Lenkiją Izraelis siekia padaryti melžiama karve, orūs lenkai priešinasi

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-06-26 09:25:00, skaitė 1065, komentavo 7

Lenkiją Izraelis siekia padaryti melžiama karve, orūs lenkai priešinasi

Mūsų globalistinėje spaudoje, tarnaujančioje užsienio ponams ir fondams, liko nepastebėtas Lietuvai svarbus Izraelio-Lenkijos konfliktas „Holokausto industrijos“ tema. Izraelis ir jo valdomos vakarų šalys reikalauja iš Hitlerinę okupaciją patyrusių Rytų Europos valstybių prisiimti atsakomybę už Vokietijos padarytus nusikaltimus žydų tautai ir reikalauja kompensuoti žydams jų karo metais prarastą turtą (kilnojamą ir nekilnojamą, visų rūšių vertybes: pinigus, akcijas, vertybinius popierius ir t.t.) bet kokių tolimų giminių ir žydų organizacijų naudai. Šį procesą prižiūri JAV užsienio ministerija, įstatymas 447. Reikalaujama gražinti turtą ne tik prarasta Vokietijos, bet ir sovietinės okupacijos metais. Lenkija su tuo nesutinka ir atmeta šiuos nepagrįstus reikalavimus. Lietuva, de facto tapusi Izraelio ir JAV kolonija, nuolankiai tyli.

Birželio 24 d. vakare Lenkijos Seimas priėmė Administracinių procedūrų kodekso pakeitimus, pagal kuriuos praėjus 30 metų nebus galima ginčyti administracinio sprendimo. Balsuojant Seime, pataisai pritarė 309 deputatai, niekas nebuvo prieš, o 120 susilaikė.

image.png

Į tai nedelsiant sureagavo Izraelis. Šios šalies užsienio reikalų ministras Yairas Lapidas parašė socialiniame tinkle "Twitter":

"Šiandien Lenkijos parlamentas priėmė įstatymą, draudžiantį grąžinti žydų turtą ar išmokėti kompensacijas už jį Holokaustą išgyvenusiems asmenims ir jų palikuonims. Neketinu tylėti prieš šį įstatymą. Tai tiesioginis ir skaudus Holokaustą išgyvenusių asmenų ir jų palikuonių teisių pažeidimas. Tai ne pirmas kartas, kai lenkai bando paneigti tai, kas buvo padaryta Lenkijoje per Holokaustą." -

„Joks įstatymas negali pakeisti istorijos. Naujasis Lenkijos įstatymas yra gėdingas ir smarkiai pakenks abiejų šalių santykiams. Izraelis bus atrama, sauganti Holokausto atminimą ir Holokaustą išgyvenusių asmenų bei jų turto garbę“. - pabrėžė Yairas Lapidas.

Žinomas lenkų žurnalistas Jacek Karnowski portale wPolytice paskelbė straipsnį „Turime patvirtinimą, kad ilgalaikis Izraelio politikos tikslas - priversti Lenkiją sumokėti "kompensacijas". "Tai mūsų non possumus"“.

Karnovskis pažymi, kad „griežta Izraelio reakcija į Parlamento bandymą sustabdyti beatodairišką reprivatizacijos procesą, kuris kenkia žmonėms, gal ir nestebina, bet vis tiek daro įspūdį. Tel Avivo veiksmai yra greiti, labai brutalūs ir tam tikra prasme totalūs. Juk būtent taip reikėtų apibūdinti neteisingus ir itin ciniškus Izraelio užsienio reikalų ministerijos vadovo Yairo Lapido žodžius apie "lenkus, kurie bando paneigti tai, kas buvo padaryta Lenkijoje per Holokaustą. Jungtinės Amerikos Valstijos taip pat labai greitai įsitraukė į operaciją, kuria siekiama blokuoti įstatymo projektą, kuris Lenkijai yra labai svarbus saugumo požiūriu. Galime tikėtis tarptautinės žiniasklaidos kampanijos, smerkiančios mūsų šalį“ - rašo žurnalistas ir tęsia:

Karnowski nuomone, „priešininkas galingas“, todėl Lenkijos vyriausybė „turi veikti ryžtingai, bet ir apdairiai, protingai. Esame didelio nuosmukio tarptautinėje erdvėje etape, geopolitinės klišės pavojingai įsitempia, ir nuo to negalima abstrahuotis. Šiuo atveju svarbiausia atrodo viena: tai dar vienas patvirtinimas, kad toli siekiantis Izraelio politikos tikslas - priversti Lenkiją sumokėti "kompensaciją" už vadinamąjį "nepaveldėtą" turtą. Atrodo, kad Tel Avivo politikai laukia patogios akimirkos, kad galėtų atvirai pareikšti tokius reikalavimus ir išnaudoti turimą galingą spaudimą. Kol kas jie atidžiai stebi, kad Lenkija nesiimtų jokių veiksmų, kurie galėtų sutrukdyti ar užblokuoti šį planą. Tuo pat metu, darydami spaudimą tokiais klausimais kaip dabartinis įstatymas, jie pamažu formuoja pasaulio viešąją nuomonę šiuo klausimu. Lenkija turi žinoti, kad šiuo klausimu jai teks susidurti su Izraelio operacija (su diasporos parama). klausimu, kuriuo negalite nusileisti nė per žingsnį. Nes iš tiesų mes turime sumokėti du kartus: vieną kartą pinigais ir du kartus prisiimdami realią atsakomybę už Vokietijos nusikaltimus. Vardan mūsų protėvių - precedento neturinčių Vokietijos nusikaltimų aukų - atminimo negalime su tuo sutikti. Vardan tiesos apie Antrąjį pasaulinį karą negalime sutikti su šiais reikalavimais. Tai mūsų lenkiškas non possumus.“

Lietuvoje mirtina tyla. Dabartinę vyriausybės tikslas, mano nuomone, – Lietuvos sunaikinimas, todėl šitų mažamokslių degeneratų valdžia pritars bet kokiam valstybės reketui. Juk neadekvati premjerė I.Šimonytė ne kartą prisipažino, kad laukia nurodymų iš užsienio...

Nuorodos:

http://lebionka.blogspot.com/2019/08/demoralizuoti-apiplesti-ir-padaryti.html

https://wpolityce.pl/polityka/556193-lapid-powraca-nowe-polskie-prawo-jest-hanba

https://wpolityce.pl/polityka/556304-celem-polityki-izraelskiej-jest-wymuszenie-odszkodowan