G. Landsbergis Liuksemburge tęs mūšį dėl Baltarusijos laisvės

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gland... 2021-06-20 23:38:00, skaitė 684, komentavo 4

G. Landsbergis Liuksemburge tęs mūšį dėl Baltarusijos laisvės

Birželio 21 dieną Liuksemburge užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje, kurioje didžiausias dėmesys bus skiriamas situacijai Baltarusijoje ir Irake, ES – Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono santykiams.

Taip pat bus aptariami santykiai su Rusija bei Turkija, Artimųjų Rytų taikos procesas, situacija Baltarusijoje, Malyje ir Libane.

„Didėjant represijoms prieš opoziciją ir nepriklausomą žiniasklaidą Baltarusijoje, ministrai tarsis, kaip sustiprinti paramą Baltarusijos pilietinei visuomenei bei apžvelgs gegužės 24-25 dienomis vykusios Europos Vadovų Tarybos išvadų įgyvendinimą“, - skelbiama Užsienio reikalų pranešime visuomenei „ES Užsienio reikalų taryboje – didžiausias dėmesys Baltarusijai“.

Prieš prasidedant Užsienio reikalų tarybai, ES valstybių narių užsienio reikalų ministrai susitiks su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Tsikhanouskaya.

„Represijos Baltarusijoje tik auga, Lukašenka tęsi savo pažadą užtvindyti Lietuvą migrantais, kelsiu šiuos klausimus. Labai tikiuosi, kad jau netrukus ES skelbs tikslines sektorines sankcijas Baltarusijos ekonominiams sektoriams, iš kurių Minsko režimas pelnosi labiausiai“, - prieš išvykdamas į Liuksemburgą pasakė Lietuvos diplomatijos vadovas G. Landsbergis.

Pasak ministro, Taryba tvirtins ketvirtąjį ES ribojamų sankcijų paketą Baltarusijai, kuriame įtraukti ir asmenys bei juridiniai subjektai, atsakingi už neteisėtą „Ryanair“ lėktuvo nutupdymą Minske.

ES ministrai kartu su Irako užsienio reikalų ministru Fuadu Husseinu aptars saugumo situaciją Irake, šių metų spalio mėnesį vyksiančius rinkimus bei kritiškai svarbių šalies ateičiai reformų įgyvendinimą. Ministras G. Landsbergis su ministru Fuadu Husseinu susitiks ir dvišaliam pokalbiui.

Susitikimo metu bus aptariamas pasaulinės pandemijos poveikis Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono politinei, ekonominei ir socialiniai situacijai, abiejų regionų strateginio dialogo plėtojimo būdus bei ES vaidmens regione stiprinimą.

Šaltinis: urm.lt