Po skandalingos kalbos, Vėgėlė neišvendė skaudžių Katausko, Tapino, Šindeikio, Žalimo, Raskevičiaus kirčių

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/po-sk... 2021-08-22 19:05:00, skaitė 932, komentavo 4

Po skandalingos kalbos, Vėgėlė neišvendė skaudžių Katausko, Tapino, Šindeikio, Žalimo, Raskevičiaus kirčių

I. Vėgėlė (sėdi viduryje). Nuotr. facebook.com

Nepriklausomame Žmonių partijos portale pagaliau pateikti įvertinimai apie Advokatų tarybos pirmininko Igno Vėgėlės kalbą, pasakytą rugpjūčio 21 d. Visuotiniame advokatų susirinkime.

Atskleidžiama, kad didelė dalis Lietuvos viešosios erdvės lyderių bei garsių teisininkų, nustebę tokiu I. Vėgėlės pasisakymu.

„Viešųjų ryšių ekspertas Arijus Katauskas <...> sakė, kad tai, ką išgirdo iš autoritetingo teisininko, jam buvo netikėta“, - skelbiama Landsbergių leidinio analitinėje analizėje „Įvertino audrą sukėlusią Advokatų tarybos pirmininko kalbą dėl skiepijimo: mes nežinome tikrųjų jos motyvų“.

A. Katauskas informavo, kad „po tokių nuomonių pareiškimo visuomenės susipriešinimas – tik gilės“.

Advokatas, savaitraščio „Veidas“ leidėjas ir bendrasavininkis, žurnalistas, miško savininkas, medžiotojas, fizikas, teisės mokslų daktaras, dėstytojas, pripažintas viešojo gyvenimo analitikas, Lietuvos miško savininkų asociacijos (LMSA) Valdybos narys Algimantas Šindeikis taip pat nepritarė I. Vėgėlės išsakytoms mintims.

„Žmogaus teisės, valdant pandemiją nėra užgožiamos valstybės galios, nes valstybė turi pareigą užtikrinti, kad pandemija neplistų ir susirgimų bei mirčių skaičius būtų kuo mažesnis, bei užtikrinti sergantiems ir kitiems sveikatos priežiūros prieinamumą ir pandemijos atveju, kas būtų objektyviai neįmanoma, jei pandemija plistų nesiimant jos stabdymo priemonių“, - išaiškino garsus veikėjas.

Jam pritarė ir kitas teisininkas, buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

„Tai rodo, kad, deja, teisininkų profesionalumas šalyje yra žemo lygio, jeigu tokios kalbos sulaukia tokio dėmesio. Manau, advokatų tarybos pirmininkas nusprendė nueiti į politiką, bet su teise jo kalba nieko bendro neturi“, - tik kokybiškos informacijos portalui 15min.lt pasakė D. Žalimas.

A. Vėgėlėi įgėlė ir garsus intelektualaus humoro kūrėjas, nepriklausomos internetinės Žmonių partijos televizijos „Laisvės TV“ dosniai mokesčių pinigais šeriamas Andrius Tapinas.

„Būtų keista neigti, kad Advokatų tarybos pirmininko Ignas Vėgėlė kalba neturėjo rezonanso. Jau dabar 500 000 peržiūrų, 20k pasidalijimų ir visuotinis palaikymas iš Knygnešio, Ekspertai EU, Karšto komentaro, Šeimų sąjūdžio, Širinskienės ir ko atstovų. Advokatai su Tauta – skelbia naują ir tikrai solidų vėliavnešį atradę nepatenkintieji. Labai įdomu, ką apie tai galvoja advokatų bendruomenė ir pats maršuotojų vėliava tapęs ir tikrai kvietimo sakyti kalbą naujausio priešriaušinio mitingo metu sulauksiantis p. Vėgėlė. Jam jau argumentuotai atsakė teisininkai Algimantas Šindeikis ir Dainius Žalimas. Atidžiau paanalizavus kalbą ir jos ekvilibristiką, man kyla labai daug klausimų dėl tikslų, formos, pasirinkto laiko ir auditorijos. Bet labai norėčiau užduoti klausimus tiesiogiai gerbiamam Vėgėlei. Todėl pirmadienį kviesime jį ir oponuojantį teisininką į specialią tiesioginę Laisvės TV laidą „Spręskite patys“, - įžvalgomis pasidalino intelektualaus humoro kūrėjas.

Profesionalus gėjus, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas, Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius taip pat nepritarė I. Vėgėlės išsakytai kritikai valdančiajai Landsbergių bendruomenei.

Pasak vyriškio, „ne kiekvienas žmogaus teisių ribojimas yra žmogaus teisių pažeidimas“.

„Prašau, skiepykimės!“, - visuomeniniuose tinkluose paragino žmogaus teisių gynėjas T. V. Raskevičius.

Delfi.lt atkreipia dėmesį, kad I. Vėgėlės oponentai sureagavo tik „po daugiau nei paros“.

„Visi šie argumentai viešumoje pasirodė tik po daugiau nei paros laiko po skandalingosios kalbos paviešinimo“, - pranešama analitinėje analizėje.

Pasak viešųjų ryšių ir komunikacijos eksperto A. Katausko, tokia visuomenės atstovų laikina tyla – suprantama.

„Manau, kad tikrai reikėjo laiko suprasti, pasidaryti išvadas. Man irgi tai, ką išgirdau, buvo netikėta“, - pasakė specialistas.

Su visa oponentus sukrėtusia I. Vėgėlės kalba, kuria jis išsakė nemažos dalies Lietuvos gyventojų poziciją, galima susipažinti čia:

Susiję:

Igno Vėgėlės kalba PANDEMIJOS akivaizdoje