Ko išvengė Batka, nutupdęs lėktuvą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-05-30 14:28:00, skaitė 1466, komentavo 22

Ko išvengė Batka, nutupdęs lėktuvą

Išlenda vis daugiau netiesioginių įrodymų to, kad kombinacija su keleiviniu lėktuvu buvo sugalvota ten pat, kur yra gaminamas visas šitas drumzlinas sankcijų, grasinimų ir prakeikimų srautas. Ir prakeikia Batką, beje, visai ne dėl to, dėl ko jie isterikuoja, o dėl to, kad jis sužlugdė eilinę spec operaciją, kurios rezultate jis turėjo pavirsti į visavertį teroristą be jokios teisės į malonę.

Tie kas turi trumpą atmintį tegul prisimena: beveik prieš metus Lukašenka jau sužlugdė kruopščiai parengtą jungtinę ukro-vakaroidinę specoperaciją „33 didžiavyriai (33 bogatyria)“, nutupdęs pas save tuos, kuriuos, pagal visas užmačias, turėjo priimti Kijevas. Ir priimti, beje, kartu su keleiviniu lėktuvu skrendančiu iš Minsko į Stambulą,  jau išbandytu madingu - priverstinio nutupdymo - būdu.

Tas nepavyko, dėl ko buvo prarasta: laikas, galimybės, o svarbiausia - amerikonų mokesčių mokėtojų pinigai. Čia šiaip, tarp kitko.

Kas įvyko toliau, visi žino viską: žlugo bandymas įvykdyti perversmą, kuriame kaip vienas iš aktyviausių dalyvių apsišvietė Romka Protasevič. Tai jau antras nedovanotinas Lukašenkos poelgis per trumpą laiką.

O kas tai yra - perversmo žlugimas, "pravalas"? Tai yra "pravalas" tiems, ant kurių buvo padaryti statymai, o tai reiškia, kad vėl prarandamas laikas, galimybės ir pinigai. Ir kam kam po to reikalingi tokie nevykėliai, lochai?, - klausiama jūsų ir iškart atsakoma: paprastai tai niekam, taip jau surėdytas tas revoliucinis gyvenimas. Tarp kitko, taip pat, kaip ir porevoliucinis. Tai reiškia, kad Protasevič, atrodo, buvo iš tikrųjų panaudotas aklai, tuo pačiu manant užmesti kilpą be muilo „paskutiniam Europos tironui“.

Paaiškinimas.

Įvykių chronologija neturi reikšmės: kas, kada ir kokiu tikslu įmetė "antį' apie lėktuvo užminavimą. Meluoti gali iki apsiputojimo ir vieni, ir antri ir treti. Svarbu tai, kad Batkai buvo duota žinoti tai, ką jis turėjo sužinoti (kaip kad Turkijos prezidentui Erdoganui apie ruošiamą sąmokslą prieš jį), o toliau - technikos reikalas. Ir, beje, visai nebuvo būtina jiems pranešti, kad pats Protasevič yra lėktuve. Užteko perduoti signalą apie lėktuvo užminavimą, kada iki Vilniaus skristi buvo tik kelios minutės.  O tai jau dviguba kombinacija: 

  • variantas „A“ - praleisti lėktuvą, arba žinant arba nieko nežinant apie Protasevič,
  • вariantas „B“ - nepraleisti lėktuvo, o tada priimti Protasevič pagal faktą.

„A“ variantas yra pats tinkamiausias ir štai kodėl.

Pagal ESA taisykles, jei šalis, virš kurios skrendantis lėktuvas, gauna atitinkamą signalą ir nesiima saugumo priemonių net iki priverstinio nutupdymo grėsmei neutralizuoti, o praleidžia jį už savo teritorijos ribų - tada šitai yra traktuojama kaip sunkus tos valstybės valdžios nusikaltimas, tolygus bendradarbiavimui su teroristais. Tai yra, skirtingai nei šiandieninės geiropietiškos isterijos ir snarglių taškymai, Lukašenkai vienareikšmiškai prisiūtų straipsnį už terorizmą ir jis jau niekada nuo to nenusiplautu. Nie-ka-da.

O dabar yra tas kas yra: beprasmės isterijos su bandymais apkaltinti tuo, kad jis elgėsi pagal taisykles. Na, o kaip vyšnelė ant torto - Protasevič. Bet tik kaip vyšnelė, kuri fone eilinių praleistų galimybių įsigyti ištisą šalį, dabar jau krentančios tiesiogine to žodžio prasme į Rusijos glėbį, skamba skausmingai pažįstamai: geriau jau nors kažkas, nei nieko.