Orbanas: migracijos valdymą reikia grąžinti valstybėms narėms

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-09-03 10:09:00, skaitė 667, komentavo 5

Orbanas: migracijos valdymą reikia grąžinti valstybėms narėms

"Mums nereikia svetimšalių, nes jie keičia Europos visuomenių sudėtį, Europos kultūrinį įvaizdį, krikščionišką, šeima grindžiamą sistemą", - sakė premjeras V. Orbanas

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas trečiadienį kalbėjo Blede (Slovėnija) vykusioje apskritojo stalo diskusijoje Tarptautiniame strategijos forume (BSF). Jis pažymėjo, kad migracija nėra priimtina ir kaip demografinių problemų sprendimas, nes daugiausia musulmonų imigrantai pakeistų tradicinę Europos kultūrą. Apie migracijos sustabdymą Orbanas kalbėjo nuo pat 2015 m. migracijos krizės. Jo nuomone, nekontroliuojama imigracija gali sukelti terorizmą ir socialinius sunkumus, o ES tam nepasirengusi ir neturi atsakymų, kaip spręsti šį iššūkį.

Savo kalboje Orbanas pabrėžė, kad dėl įvykių Afganistane gresia dar viena migracijos krizė, o diskusijos dėl imigracijos sukėlė gilų susiskaldymą ir sunkumus ES, atotrūkį tarp skirtingų nuomonių, kuris vis dar nėra įveiktas.

„Mums nereikia svetimšalių, nes jie keičia Europos visuomenių sudėtį, kultūrinį Europos įvaizdį, krikščionišką, šeima grindžiamą sistemą", - pasakė Vengrijos premjeras ir pažymėjo, kad istoriškai musulmonų okupaciją patyrusių šalių, tokių kaip Vengrija, patirtis šioje srityje yra svarbesnė nei tų, kurios jos nepatyrė. Jis sakė, kad visi dabar atvykstantys migrantai yra musulmonai.

Pagrindinė Bledo forumo, vykstančio jau 16-ąjį kartą, tema buvo Europos ateitis, ekonomikos atsigavimas, kurio prireikė dėl koronaviruso epidemijos ir Europos Sąjungos plėtros. Kalbėdamas apie pastarąjį klausimą, V. Orbanas pareiškė, kad Serbija yra labai svarbi šalis ir kad jos narystė ES yra būtina vien geopolitiniu ir saugumo požiūriu. Pasak jo, Europos Sąjungai Serbijos narystės ES reikia net labiau nei Serbijai.

Kalbėdamas apie Europos ateitį, V. Orbanas pabrėžė, kad Europos Sąjunga turi išlikti vieninga. Tačiau pagrindinė to sąlyga - ekonominė sėkmė. Be jos nėra politinio pagrindo išsaugoti bendras vertybes, pabrėžė jis.

"Europos Sąjunga turi grįžti prie savo šaknų, prie tėvų įkūrėjų nustatytų principų, nes tik taip galima užtikrinti vienybę ir kartu išsaugoti įvairovę", - savo pagrindinėje kalboje Bledo forume sakė Slovėnijos ministras pirmininkas Janezas Janša. Jis nurodė, kad Europos Sąjungos tėvai įkūrėjai suformulavo keturis pagrindinius mechanizmus: konsensusą, abipusę pagarbą, subsidiarumą ir solidarumą. J. Janša sakė tikįs, kad ES laikysis nustatytos krypties.

image.png

Antradienį Austrijos Kancleris Sebastianas Kurz Berlyne susitiko su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir po šio susitikimo pakartojo, kad jo šalis nepriims pabėgėlių iš Afganistano. Austrijoje jau gyvenantys afganistaniečiai ir toliau bus deportuojami, tačiau ne į Kabulą, o į jų pirmines atvykimo į Europą šalis. Kurzas pripažino, kad Afganistano ateities perspektyvos yra "niūrios". Tačiau, atsižvelgiant į "siaubingą padėtį Afganistane", iškilo "nekontroliuojamos migracijos" į Europą grėsmė. Austrijos kancleris sakė, kad reikia užkirsti kelią "naujiems 2015-iesiems."

Nuorodos:

https://rmx.news/hungary/migration-must-be-stopped-eu-should-hand-back-migration-management-to-member-states-says-pm-orban/

https://www.welt.de/politik/ausland/live233143529/Afghanistan-Wir-werden-nicht-zusaetzlich-Menschen-aufnehmen-sagt-Kurz.html