai-poliziotti-1980840.html

https://roma.corriere.it/notizie/cronaca/21_ottobre_09/manifestazione-no-green-pass-diecimila-piazza-popolo-92cd466e-2910-11ec-b7b1-cee5d0ca7086.shtml

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786