Orbanas: Nauji Vengrijos įstatymai gina vaikus ir jų tėvus. Vengrai prieš nieką nesiklaups

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-06-25 12:11:00, skaitė 1038, komentavo 13

Orbanas: Nauji Vengrijos įstatymai gina vaikus ir jų tėvus. Vengrai prieš nieką nesiklaups

Nuotraukoje: Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, Slovakijos ministras pirmininkas Eduardas Hegeris (gale), Čekijos ministras pirmininkas Andrejus Babišas ir Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (b-j) Višegrado grupės (V4) vyriausybių vadovų susitikime prieš ES aukščiausiojo lygio susitikimą Briuselyje.

Vengrų portale Magyarhirlap.hu rašoma, kad naujajame Vengrijos teisės akte kalbama apie tai, kaip ir kokiu būdu vaikas supažindinamas su sunkia ir sudėtinga lytiškumo tema, ir tai priklauso tik nuo tėvų.Tai vaikų ir tėvų apsaugos įstatymas, ketvirtadienį Briuselyje prieš dvi dienas truksiantį ES vadovų susitikimą pabrėžė ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

Atsakydamas į žurnalisto klausimą, Viktoras Orbanas sakė: Vengrija džiaugiasi, kai kuris nors ministras pirmininkas ar Europos Vadovų Tarybos pirmininkas domisi Vengrijos įstatymu. "Mielai jiems pasakysiu, kad nėra jokio įstatymo dėl homoseksualumo. Tai nėra įstatymas apie tai, tai yra įstatymas apie vaikų švietimą, vaikų švietimą apie bet kokį seksualinį turinį", - sakė jis.

Visada geriau pirmiausia ką nors perskaityti, o tik tada į tai reaguoti, nes tokia tvarka yra teisinga", - pridūrė jis. Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad įstatymas skirtas tėvams, kurie sprendžia, kaip ir kokiu būdu jų vaikai supažindinami su lytiškumu. "O valstybės užduotis - sudaryti sąlygas tėvams naudotis šiomis teisėmis. Tai vaikų ir tėvų apsaugos įstatymas", - pabrėžė jis. "Esu aršus teisių gynėjas. Buvau laisvės kovotojas komunizmo laikais, kai homoseksualumas buvo laikomas kriminaliniu nusikaltimu. Aš kovojau už laisvę ir teises, o tai reiškia, kad kovojau ir už homoseksualų teises", - sakė Viktoras Orbanas. Šis įstatymas yra ne apie tai, šis įstatymas yra apie vaikų ir tėvų teises, - sakė jis.

image.png

Atsakydamas į kitą žurnalisto klausimą, V. Orbanas taip pat pabrėžė, kad sportas yra pasaulinė problema ir kad politinius klausimus reikia spręsti atsargiai. Vienose šalyse tam tikri dalykai leidžiami, kitose - ne, sakė jis. "Jei sportą sumaišysime su politika, iš pasaulinio amžiaus išstumsime ištisas dideles teritorijas ir tuos, kurių kultūrinė pozicija skiriasi nuo mūsų. Tai neteisinga", - sakė jis. Jis pridūrė, kad sportas turi būti atskirtas nuo politikos. 

Kalbėdamas apie Vengrijos nacionalinę futbolo rinktinę ir jos rungtynes su Vokietija trečiadienį, jis sakė: "Didžiuojamės savo komanda, tai nacionalinė komanda". "Tai, kad jie Miunchene kovėsi su mirtinu drąsumu, tokiomis sąlygomis, kurias visi žino ir matė, verčia mus didžiuotis", - sakė jis. Premjeras pridūrė, kad jų pozicija yra padrąsinimas visiems vengrams.

image.png
Vengrijos užsienio reikalų ministrė Judit Varga: Kol būsiu gyva, kovosiu už tai, kad vengrams niekada nereikėtų atsiklaupti.

Nyderlandų premjeras M.Rutte, ragindamas vengrus atsiklaupti, kalbėjo senosios kolonijinės arogancijos balsu, savo socialinės žiniasklaidos puslapyje rašė teisingumo ministrė Judit Varga.

– Kol būsiu gyva, iš visų jėgų kovosiu už tai, kad vengrų tautai niekada nereikėtų atsiklaupti prieš Rutte ar bet kurį kitą kolonizatorių, - rašė Judit Varga. Šiuo nuosprendžiu Nyderlandų lyderis pats save išbraukė iš civilizuotų žmonių rato, - padarė išvadą teisingumo ministrė.