G. Landsbergis apie suįžūlėjusį A. Lukašenką: nelegitimūs vadovai tokių sprendimų nepriima

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gland... 2021-06-29 13:25:00, skaitė 924, komentavo 4

G. Landsbergis apie suįžūlėjusį A. Lukašenką: nelegitimūs vadovai tokių sprendimų nepriima

Birželio 28 dieną Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis pakomentavo Baltarusijos režimo sprendimą pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės programos.

Pasak ministro, sprendimu trauktis iš Rytų partnerystės visų pirma baudžiami Baltarusijos žmonės, o tariamo Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos režimas toliau save izoliuoja.

„Nelegitimūs (neteisėti – ekspertai.eu past.) vadovai tokių sprendimų nepriima. Baltarusijos žmones yra laukiami pasinaudoti Rytų partnerystės privalumais, tik tai, matyt, atsitiks jau po rinkimų. Kviesime nepripažinti jokių tarptautinių įsipareigojimų ir suverenumo pakeitimų bei peržiūrų, kuriuos priima neteisėta valdžia. ES reformų ir paramos pasiūlymas demokratinei Baltarusijai lieka galioti“, - pranešė G. Landsbergis.

nelissjh-02.png

Ekspertai.eu primena, kad Lietuva aktyviai padeda Rytų partnerystės valstybėms – Ukrainai, Moldovai, Armėnijai, Sakartvelui, Azerbaidžanui – siekti tvarios demokratijos, mažinti korupciją, eiti pokyčių keliu įveikiant iššūkius bei integruotis į Europos Sąjungą ir NATO.

Šaltinis: urm.lt