Šiek tiek apie ateitį

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-10-03 14:49:00, skaitė 1232, komentavo 24

Šiek tiek  apie ateitį

Einant septynioliktiems pandemijos metams gyvenimas pradėjo tekėti įprasta vaga. Nurimo protestai prieš privalomus kassavaitinius skiepijimus; kiekviename bute sumontuotos stebėjimo kameros leido užtikrinti, kad namuose būtų laikomasi kaukių-pirštinių režimo, o laiptinėse esantys QR kodų ir GP skaneriai pagaliau atėmė galimybę neskiepytiems galimybę išeiti į gatvę. Atrodė, kad dar truputis - ir virusas bus nugalėtas.

Tačiau viskas pasikeitė, kada PSO direktorius, nesenstantis Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas, apdovanotas Nobelio premija už sėkmingą kovą su pandemija, paskelbė apie naujo štamo atsiradimą. Jau kelinto pagal eilę - tūkstantojo? Du tūkstančiai septyni šimtojo? Niekas jau jų nebeneskaičiavo, o ir kam nereikia: bus skiepai kartą per savaitę, bus du kartus - lyg tai būtų didelis skirtumas?

Tačiau šaunusis etiopas šį kartą buvo nusiteikęs ryžtingai. Kaip paaiškėjo, nei skiepai, karantinai, nei izoliacijos-saviizoliacijos, nei kaukės, nei testai nesuteikia šimtaprocentinės apsaugos nuo viruso. Tai reiškia, kad atėjo laikas imtis dar labiau efektyvesnių priemonių. Atlikti tyrimai parodė, kad tikimybė užsikrėsti nuo palaidoto ar kremuoto lavono yra lygi nuliui. Štai ji, pandemijos pabaiga!

Žinoma, nebuvo jokios kalbos apie šaudymus ar kitokias egzekucijas. PSO vadovas turėjo omenyje tik savanorišką pasitraukimą iš šio pasaulio..

USA pirmoji atsiliepė į tokį šaukimą. Kalbėdamas Juodojo namo pievelėje, USA prezidentas, nebinarinė persona Fatima Abdelhamidas al-Raisi, savanorišką baltųjų, vyriškos ir cisgenderinės gyventojų dalies eutanaziją pavadino svarbiu žingsniu kovojant su baltųjų viršenybe, mizoginija (moterų nekentimas) ir transfobija. Jau po pusvalandžio tegas #EuthanasiaSavesLives# atsidūrė „Twitter“ tope, kuris iškart užbanino 300 milijonų vartotojų už feikų apie eutanazijos pavojus skleidimą. Neatsiliko ir „Fajebokas“: kiekviename įraše (poste) reklaminiai langeliai (baneriai) džiugiai skelbė, kad su eutanazijos preparatais atliekama daugybė testų dėl jų saugumo ir efektyvumo, o jų vartojimas yra atidžiai stebimas.

Lietuva taip pat neliko nuošalyje. Didysis patriarxas (sovietinis profesorius, faktinis vadovas ir t.t.) klonuotas dar 2034 metais, televizijos pranešime savo paties sukurtomis eilėmis ragino supratingai priimti šį sunkų sprendimą, primindamas tiek Griunvaldo pergalę prieš kryžiuočius, tiek ir savo indėlį į "blogio imperijos" sugriovimą. Piliečių patogumui registracija eutanazijai tapo prieinama viešosiose paslaugose - e.valstybė, epolicija, e.sveikata; O kad pasaldinti pasaldinti piliulę, tarp užsiregistravusiųjų buvo surengta loterija automobiliui laimėti, o po registracijos išduotas QR kodas ir GP leido lankytis restoranuose ir kavinėse, prekybcentriose ir gavnopoliuose iki nustatytos eutanazijos datos. Wilno meras pasirašė dekretą dėl privalomos 90% švietimo, kultūros ir turizmo darbuotojų eutanazijos, tačiau po 17 metų mokyklų uždarinėjimo, dėl uždarytų sienų, koncertų ir moksleivių nebuvimo jie, atrodo, dėl to nelabai ir nusiminė.

Panašių priemonių ėmėsi ir kitos šalys. Negalima sakyti, kad masinė eutanazija buvo sutikta vieningų pritarimu: žinoma, anti-eutanazininkai, žinoma, bandė priešintis, tačiau bujojanti socialiniuose tinkluose cenzūra ir administracinio poveikio priemonės davė norimą efektą: per kelias savaites visi, išskyrus politikus, gydytojus, farmacijos pramonės ir bazinių įmonių darbuotojus, buvo eutanizuoti. 

Koronavirusas pradėjo trauktis.