Taigi, #verčiam_valdžią?

Autorius: Nepatogus rašytojas Šaltinis: https://www.facebook.com/nepat... 2021-08-27 14:35:00, skaitė 820, komentavo 16

Taigi, #verčiam_valdžią?

Šiandien man, ko gero, atėjo atsakymas - kodėl ši valdančioji dauguma parinkta taip netikusiai ir visiškai neatitinka demokratijos principų? Atrodo - ji tik ir daro viską, kad tik sukeltų chaosą mūsų valstybėje ir iššauktų kuo didesnę neapykantą ir pasipriešinimą tiek tarp piliečių, tiek nukreiptų jį į save.

Kalbu apie Lietuvą, nors reiškinys matomas ne vienoje valstybėje.

Drįstu manyti, jog tai nėra klaida, netgi atvirkščiai - klasta ir strategija su aiškiu tikslu - dar labiau įtvirtinti tikrąją valdžią, kuri ir yra visų įvykių organizatorius besivadovaujantis tūkstančius metų patikrintom valdymo technologijom.

Turėtumėm nepamiršti, jog valdžia - ne tie laikini veidai, kaip #Armonaitė #Šimonytė #Nielsen #Dulkys ar #Bilotaitė. Valdžia - tai, kas juos valdo ir duoda jiems nurodymus.

Žinot juos? Gal ir žinot, bet nieks neduoda komandos? O gal jie per daug nepasiekiami? Nemanykit, kad nužeminu minią. Ji gali būti ir didvyriška, tačiau visada priklausoma nuo vedlio.

Taigi, tuos veidus galima nuversti, apversti, išmesti, o galop, patyliukais vėl įdarbinti kur mažiau matomoj vietoj - kokioj Lietuvos ambasadoj užieny ir pan.Tai nėra sudėtinga. Biurokratinis aparatas savais pasirūpina. Ypač tais, kurie ant savęs prisiima strėles.

Valdžia daug gudresnė, o žmonės, deja, bet linkę į naivumą ir aklumą, ypač minia, kurios "mygtukus" tinkamai paspaudžius, iššaukiama neapykanta, kuri atėjus laikui nukreipiama tikslingai.

Dar daugiau - valdžios jėgos gali pačios tai organizuoti. Tai kažkas panašaus į revoliuciją iš viršaus.

Daug nereikia - padaryti keletą samoningų sprendimų, kurie sukeltų valstybėje įtampą, žmonių susipriešinimą, kurti vaizdą jog valstybė nebevaldoma, o tai "spręsti" pasiųsti "tautos gelbėtojus" iš viršaus.

Užkaitinus iki reikiamos temperatūros, žmones apjungiami į vieną tikėjimą, tad

belieka pateikti pasiūlymą.

#Verčiam_valdžią - toks pasiūlymas priimamas iš karto.

Štai taip miniai suteiktas tikslas, bet turime žinoti, kad minia, ji visais laikais buvo ta, kuri panaudojama geram ar blogam tikslui. Minia niekada neklausinėja ir visada įsitikinus, jog daro viską tik dėl aukščiausio gėrio.

Ir retai suvokia, jog prašo to, kas lengviausiai padaroma - atstatydinti marionetes.

Kodėl čia nugali valdžia?

Todėl, kad nušluota valdžia - tik marionetės, tačiau daug svarbesnis efektas - minia jaučia pergalės skonį. Jis saldus, pakylėtas.

Lieka sekantis etapas - pasiūlyti kitas marionetes.

Kadangi minia priklausoma nuo vedlio ar vedlių, šie pasiūlo iš anksto paruoštus kandidatus.

Taigi, marionečių valdžia pakeista ir visuomenės dalis(minia) jaučiasi triumfavusi. Visi laimingi - tiek valdžia, tiek "valdžios" nuvertime dalyvavę.

Tik tiesa greičiausiai ta, kad vieni tik jaučiasi triumfavę, o kiti triumfavo.

Kas pasikeitė?

Marionetės. Už jų esanti valdžia įsitvirtino dar labiau, nes tie, kurie buvo nepatenkinti, dabar "valdžios" pusėje, o tie, kurie visada pakluso "valdžiai", jie ir dabar komfortiškai prisitaikys.

Na, o minia liko minia. Ir tik retas iš jos galiausiai pripažins buvęs gudriai apžaistas.

Gyveni ir mokais.