„Lietuvos šeimų sąjūdžio“ organizuota akcija „Apsaugokime valstybės sieną“ nesuveikė

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2021-07-12 23:58:00, skaitė 600, komentavo 2

„Lietuvos šeimų sąjūdžio“ organizuota akcija „Apsaugokime valstybės sieną“ nesuveikė

Nuo sekmadienio ryto iki pirmadienio ryto pasieniečiai (patikslintais duomenimis) sulaikė 60 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusių migrantų, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sekmadienį netoli Druskininkų, prie valstybės sienos su Baltarusija, prasidėjo protesto akcija prieš nelegalių migrantų atvykimą į Lietuvą „Apsaugokime valstybės sieną“. Akciją organizavo „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ aktyvistai, kurie anksčiau Vilniuje rengė Šeimų maršą ir kitas protesto akcijas.

Pasirodo, kad susibūrus pagerti alaus ir paburnoti ant politikų nėra efektyvi priemonė sustabdyti migrantus. Kai kurie „Šeimų maršo“ nariai piktinasi, kad „Šeimų maršo“ organizuojami renginiai neapsieina be alkoholio ir kitų linksmybių. Jie teigia, kad šitokie organizatorių veiksmai gali pridaryti bėdos ir sumarginalizuoti visą organizaciją. Jeigu vakare atvyktų žiniasklaida ir užfiksuotų pusgirčius organizatorius, tai būtų didžiulė gėda visam judėjimui. Todėl dauguma narių nuo dabartinių „maršininkų“ atsiribojo.

Landsbergistai siųs daugiau karių

„Mes esame sutarę, kad mūsų sienos apsauga bus pastiprinta dar didesnėmis mūsų krašto apsaugos pajėgomis. Nenorėčiau galbūt detalizuoti skaičių, nes tie skaičiai yra labai jautrūs, bet pagrindinė žinia – mes rimtai žiūrime į šitas grėsmes ir sienos apsaugai yra skiriamos maksimalios pajėgos tiek iš vidaus reikalų sistemos, tiek iš krašto apsaugos sistemos“, – pirmadienį pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Egidijus Paulauskas