Kas jūs, daktare Švabe? Pof.Valentinas Katasonovas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-08-25 16:41:00, skaitė 3120, komentavo 1

Kas jūs, daktare Švabe? Pof.Valentinas Katasonovas

"Cirko kvieslys, užaugęs su sidabriniu šaukšteliu burnoje, kurio širdis neturi kuo pasidalyti su pasauliu".

Dr. Klausas Martinas Schwabas, Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) prezidentas, nuo praėjusių metų tapo viena iš pagrindinių pasaulio politikos figūrų. 2020 m. jis pasiūlė "Didžiojo perkrovimo" planą, kuriuo siekiama visiškai pakeisti pasaulio tvarką. Švabas šį planą išsamiai išdėstė savo knygoje "COVID-19: didysis perkrovimas", kuri bus išleista 2020 m. vasarą. Švabas tęsė šią temą 2021 m. pradžioje išleistoje knygoje „Stakeholder Capitalism: A Global Economy that Works for Progress, People and Planet“ (Suinteresuotųjų subjektų kapitalizmas: pasaulinė ekonomika, veikianti pažangos, žmonių ir planetos labui".

image.png

"Didžiojo perkrovimo" plane numatyta, kad valdžią pasaulyje perims nedidelė "išrinktųjų" grupė. Natūralu, kad susidomėjimas Klauso Švabo biografija išaugo. Internete pateikiamas labai išsamus mūsų herojaus gyvenimo aprašymas, bet kažkodėl tik nuo tada, kai jis baigė vidurinę mokyklą ir 1957 m. įstojo į Šveicarijos federalinį technologijos institutą.

O kaip prieš tai? Dvi ar trys eilutės: gimė 1938 m. kovo 30 d. Ravensburge, Vokietijoje. Ten mokėsi gimnazijoje, kurią baigė 1957 m. Nieko neužsimenama apie jo tėvus, protėvius ir gimines, mokymąsi gimnazijoje, vaikystės draugus ar įpročius. Atrodė, tarsi kas nors būtų pažymėjęs Klauso biografiją kaip "slaptą", kai jis gyveno Ravensburge. Natūralu, kad atsirado įvairių versijų.

Kai kurie iš jų turi sensacijos požymių. Pavyzdžiui, socialinėje žiniasklaidoje yra Klauso Schwabo genealoginio medžio nuotrauka. Jame nurodyta, kad jo tėvas buvo Fredas Švabas (Fred Schwab), o motina - Marianna Švab (Marianne Schwab), gimusi Rotšild (gimusi 1919 m.). Marianos tėvas buvo Louisas Rothschildas (1864-1942), bankininkas iš Vokietijos Bad Homburgo miesto. Vėliau didžioji dalis medžiagos apie Klauso Švabo priklausomybę Rotšildų klanui dingo, nes sensacingos naujienos autoriai ją supainiojo. Iš tiesų buvo Fredas ir Marianna Švabai, ir Marianna iš tiesų priklausė Rotšildų klanui, tačiau Klauso Švabo tarp jų vaikų nebuvo. Pasirodo, kad Fredas ir Marianna yra mūsų Klauso bendrapavardžiai.

Ir dar sužinokite, kodėl Klausas niekada nemini savo tėvų vardo. Glaustai informacija apie Klauso tėvą surinkta knygoje „Klaus Schwab and the Fourth Reich“ (Klausas Švabas ir Ketvirtasis reichas), išleistoje 2021 m. kovo 18 d.

Klauso tėvo vardas buvo Eugenas Vilhelmas Švabas (Eugen Wilhelm Schwab). Gimimo metai - 1899. Kai Klausas gimė, jo tėvas buvo Ravensburgo įmonės "Escher-Wyss & Co." direktorius. Eugene'as Schwabas toliau dirbo bendrovėje kaip garbės prezidentas iki pat savo mirties 1982 m. "Escher-Wyss" buvo įkurta 1805 m. XX amžiuje ji sukūrė unikalias didelio atsparumo medžiagas dujų turbinoms, kompresoriams, elektros įrangai, šilumos siurbliams ir kitai šiluminei įrangai, hidraulikai, laivams, lėktuvams ir kt. Dėl savo reikšmės Trečiojo reicho kariniam-pramoniniam kompleksui "Escher-Wyss" buvo ypatingai saugoma Hitlerio, ir jai buvo suteiktas garbingas "pavyzdinės nacionalsocialistinės įmonės" titulas.

Escher-Wyss, šiuolaikiškai kalbant, buvo "miestą formuojanti Ravensburgo įmonė". Tam tikra prasme Klauso Švabo tėvas vadovavo ne tik įmonei, bet ir miestui. Be to, miestas garsėjo eugenikos principų taikymu žudant "nenaudingus valgytojus"; Ravensburgas buvo kaizerio Vilhelmo instituto sukurtų technologijų bandymų poligonas. Ravensburgas, esantis netoli Vokietijos ir Šveicarijos sienos, taip pat garsėjo tuo, kad karo pabaigoje per jį į Šveicariją buvo gabenamas įvairiose šalyse nacių išgrobstytas auksas.

image.png
Vienas iš Escher-Wyss dirbtuvių. Nuotrauka: www.e2a.ch

Hitlerio valstybėje Escher-Wyss įmonė užėmė ypatingą vietą kariniame pramoniniame komplekse, nes jai buvo pavesta sukurti... branduolinius ginklus. Hitleriui nepavyko sukurti šių ginklų, tačiau Escher-Wyss įmonėje buvo atlikti tam tikri patobulinimai, kurie buvo panaudoti pokaryje.

Įgijęs aukštąjį techninį išsilavinimą Šveicarijoje, Klausas dirbo "Escher-Wyss", vadovaujamas tėvų. Jam buvo patikėtas Vokietijos "Escher-Wyss" ir Šveicarijos "Sulzer AG" susijungimas. Klausas Schwabas buvo atsakingas už tai, kad "Escher-Wyss" Pietų Afrikai neteisėtai tiekė komponentus, skirtus branduolinių ginklų gamybai. Tai jis darė bent iki 1971 m., kai įsteigė Pasaulio ekonomikos forumą (tuomet vadintą Europos vadybos forumu). Jungtinės Tautos uždraudė tiekti medžiagas ir komponentus branduoliniams ginklams gaminti.

image.png
Europos vadybos forumas, 1975 m. Schwab - pirmas iš dešinės

Neabejojama, kad Klausas Schwabas dalyvavo kontrabanda gabenant branduolinio ginklo komponentus į Pietų Afriką, tačiau bausmės išvengė. Todėl jis bijo net paminėti savo tėvo vardą.

Apie Klauso Švabo motiną iki šiol nebuvo nė žodžio. Netikėtai 2021 m. Klausas Schwabas pirmą kartą viešai atskleidė savo tėvų vardus. Švabo knygoje "Kapitalizmas, kuriame dalyvauja visi suinteresuotieji subjektai" yra dedikacija jo tėvams: "Mano tėvams Eugenui Vilhelmui Švabui (Eugen Wilhelm Schwab) ir Erikai Epprecht (Erika Epprecht), kurie iš pirmų lūpų išmokė mane švietimo, bendradarbiavimo ir suinteresuotųjų subjektų principo vertės. Nurodytas ne tik mano tėvo, bet ir motinos vardas Erika Epprecht, tačiau tai begėdiškas melas. Erika Epprecht yra Klauso Švabo pamotė. Jo kraujo motina yra Ema Gisela Tekelius Schwab, gimusi Kilian, pirmoji Eugenijaus Vilhelmo Schwabo žmona. Ji buvo šimtaprocentinė žydė. Netrukus po Klauso gimimo Vokietijoje sustiprėjo žydų persekiojimas, ir jo motina buvo priversta bėgti iš šalies. 1938 m. gruodžio 9 d. Emma Švab emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas, pasivadinusi Gisela Švab, palikusi mažametį sūnų Klausą. Jos likimas nežinomas.

Netrukus jos tėvas vėl vedė. Jo žmona buvo Erika Epprecht - moteris, kurios vardą Klausas Schwabas įrašė savo knygos dedikacijoje. Klauso uošvė, kaip pažymi knygos "Klausas Švabas ir Ketvirtasis reichas" autorius, "buvo ištverminga arijė, priimtina naciams". Tačiau nerasta jokių duomenų apie skyrybas su Ema ar naują santuoką su Erika. Galbūt Erika Epprecht buvo ne visai teisėta būsimojo Pasaulio ekonomikos forumo prezidento pamote.

image.png

Klausas Švabas, ankstyvoje vaikystėje auklėtas kaip nacionalsocialistas, nuslėpė, kas iš tikrųjų buvo jo motina. Jau jaunystėje mūsų Švabas įsijautė į savo vaidmenį kaip šimtaprocentinis arijietis. Tėvas stengėsi perduoti jam arijų dvasią. Po Emmos pabėgimo Eugenas Švabas turėjo su palengvėjimu atsikvėpti: ji būtų užkirtusi kelią jo karjerai Trečiajame reiche.

Klausas Švabas turi vyresnį brolį, kuris 1927 m. gimė Eugenijui ir Emai Švabams. Jo vardas Hansas Švabas. Priešingai nei Klausas, jis visada laikė save visaverčiu žydu (žydiškumą apibrėžia ne tėvas, o motina), neneigė savo motinos, bet ir palaikė ryšius su tėvu. Brazilijoje buvo įkurta bendrovė, kuri tapo "Escher-Wyss" dalimi, o Hansas jai vadovavo. Kartą Klausas Švabas prasitarė, kad Eugenijus ir Erika Epprechtai 1960 m. lankėsi Brazilijoje...

image.png
Davoso forumui sukako 50 metų. Nuotrauka: REUTERS/Denis Balibouse

Knygos "Klausas Švabas ir Ketvirtasis reichas" autorius rašo: "Klausas Švabas beveik niekada nesišypso. Dabar žinome kodėl. Jis žino, kad yra apgavikas - cirko kvieslys, užaugęs su sidabriniu šaukšteliu burnoje, kurio širdis neturi kuo pasidalyti su pasauliu."

Toks žmogus yra patogi figūra tiems, kurie planuoja „Didįjį perkrovimą“. Ne, jis nėra Rotšildų kilmės. Tačiau jis tikrai yra Rotšildų agentas ir statytinis. Apie tai rašau savo knygoje "Skaitant Švabą. Įnkliuzyvinis kapitalizmas ir Didysis perkrovimas. Atviras sąmokslas prieš žmoniją" (Maskva: Knygų pasaulis, 2021).

Titulinė nuotrauka: REUTERS/Denis Balibouse

Šaltinis: https://www.fondsk.ru/news/2021/08/24/kto-vy-doktor-shvab-54308.html