Atsivėrė Pandoros skrynia: nelegalių migrantų impotuojamos ligos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-08-09 01:51:00, skaitė 1390, komentavo 4

Atsivėrė Pandoros skrynia: nelegalių migrantų impotuojamos ligos

Šiandien „Lietuvos Rytas“ paskelbė straipsnį „Atsivėrė Pandoros skrynia: tarp nelegalių migrantų plinta įvairios ligos – pasienio savivaldybės šaukiasi pagalbos“ ( LR ir LRT nuotraukos).

Straipsnyje rašoma: „Pasienio užkardose apgyventinti neteisėti migrantai suserga ne tik koronavirusine infekcija, kamuoja ir niežai, vis prisireikia medikų pagalbos“.

Tai, manau, sąmoninga dezinformacija. Neteisėti migrantai užkrečiamomis ligomis suserga ne „apgyvendinti užkardose“, o infekcines ligas atsiveža iš kilmės šalių. Nors dauguma šių sienos pažeidėjų-nusikaltėlių yra sunaikinę savo dokumentus, Statistikos departamentas informuoja, kad jie yra atvykę iš šių šalių:

Afrika: Kongo-200; Kamerūno-131; Gvinėjos-79; Nigerijos-30; Togo-25; Dramblio kaulo kranto-23; Kongo demokratinės respublikos -19; Malio-19; Gambijos-18; Somalio-17; Senegalo-16.

Azija: Irakas-2797, Sirija-130, Iranas-91, Afganistanas- 83, Šri Lanka- 64, Indija- 62, Turkija- 25, Pakistanas- 23, Tadžikistanas- 17.

Europa: Rusija- 91; Baltarusija- 65.

LR rašoma: „Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Pirminės sveikatos priežiūros ir slaugos skyriaus vedėja Rasa Biekšienė atskleidė, kad antradienio duomenimis COVID-19 liga sirgo 71 nelegalus migrantas, fiksuotas 21 niežų atvejis“. „Testavimas (PGR, COVID-19 A.L.) yra šimtaprocentinis, bet yra problema dėl to, kad užsikrėtusius asmenis turime apgyvendinti užkardose“, – sakė VSAT atstovas.

image.png

LR daugiau nieko nerašoma apie kitas neteisėtų imigrantų atsineštas ligas.

Nuo 2015 metų, kuomet Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir jos bendraminčiai sukelė migracijos krizę ir į ES įleido 2 milijonus atėjūnų iš Afrikos ir Azijos, melagingai vadinamus „pabėgėliais“, aš ėmiau sekti užsienio spaudoje pasirodančius pranešimus apie į Europą atnešamas dažnai čia nesutinkamas ligas.

Šiame „pabėgėlių“ atnešamų ligų sąraše: adenovirusinis konjuktyvitas, botulizmas, raupai, cholera, kriptosporidiozė, dange karštligė, echinokokozė, entero hemoraginė E. coli, liambliozė, hemofilija, gripas, hantavirusas, hepatitas, hemoraginė karštligė, ŽIV/AIDS, raupsai, vidurių šiltinė, maliarija, tymai, meningokokinė infekcija, meningoencefalitas, paratitas, parašiltinė, raudoniukė, šigeliozė, sifilis, toksoplazmozė, trichineliozė, tuberkuliozė, tularemija, dėmėtoji šiltinė ir kokliušas, ebola, usutu, vakarų Nilo karštligė (1, 2).

Nėra jokios abejonės, kad šios ligos gali būti neteisėtų migrantų atneštos jau ir į Lietuvą.

Apie europiečių mirtis nuo „pabėgėlių“ atneštų ligų nėra jokios informacijos. Jos nėra, nes ji nuo mūsų sąmoningai slepiama. Tokia informacija „politiškai nekorektiška“, kurstanti „neapykantą“.

Pabėgėliai į Europą veža užkrečiamas ligas. Ispanijos policininkų protestas: su imigrantais iš Afrikos dirbęs policininkas ir jo šeima apsikrėtė niežais

Ispanijos policininkų profsąjungos asociacija „The Unified Police Union (SUP)“ išreiškė susirūpinimą Ispanijos valdžiai, kai policininkas ir jo šeimos nariai Granadoje liepą buvo Afrikos pabėgėlių apkrėsti niežais. Priežastis – sanitarinės kontrolės stoka. Atvykėliai nepraeina karantino, jie nedelsiant sueina į kontaktą su europiečiais. ES atskiros grupės žmonių teisės iškeliamas aukščiau už europiečių teisę gyventi. Didžioji, tarptautinių korporacijų kontroliuojama spauda tyli apie šį mirtiną pavojų Europai.

Niežai ne pati didžiausia grėsmė vežama „pabėgėlių“. Yra žymiai didesnių grėsmių. Niežus sukelia erkė Sarcoptes scabie ir sutinkama pas žmones, gyvenančius antisanitarinėmis sąlygomis. Simptomai: niežėjimas, išbėrimas, panašus į spuogelius.

Pagrindinės MIP šį įvykį nutylėjo. Informacija pasklido tik nedideliuose laikraščiuose ir interneto portaluose.

„The Unified Police Union“ išreikė apgailestavimą dėl to, kad policijos pareigūnams valdžia neužtikrina reikiamą apsaugą, neskiria pakankamai žmonių ir resursų, kad kontroliuoti situaciją.

„Mes policininkai, o ne gydytojai“, - pasakė policijos atstovas Antonio López. Šiuo metu policininkai sprendžia, kokių protesto priemonių jie imsis. „Policija turi pateikti problemos sprendimo būdą“, - pasakė jis.

SUP atstovas Ramonas Cosío kritikavo Policijos generalinį direktoratą ir Vidaus reikalų ministeriją už sisteminį neveiklumą užtikrinant policininkų sveikatą.

Liepos pradžioje Motrilio ir Granados policijos padaliniuose buvo įteiktos naujos kaukės ir pirštinės, nes policininkų sąjungos skundai buvo susiję su individualios apsaugos priemonių trūkumu, kad būtų išvengta užkrečiamų ligų. Ne tik nuo niežų, bet ir kitų pavojingų infekcinių ir užkrečiamųjų ligų.

Pasirodė pranešimų, kad imigrantų advokatai nešioja pirštines ir kaukes, kad jie perkelia užsikrėtusius imigrantus nepilnamečius į užmaskuotas transporto priemones, kurios vėliau nėra tinkamai dezinfekuojamos.

Liepą niežai buvo aptikti pas garsaus laivo „Aquarius“ keleivius, kurie nebuvo įleisti į Italiją. Be to dviem imigrantams iš Afrikos buvo diagnozuota AIDS ir tuberkuliozė.

https://voiceofeurope.com/2018/08/police-officer-and-her-family-infected-with-highly-contagious-skin-disease-at-spanish-migrant-shelter/

Klausimai Daliai Grybauskaitei ir Sauliui Skverneliui: Pabėgėliai į Europą jau atnešė tymų epidemiją, kitas užkrečiamas ligas. Už kokius pinigus valdžia pirks vakcinas ir mus gydys nuo „pabėgėlių“ nešamų epidemijų?

http://lebionka.blogspot.com/2017/07/klausimai-daliai-grybauskaitei-ir.html

3171790.jpg

Tymų epidemijos plitimas Vakarų Europoje sutampa su migracijos maršrutu iš Afrikos. Dar prieš kelis metus šio susirgimo Vakarų Europoje praktiškai nebuvo, bet globalistui Sorošui ir kitiems ėmus masiškai vežti juodosios Afrikos gyventojus į Europą šis susirgimas įgyja epidemijos požymius.

Šiais metais į Italiją jau atvežta virš 100 tūkstančių afrikiečių ir čia Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis užfiksuotas didžiausias susirgimų tymaisskaičius šiais metais - 3 672. Toliau eina Didžioji Britanija ( 846 atvejai) ir Vokietija (797 atvejai), t. y. šalys į kurias dėl didžiausių pašalpų veržiasi afrikiečiai.

Afrikos valstybėse šio susirgimo atvejų dar daugiau: Pietų Sudane (1 891 atvejai), Etiopijoje (2 246 atvejai), Somalyje (12 000 atvejai), Nigerijoje (13 484 atvejai), Kongo Demokratinėje Respublikoje (20 898 atvejai). Būtent iš šių valstybių ir vyksta nelegali migracija į Italiją.

Dėl tymų epidemijos šiandien sunerimo ir Lietuvos Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai. Jie paragino keliautojus prieš išvykas į užsienio šalis pasirūpinti savo ir savo vaikų skiepų būkle. Dėl grėsmės, kad šią ligą į Lietuvą būtinai atveš pas mus vežami taip vadinami „pabėgėliai“, jie nepaminėjo.

2015 metais visame pasaulyje nuo tymų infekcijos mirė 134 200 žmonių (kiekvieną dieną mirdavo apie 367 asmenys, kas valandą — 15). Didžiausias mirštamumas buvo registruojamas jaunesnių nei penkerių metų amžiaus vaikų grupėje.

Vokietijos Kocho institutas: imigrantai iš Afrikos ir Azijos atnešė į Vokietiją infekcines ligas. Realūs susirgimų skaičiai slepiami nuo visuomenės

Nauja Roberto Kocho instituto (Vokietija) ataskaita patvirtino, kad imigrantai į Europą atnešė užkrečiamas ligas. Realus susirgimų skaičius yra slepiamas nuo visuomenės, pažymi JAV portalas Gatestone.

Į Vokietiją vien 2015 metais atvyko 700 000 - 800 000 prieglobsčio prašytojų, dar 300000 nežinia kur dingo. Jie nebuvo patikrinti. Bünsdorfo parapijos pastorius priglaudė migrantą iš Jemeno, kuriam nebuvo suteiktas pabėgėlio statusas. Šis migrantas atvira, labai užkrečiama džiovos forma apkrėtė 50 vaikų. Neaišku kiek dar žmonių apkrėtė infekcijos nešiotojas, nes ligos inkubacinis periodas gali užsitęsti kelis mėnesius.

Kocho instituto, kuris yra centrinė vyriausybės užkrečiamų ligų profilaktikos įstaiga, naujausioje ataskaitoje nurodoma, kad pradedant 2015 metais, vyko visuotinis šių ligų skaičiaus augimas. Metinė ataskaita pateikia duomenis apie 50 infekcinių susirgimų, atneštų į Vokietiją nuo 2015 metų.

Ataskaita parodė, kad Vokietijoje labiausiai plinta šios ligos: adenovirusinis konjuktyvitas, botulizmas, raupai, cholera, kriptosporidiozė, dange karštligė, echinokokozė, entero hemoraginė E. coli, liambliozė, hemofilija, gripas, hantavirusas, hepatitas, hemoraginė karštligė, ŽIV/AIDS, raupsai, vidurių šiltinė, maliarija, tymai, meningokokinė infekcija, meningoencefalitas, paratitas, parašiltinė, raudoniukė, šigeliozė, sifilis, toksoplazmozė, trichineliozė, tuberkuliozė, tularemija, dėmėtoji šiltinė ir kokliušas.

Susirgimas hepatitu, pavyzdžiui, išaugo per tris pastaruosius metus 300%. 2014 metais buvo 755, o 2016 – 3006. Susirgimų tymais skaičius išaugo 450%. VIČ/AIDS padaugėjo 40%. Tuberkuliozės - per 30%. Gydytojai mano, kad susirgimų statistika neatspindi tikros situacijos. Ji yra slepiama, kad nesukelti antiimigracinių nuotaikų. 40% visų tuberkuliozės atvejų yra su daugybiniu atsparumu ir yra potencialiai labai pavojinga.Ataskaitoje sakoma, kad Vokietija kol kas išvengė blogiausio scenarijaus - čia nėra tropinių ir egzotiškų ligų epidemijų. Vokietijos gydytojai tvirtina, kad atvykstantys ligoniai serga ligomis, kurių niekas Vokietijoje nebuvo matęs 20 ar 25 metus.

135117_illegal-geschaeaft_im_mittelmeer-Ngo_schlepper.png

Infekcinių ligų į Europą importą organizuoja „Gydytojai be sienų“

Gydytojo profesija – gelbėti gyvybes. Išimtis – organizacija „Gydytojai be sienų“, kuri neša Europos tautoms mirtį. Ši NVO tiesiogiai dalyvauja taip vadinamoje „pabėgėlių krizėje“. Jie kartu su kontrabandininkais užsiima nelegalių migrantų vežimu iš Afrikos į Italiją. Tai ypač pelningas verslas. „Gydytojai be sienų“ turi visą flotilę laivų, tarp jų laivą „Prudence“ su 1000 miegamų vietų, kuriais iš Afrikos vežami į Europą nelegalai. Tarp šios organizacijos sponsorių yra ir tarptautinis mafiozis Dž.Sorošas.

Padedant „Gydytojams be sienų“ šiais metais jau atvežė 100000 migrantų iš Afrikos į Italiją,10 procentų daugiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Ligos kurias mums veža „gydytojai be sienų“ paskelbti minėtoje Kocho instituto ataskaitoje.

Italų parlamento deputatas Edmondo Cirielli kelia aliarmą: „dauguma migrantų, kurie atvežti į Italiją, yra pagrindinai iš Nigerijos, PAR, kurios labiausiai kenčia nuo AIDS“.

Vokietijos MIP nutyli katastrofos mastą:

Vokietijos ligoninės sustiprino savo saugumo priemones, kad apginti gydytojus nuo migrantų užpuolimų;

Vokietijos mokesčių mokėtojai turės užmokėti galiausiai milijardus eurų už sveikatos apsauga nesibaigiančio prieglobsčio prašytojų srauto;

Vokiečiams kilo didelė egzotinių ligų it tuberkuliozės rizika;

Vakcinos, kurią gamina vokiečiai nepakaks;

75000 atvykėlių atsinešė labai užkrečiamas ligas (Jan-Torsten Gräsner, direktorius greitosios pagalbos Instituto);

Dauguma musulmonių moterų atsisako nuo gydytojų vyrų, o musulmonai vyrai atsisko gydytojų moterų.

Visą šitą jovalą Vokietijoje ir visoje Europoje verda nusikaltėlių organizacija „Gydytojai be sienų. Vienas iš šios nusikaltėlių organizacijos įkūrėjas yra Bernaras Kušneris, gydytojas, kuris pasireiškė politikoje. 2007 metais Nikolia Sarkozy jį buvo paskyręs Užsienio reikalų ministru vyriausybėje, kuri bombardavo ir sugriovė Libiją, o dabar iš jos teritorijos tarptautinis nusikaltėlis Dž.Sorošas finasuoja nelegalių migrantų kontrabandą.

Klausimas prezidentei Daliai Grybauskaitei ir premjerui Sauliui Skverneliui:

Ar sutikdami vežti į Lietuvą migrantus iš Afrikos ir Azijos jūs paskaičiavote, kiek tai kainuos Lietuvos mokesčių mokėtojams?

Ar valstybė dabar turi kelių milijardų eurų valstybės rezervą vakcinoms, vaistams, kurių prireiks, kai su „pabėgėliais“ einančios epidemijos ateis ir į Lietuvą?

Šiandien jūs nerandate lėšų Lietuvos vaikams skiepyti, savo piliečiams gydyti. Aš manau, kad jūsų veikla yra nusikalstama.

Vokietijos Roberto Kocho institutas kelia aliarmą dėl „pabėgėlių“ atnešamų epidemijų

Migranten_Krankheiten.jpg

http://lebionka.blogspot.com/2017/10/vokietijos-roberto-kocho-institutas.html

Masinis žmonių iš kitų kontinentų įsiveržimas į Europą atneša epidemijas. Apie tai ne kartą rašiau savo ankstesnėse publikacijose. Paskutinės iš jų:

http://lebionka.blogspot.lt/2017/06/pabegeliai-i-vokietija-atnese.html

http://lebionka.blogspot.lt/2017/07/klausimai-daliai-grybauskaitei-ir.html

Spalio 4 dieną Vokietijos savaitraštis „Deutschlad Kurier“ paskelbė straipsnį „Migrantai atveža vis daugiau ligų. Tuberkuliozė, Hepatitas, Lepra.“

Straipsnyje rašoma, kad „Berlyno Roberto Kocho institutas (RKI) skelbia aliarmą: su masine imigracija vyksta „atšildymas“ vietinių infekcinių susirgimų.“ Kaip skelbia RKI ataskaita, per 2017 metų pirmą pusmetį tarp prieglobsčio prašytojų diagnozuota 786 tuberkuliozės atvejai, 542 atvejai hepatito (A-E) ir lepra (raupsai). Daugiausiai atvejų buvo Bavarijoje (455), Baden-Viurtemberge (286) ir Šiaurės Reinas-Vestfalija (255).

Roberto Kocho institutas yra Federalinės Sveikatos ministerijos institutas. RJI-tai Federalinės vyriausybės centrinė įstaiga ligų monitoringo ir profilaktikos srityje. RKI pagrindiniai tikslai yra ligų identifikavimas, prevencija ir jų gydymas, konkrečiai ir užkrečiamų ligų.

Pagal kilmės šalis už ataskaitinį (pirmą 2017 metų pusmetį) registruotų susirgimų skaičius buvo iš šių šalių imigrantų: Eritrėja (213), Sirija (207), Somalis (160), Afganistanas (112), Sera-Leone (74), Nigerija (62), Irakas (61), Etiopija (53), Gvinėja (45), Pakistanas (45).

RKI duomenimis, per savaitę fiksuojama nuo 40 iki 60 naujų infekcijos atvejų. „Yra padidėjusi infekcijos grėsmė gyventojams visumoje. Pažymima, kad netiesiogiai RKI pripažįsta, ženklų sumažinimą infekcijų statistikos vietinės sveikatos priežiūros grandyje, be to statistikos nėra iš viso fiksuojami ŽIV ir venerinių ligų susirgimai.

Jau patvirtintais duomenimis, Italijoje jau yra užfiksuoti keli Ebola karštligės atvejai.

Kalbama apie 40 Ebola atvejų, kurie buvo imigrantų patikrinimo metu diagnozuoti Italijos Lampedūzos saloje. Šių metų pavasarį gydytojai apie tai pasikelbė internete, bet greitai, balandžio 16 dieną, pranešimas buvo pašalintas „nacipnalinio saugumo sumetimais“.

Faktas: Ebola epidemija šiuo metu yra Konge. Ten užfiksuoti devyni šios mirtinos karštligės atvejai. Manoma, kad tai aisbergo viršūnė.

seuchen.jpg

Vokiečių portalo Pi-news nuomone, toks Vokietijos valdžios elgesys su vokiečių tauta yra „pavojingas ir begėdiškas“. Kaip tai gali vykti – nepaisant faktų ir skaičių, klausiama portale.

Vokiečių nuomone, RKI yra iš federalinio biudžeto finansuojamas institutas, todėl, yra kartelio dalis. Net pasaulinio garso mokslininkai priklauso nuo valstybės finansavimo ir daro tai, ką valdžia nori. Infekcijų plitimas akivaizdus: tuberkuliozė plinta oro-lašeliniu būdu. Hepatitas per kraują ir lytinius kontaktus. O ką mes kiekvieną dieną skaitome apie islamistų grobikų išpuolius, klausia Pi-news.

Kartelis organizuoja įsiveržimą. vokiečių tautos resursų išgrobstymą, naikina vokiečių sveikatą, sunaikino žmonių saugumą ir naikina vokečių identitetą ir jų Tėvynę, konstatuoja Pi-news. Nurodoma, kad skaičius užsieniečių, gaunančių pačią didžiausią paramą Hartz 4 2016 metais išaugo dviem milijonais.

Šaltiniai:

http://www.deutschland-kurier.org/migranten-schleppen-immer-mehr-krankheiten-ein/

http://www.pi-news.net/mit-der-invasion-bekommen-wir-auch-krankheiten-geschenkt/

Pabėgėliai į Europą atneša užkrečiamas ligas: Usutu ir Vakarų Nilo karštligė

crop_921_518.jpg

Į ES netrukdomai įleidžiami Afrikos ir Azijos migrantai atneša ne tik terorizmą, banditizmą, prekybą narkotikais ir kitas nelaimes, jie dar atneša užkrečiamas ligas, kurios greitai ir plačiai pasklinda kontinente. Atvykėliams praktiškai nėra jokio karantino, todėl ligoms plisti yra sudarytos idealios sąlygos. Gali būti, kad mūsų genocidas ir yra taip vadinamo ES „elito“ tikslas, pasirengimas Mošiacho atėjimui? Yra siaubinga, kad šioje nešvarioje europiečių naikinimo kompanijoje dalyvauja ir Romos popiežius, nuolatos pasisakantis už nekontroliuojamą imigraciją ir atviras Europos sienas.

Man gali būti paprieštarauta, kad ir patys europiečiai, keliaudami, atveža užkrečiamas ligas. Taip, atveža, bet tai pavieniai atvejai, ne masinis reiškinys. Į tolimas šalis keliauja pasiturintys europiečiai, kurie rūpinasi ir turi galimybę rūpintis savo sveikata. Nuo 2014 metų per Angelos Merkel nusikalstamai atidarytas ES sienas atėjo milijonai žmonių, tarp kurių buvo dešimtys tūkstančių infekuotų įvairiomis ligomis. Tai tikras epidemiologinis košmaras Europai, europiečių genocidas.

Prieš kelias dienas aš paskelbiau nemažą dalį mano sukauptų faktų apie pabėgėlių į Europą nešamas ligas.

http://lebionka.blogspot.com/2018/08/pabegeliai-i-europa-veza-uzkreciamas.html

Šiandien prie pabėgėlių atneštų ligų sąrašo noriu pridėti dar dvi: Usutu ir Vakarų Nilo karštligę.

bdc91fac-f34e-4847-8d68-ddb4ea612f52.jpg

Usutu

Šiais metais Usutu virusas buvo užfiksuotas Prancūzijoje. Birželio 21 dieną Paryžiaus klinikoje INSERM buvo hospitalizuotas 30 metų vyras su veido nervo paralyžiumi. Pas jį buvo identifikuotas virusas Usutu. Gydytojai tuojau pat ėmėsi gydymo ir profilaktikos, kad izoliuoti ligos plitimą.

Usutu virusą perneša uodai nuo sergančių paukščių. Jis pažeidžia nervų sistemą. Pirmą kartą jis buvo identifikuotas Afrikoje 1959 metais pas gyvūnus.

2016 metais Italijoje buvo užregistruota 10 atvejų Usutu infekcijos pas žmogų, trys atvejai Kroatijoje. Kol kas yra užfiksuotas tik vienas atvejis šio viruso perdavimo iš žmogaus žmogui.

Usutu virusas priklauso flavivirusams, kaip encefalitas, vakarų Nilo karštligė, denge. Infekcija pažeidžia žmogaus nervų sistemą.

Infekuotas šia ir kitomis ligomis gali būti pernešamas inkubaciniame periode, kai jis nežino, kad serga. Per tą laiką žmogus gali kirsti daugelio valstybių sienas. Suserga jis jau kitos valstybės teritorijoje. Tai klasikinė ligos pernešimo schema.

https://news.ru/v-mire/virus-usutu-dostig-francii/

https://360tv.ru/news/tekst/virus-usutu/

%25D1%2580%25D0%25B0%25D1%2581%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25BE%25D1%2581%25D1%2582%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B8%25D0%25B5-%25D0%2592%25D0%2597%25D0%259D.jpg

Vakarų Nilo karštligė

Pagrindiniai ligos pernešėjai yra uodai. Europos ligų profilaktikos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis nuo 2018 metų birželio 27 dienos iki rugpjūčio 2 dienos Serbijos užregistruoti 29 šios ligos atvejai, 2 pasibaigę mirtimi, Graikijoje – 21, Vengrijoje – 5, Rumunijoje 2.

Šių metų karščiai sudaro idealias sąlygas ligai plisti. Vabzdžiai infekciją perneša iš paukščių. Virusas būna aktyvus kelias dienas.

Infekcijos simptomai primena gripą, - pakyla temperatūra, galvos skausmas, laužo kaulus. Kai kuriais atvejais infekcija gali sukelti encefalitą ir meningitą.

Padidintos rizikos grupės – vyresni už 60 metų asmenys, sergantys diabetu ir onkologiniais susirgimais. Inkubacinis periodas po užsikrėtimo paprastai yra nuo 3 iki 14 dienų.

Sukėlėjas – Vakarų Nilo virusas, priklausantis Flaviviridae šeimos Flavivirus genčiai. Virusas išskirtas 1937 m. Ugandoje, Vakarų Nilo regione.

https://germania.one/opasnyj-virus-germanija-v-zone-riska/