Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė užsiima patyčiomis?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/iman... 2021-07-06 11:38:00, skaitė 770, komentavo 0

Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė užsiima patyčiomis?

Buvusio Vyriausiojo Klaipėdos prokuroro Igno Lauciaus žmona Bronislava Lauciuvienė jau yra liūdnai pagarsėjusi kaip sugebanti derinti pareigas valstybės tarnyboje ir vadovavimą privačiam verslui. Ši ponia, einanti Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorės pareigas, žodžiu suderino su Mindaugu Jonušu, kad šis praves kūrybines dirbtuves „Žurnalistika iš arti“. Atrodytų, kad šios ponios praeitis yra visiškai nesvarbi – juk visi darome klaidų, o kas buvo, tas pražuvo…

Bet pasirodo, kad ši moteriškė per tiek laiko nei kiek nepasikeitė! Anaiptol, Mindauginių proga ji Mindaugą Jonušą išvadino „Minedu“ ir nutraukė susitarimą likus vos keletai dienų.

Portalui „Atvira Klaipėda“ Bronislava Lauciuvienė pareiškė, kad ji nežinojo, jog kalbasi su „Minedu“ (suprask kaip su kokiu nusikaltėliu, žmogžudžiu ar kažkokiu nepageidaujamu asmeniu) ir todėl nutraukė judviejų susitarimą.

„Ji prisipažino to jaunuolio, kuris, kaip paaiškėjo, buvo Mindaugas Jonušas, dar žinomas Minedo vardu, po kauke nepažinusi.

„Pas mane atėjo jaunas žmogus, užsidėjęs kaukę, ir pasisiūlė savanoriauti mūsų renginiuose Karlskronos aikštėje. Pasakiau, kad mes savanorius priimame, tik tam reikalinga sudaryti bendradarbiavimo sutartį. Jis ėmė kalbėti apie tai, kad gali pravesti žurnalistinius mokymus, kad turi daug patirties, bet tuo viskas kalbomis ir baigėsi, mes jokios sutarties su juo taip ir nepasirašėm”, – sakė B. Lauciuvienė.

Kaip viešojoje erdvėje atsirado informacija apie tai, jog organizuojamus mokymus vaikams apie žurnalistiką ves būtent M. Jonušas, bibliotekos vedėja teigė neįsivaizduojanti.“,- rašoma „Atvira Klaipėda“

Bronislava Lauciuvienė Mindaugui Jonušui pati parašyti ir įvardinti tikrosios priežasties neišdrįso (kurią įvardino portalui „Atvirai Klaipėdai“). Pačiam Mindaugui atsiuntė kitą istoriją, kurią parašė IT ir projektų valdymo skyriaus vedėja Jolita Baltrimienė:

„Sveiki Mindaugai, atsiprašome, bet Žurnalistikos užsiėmimas Karlskronos aikštėje atšaukiamas, dėl tam tikrų susiklosčiusių aplinkybių ir nemalonių komentarų. Esame biudžetinė įstaiga ir dirbame visuomenei, todėl turime paisyti ir atsižvelgti į visuomenės reakcijas bei užtikrinti tinkamą vaikų ugdymą. Choose Klaipėda informuota. Toliau derinkitės su jais. Dar kartą atsiprašome.“ Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka IT ir projektų valdymo skyriaus vedėja Jolita Baltrimienė.

Mindaugas Jonušas turi vardą Mindaugas ir pavardę Jonušas, o tai, kad Bronislava „Atvirai Klaipėdai“ teigia, jog jis žinomas Minedo vardu galima vertinti kaip patyčias. Pseudo vardas Minedas Mindaugui yra lyg gyvenimo kryžius, kurį jis neša savo gyvenime. Galbūt tai yra neapgalvotas vaikystės sprendimas brautis į negailestingą pasaulį… Bet graudžiausia šioje istorijoje yra tai, kad jam prikaišioja ne bet kas, o Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė. Pakalbėkime apie jos praeitį plačiau…

Dar 2008 metais sklype Klaipėdos senamiestyje, kuriame stovėjo bibliotekai priklausę pastatai, vėliau iškilo bibliotekininkei priklausantis viešbutis. Šiuo viešbučiu, išdygusiu privatizavus bibliotekai priklausiusį sklypą uostamiesčio centre, susidomėjo prokurorai. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vadovė B. Lauciuvienė, be kita ko, buvo tuometinio Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Igno Lauciaus žmona.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, kad valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo privalo elgtis taip, kad visuomenei net nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra. Tuomet VTEK nusprendė, kad B. Lauciuvienė sprendžiant klausimus, susijusius su bendrove „Pelėda“, turėjo nusišalinti.

Be galo gaila, kad Mindaugas Jonušas iki šiol dėl savo vaikystės patiria patyčias iš valstybinių įstaigų vadovų. Todėl palaikome Mindaugą Jonušą ir raginame jį nepasiduoti.

Primename, kad Mindaugas Jonušas yra LR Seime akredituotas žurnalistas, kuris jau parengė kelias dešimtis reportažų ir parašė kelias dešimtis straipsnių įvairiems portalams apie patyčias bei pandemijos metu žmonių patirtas psichologines traumas.

Tikėkimės, kad po šios publikacijos ant „Būkime vieningi“ nebus užsiundytas Bronislavos Lauciuvienės sūnus, Vilniaus apygardos prokuratūros Vyriausiasis prokuroras Justas Laucius ir nebus bandoma redakciją paskelbti teroristine organizacija, arba joje rašančius psichiškai nesveikais, kaip tai įvyko su niekuo kalta mergina, kurią Lietuvos apeliacinis teismas išteisino, paskelbęs, kad žvalgybos pareigūnai provokavo ją nusikalsti. Išteisinamąjį nuosprendį galioti paliko ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.

Deividas Kasparas