"Hegemonas" - tai tik kartoninis durnintuvas, kuriuo kai kas dar vis tiki

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-08-19 00:42:00, skaitė 825, komentavo 12

Pasaulio supervalstybės numeris vienas statuso kritimas jau nieko nebestebina. Vašingtono politika įjungė negrįžtamą USA hegemonijos saulėlydžio procesą. Tiesą sakant, amerikonai prarado savo, kaip vienintelės supervalstybės, poziciją, nors vis dar bando diktuoti savo „demokratines vertybes“ kitiems, o vienpolis pasaulis jau užleido vietą daugiapoliui. Žvanginimas savo karine galia pasirodė tiesiog esas tik barškėjimas. Amerikonai jau nebegali pasiekti savo tikslų nei Venesueloje, nei Sirijoje, net Irake parlamentas balsavo už amerikosų karių išvedimą iš šalies. Turkija, Iranas, Indija nekreipia dėmesio į klyksmus iš Vašingtono ir elgiasi taip, kaip jiems atrodo tinkama. Kinija ir Rusija tapo pagrindinėmis USA varžovėmis pasaulinėje konfrontacijoje.

Afganistanas smogė eilinį smūgį amerikonų „išskirtinumui“. Operacija „Nesugriaunamoji laisvė“, liberastinės demokratijos įvedimas šioje šalyje, triukšmingai ir apgailėtinai žlugo. Talibanas nesunkiai sunaikino USA „Nesugriaunamąją laisvę“. „Pasaulinio žandaro“ kareivos gėdingai ir kaip bailiai pabėgo iš Afganistano, metę ginklus, techniką, amuniciją ir maisto produktus. Jie metė Talibano smogikams sudraskyti ne tik savo sąjungininkus-afganus, jie paliko netgi savo kovos draugus-pakalikus iš Ukrainos, Gruzijos, Rumunijos ir Bulgarijos.

USA prezidentas Džo Baidenas visiems aiškiai davė suprasti, kad mes kuo galėjome padėti savo demokratiniams sąjungininkams, tuo ir padėjom, tačiau nekariausime už svetimą laimę svetimuose karuose. Apskritai tai yra žinia visiems prisiplakėliams šakalams, kad amerikosai nekariaus už juos, o pabėgs taip pat, kaip išsinešė kudašių  iš Afganistano, vietoj savo pakalikų-kolaborantų lėktuvuose į keleivių vietas susisodinę savo šunis. Tai signalas ir saviems sąjungininkams NATO, draugystė lieka draugyste, o tabakėlis ir pinigėliai atskirai. Kilus konfliktui tarp Šiaurės aljanso ir kažko kito, neverta pasikliauti Vašingtonų.

cA4VmbngPHJu4YuT_C83-Dm7f5S1TjgDVAxh1LumxENlSVIcmR3xuBfdDjU9Z42xHLr7CZC6ILDl868OTz0uxKd5wnbHIFDvT0w-qlKrmjePRk5zXPhD58aHmBJgL05zXKJHs_ig

Baideno kalba pabrėžė USA hegemonijos galą. Kyla klausimas: o kaip toliau egzistuos tie, kurie bujojo šios hegemonijos dėka politiniame pasaulio žemėlapyje ir mito iš jos Juk Lenkija, Pribaltikos šalys, Ukraina, Gruzija, Čekija, Bulgarija ir kiti USA pakalikai, gyveno iš to kas buvo numetama jiems nuo užjūrio šeimininko stalo ir atsimokėdavo lojimu davus jam komandą.

Ir štai pabėgimas iš Afganistano atskleidė tikrąjį „hegemono“ veidelį. Pasirodo, kad tai joks hegemonas, o tik „kartoninis durnelytis“. iš NATO jau pareiškia, kad USA išdavė savo sąjungininkus Afganistane. Na ką gi, sekantys būsim mes - jūs -jie -jos. Ukraina raunasi į NATO. Ukraina nori, kad jos teritorijoje atsirastų amerikiečių oro gynybos sistemos. Chochlo-banderovcų chunta yra  pasirengusi tam, kad  Vašingtonas pastatytu savo karines bazes "Nezaliežnos" teritorijoje. Tegul ukrainiečiai, lenkai, Pribaltika, visa Rytų Europa pažvelgia į Afganistaną, kuris buvo USA sąjungininkas. Ar pindosai labai padėjo šios šalies vyriausybės kariuomenei? Jie tik taip kulnus raitė, jog atrodė lyg kas karštą gelžgalį į subinę būtų įvarę. Lygiai toks pat bėgimo-išėjimo modelis bus pritaikytas Ukrainoje, Pribaltikoje, visoje Rytų Europoje. Nereikės nei jokio karo su Rusija. Užteks vieno pakankamai stipraus mobilaus partizanų būrio ir pindosų rembo ir kitokie kareivos bėgs neatsigręždami iki pačio Pentagono.

WtYNAtjCRPae16hGkMF0fDCdTxvtnzaUL58HubBXNH2dIMqroZSk2gAvMGLxw9m3yHM34g5MEl8BQUgzXJn6mCbfU0rnQ3Vx0mKych3P_WZ9g8o7Qbqh8F3iP5c8yeZJoFmmRpTU

lll