Jolanta Blažytė: Vaikų darželio naujienos

Autorius: Jolantos Blažytės Facebook įrašas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-06-24 15:09:00, skaitė 1252, komentavo 3

Jolanta Blažytė: Vaikų darželio naujienos

„Globalios Lietuvos“ laureatai atsisako priimti apdovanojimą iš Prezidento rankų, - vėl skambi antraštė naujienų portaluose. Ir kas gi tie „onoravi“ laureatai? Neminėsiu nei jų vardų nei pavardžių, tiesiog pavadinsiu bendru malonybiniu slapyvardžiu Andriukas. O toliau – iš vaikystės per miglą išplaukiantys prisiminimai.

Prisimenu, vaikų darželio grupėje turėjome tokį Adomėlį.... Prisimenu ir kasmet darželyje švenčiamas Naujų Metų šventes (Kalėdos tada buvo tabu). Tuomet visi persirengdavome kiškučiais, voverytėmis, nykštukais etc. Ir laukdavome Senio Šalčio. Dar prisimenu, kad to Senio Šalčio balsas būdavo labai plonas ir panašus į vienos auklėtojos balsą. Bet kam tada rūpėjo tas balsas – visi su nekantrumo laukdavome, ką Senis ištrauks iš dovanų maišo. Ai, kuklios tos dovanėlės būdavo – keli mandarinai ir kelios „bambonkės“. Bet vis tiek visi jomis džiaugdavomės. 

Visi, išskyrus Adomėlį. Nes Adomėlis, gavęs į rankas tuos mandarinus ir bambonkes, griūdavo ant žemės ir nesavu balsu klykdavo, kad jis norėjo, pavyzdžiui, tanko su ilgu straubliu, o ne kažkokių mandarinų, kurių mama ir taip jam nuperka. Adomėlis, kiek prisimenu, dažniausiai dovanėlių iš Senio šalčio nepriimdavo. Nes dovanėlės buvo ne tokios, o ir pats Senis buvo ne toks – mat pataikaudavo „masėms“, o ne jam asmeniškai. 

Tačiau Adomėlis užaugo. Ir tapo tikru Adomu. Mano mama, kuri ilgai bendravo su Adomėlio mama, minėjo, kad Adomas šiuo metu yra tikras verslininkas, kuris „varinėja iš užsienio mašinas ir gerai uždirba“. 

Tačiau Andriukas taip ir liko Andriuku. Jis neužaugo. Ir jis šiuo metu varinėja ne mašinas iš užsienio, o tik visokį žvyrą iš savo TV tribūnos. Ir pila tą žvyrą ant Prezidento galvos. Mat Prezidentas, pasirodo, yra ne TOKS, kokio norėjo Andriukas. Ir bendrauja ne su TAIS. Ir išrinko jį ne TIE. Ach....aprašyti visai šiai Andriuko vidinei dramai reiktų Šekspyro plunksnos – manoji per silpna. 

Labai džiaugiuosi, kad mūsų Prezidentas yra visos tautos Prezidentas. Ir džiaugiuosi, kad jis nesivelia į jokius Andriuko peršamus konfliktus (per kuriuos Andriukas gauna taip trokštamą dėmesį), o tik ramiai bei išmintingai žvelgia į tą Lietuvos dalį, kuri taip ir vadinasi „Vaikų darželis“. Žvelgia taip, kaip kažkada mūsų darželio auklėtoja žvelgdavo į ant grindų besivoliojantį ir Senio Šalčio dovanomis nepatenkintą Adomėlį. 

O pabaigai padarysiu didžiulę nuodėmę ir išsakysiu labai fariziejišką pastabą: asmeniškai man labai nepatiko, kai dabartinio Prezidento pirmtakė aklai tarnavo tik vienai politinei partijai ir nuolatos dalyvaudavo tos partijos rezgamose intrigose. Nepatiko, tačiau visada ankstesniąją LR Prezidentę gerbiau. Nes ji buvo išrinkta tautos valia. 

P.S. Paskutinis sakinys labai fariziejiškas. Nes minėti, kad „aš esu už kitus geresnis“ yra didžiulė nuodėmė. Bet šiąnakt gi Joninės. Ir žinau, kad šią stebuklingą naktį, įšokus į ežerą (vanduo šiąnakt bus stebuklingas) visos nuodėmės nusiplauna. Taigi, ieškokite manęs ežere, jei ką, nes maudytis teks ilgai.