Svajoti nekenkia, o kvailiai visada svajonių pertekę

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-10-07 23:50:00, skaitė 754, komentavo 11

Svajoti nekenkia, o kvailiai visada svajonių pertekę

Svajoti nekenkia, o kvailiai visada svajonių pertekę , kada jie dirbti nenori (rusų liaudies patarlė)

Sovietinio profesoriaus, Aukščiausio Sovieto eks-pirmininko mintis apie tai, kad Krymas „sugrįš Ukrainai po Rusijos žlugimo“, nes "visos imperijos kada nors subyrės“, yra velniškai gera. Taip ir iškyla prieš akis vaizdelis, kaip Rusija byra nuo pikto likimo smūgių ir nenumaldomų istorijos įstatymų, o Ukraina, triumfuodama, atsiima sau Krymą... Na ir dar ką ten, ko jai dar gali prireikti iš rusų. Ko gi čia kuklintis? Krymo gyventojai skubiai deportuojami, sakykim, į sąlyginį Sibirą, o dar geriau - į Afganistaną, nes Sibire nafta, dujos, medienos ir kitokie ištekliai, kurie bus naudingi pačiai Ukrainai. Krymą apgyvendina išeiviai iš Galicijos. Sevastopolis pervadinamas Banderos garbei, Simferopolis - Petliuros, Kerčė - Šuchevičiaus, o Jalta, kuo tik velnias nejuokauja, galima būtų ir Port-Zelenskiu perkrikštyti.

Juk visa tai prie jo prezidentavimo bus? Arba ne? Beje, Saakašvilio garbei tada būtų protinga pavadinti Odesą, Lvovą pavadinti Obamos vardu, tegul Zaporožė būtų Baidenas, o paties Lenzbergo vardą galima būti priskirti Guliaipolė (vienintelė vieta pasaulyje kur egzistavo valstybė, nors ir neilgai, kurioje anarchija buvo valstybinė santvarka, dabar miestas), kuris kaip Guliai-Lenzbergas atrodytu kur kas įspūdingiau. Reikia juk kažkaip atsidėkoti už moralinį palaikymą... Apskritai tai suprantama. Svajoti nekenkia, o kvailiai visada svajonių pertekę , kada jie dirbti nenori, kas visiškai tinka ir Lietuvos, ir Ukrainos valdžiai.

Tegul pasilinksmina vyriokai. Tuo labiau, kad imperijos, kaip žinoma, visada suyra - kas ir rašoma mokykliniuose istorijos vadovėliuose. Tiesa, yra Kinija ... Ir ne tik Kinija. Tačiau norint susigaudyti tokiuose dalykuose, būtina ne tik mokyklinius vadovėlius skaityti.

Beje, neaišku, kodėl artėjantį neišvengiamą, pasak sovietinio profesoriaus, Rusijos subyrėjimą turėtų pamatyti Ukrainoje ir Pribaltikos šalyse. Juk jų pačių tuo momentu žemėlapyje jau seniausiai nebebus. Tas matyti tiek iš ekonomikos degradacijos, tiek ir iš gyventojų skaičiaus mažėjimo. Paprasčiau sakant išmiršta, tiek vieni, tiek ir kiti, ir jau kas-ne-kas bet jau jie tai jau tiktai neturi jokių šansų išsaugoti dabartinį savo "valstybingumą". Ir, beje! Koks dar gali būti Krymo sugrąžinimas Ukrainai? Kas jai jį atiduos ?! Ir čia jau net ne apie Rusiją kalba. Jei Krymas nebutu Rusijos dalis, vadinasi jį užgrobtu Turkija, kuri jau nemažai ką dėl to  nuveikė - tiesiog Kijeve, dėl savo durnumo, arba to nematė, arba nenorėjo to matyti, arba ten jau iš anksto su tuo susitaikė. O gal jie paprasčiausiai norėjo  parduoti Krymą brangiau, tai pačiai Amerikai. Vis  dėl to tai juk vertingas aktyvas...

Atleisk jiems, Viešpatie, tiems visiems, idiotams. Tegul jau geriau, kad jau Krymas grįžo Rusijos sudėtin, tai ten ir lieka. O tai Turkija negali su Šiaurės Kipru susitvarkyti, o USA iš Afganistano tokiu greičiu į kojas dėjo, kad net nepadoru prisiminti tokio bėgimo detalių, o "nezaliežna" Ukraina paskutinę dvasią jau ne tik Donbase, bet ir Užkarpatėje išleidžia. Kur dar jai apie Krymą prisiminti? O kalbant apie Lietuvą, sovietinį profesorių ir visus kitus, po 1920 -ųjų metų pirmą kartą patapus nepriklausomomis valstybėmis,  buvusias Rusijos imperijos provincijas ir buvusias tarybines respublikas, tai kaip tik šiemet suėjo 300 metų, kaip Piotras I juos iš švedų ne tik atkovojo, bet ir NUSIPIRKO amžiams. Būtų geriau, jei apie tai būtų prisiminta. Ne apie  Krymą galvoti reikia. Oi, ne apie Krymą.

Apie save pagalvoti, ar ką ?

hPYW_pEDsUZXEgH6PiucVvhUhq4deBuiUMUJp-T58iqcMA5tMYHC93GpGuo9SxHNXfUgdnQSFaTrvpdVuM5gJoYHOJPSJB7p4LXXIWOoWuCEDGv6TxtpfK8VbNN7N76B3BQ7-2Zt=s0