Irakas: kovotojai atakavo teritoriją netoli Bagdado oro uosto

Autorius: BalsasTyruose Šaltinis: https://balsastyruose.wordpres... 2015-09-24 08:05:35, skaitė 2970, komentavo 0

Irakas: kovotojai atakavo teritoriją netoli Bagdado oro uosto

Saugumo atstovai praneša, jog kovotojai Irake paleido raketas į vietovę netoli šalies didžiausio oro uosto, esančio sostinėje Bagdade.

Irakas

„Eilė katiušų raketų sprogo netoli al-Nasros (Pergalės) stovyklos, į vakarus nuo Bagdado,“ – pirmadienį buvo paskelbta saugumo vadovybės, atsakingos už Bagdadą. Minėtoji al-Nasros bazė yra netoli tarptautinio Bagdado oro uosto – apie 16 km į vakarus nuo sostinės.

Pranešime pažymima, jog raketos buvo paleistos kovotojų, išsidėsčiusių Tadži teritorijoje, esančioje už 30 km į šiaurę nuo Bagdado.

Pasak Irako pulkininko, sutikusio kalbėti tik anonimiškumo sąlyga, 13 raketų pataikė į dvi sritis netoli oro uosto.

Oro uosto atstovas pareiškė, kad nei viena iš minėtųjų raketų pačio objekto nekliudė.

Pranešimų apie galimą aukų skaičių per išpuolį nėra. Be to, jokia grupuotė už šią ataką neprisiėmė atsakomybės.


Tarptautinis Bagdado aerouostas

Kiek anksčiau, pirmadienį, Tadži rajone buvo detonuotas sprogmuo netoli Irako kariuomenės patrulių, per kurį žuvo trys kariai.

Policijos šaltinis, taipogi sutikęs kalbėti tik anonimiškumo sąlyga, teigė, jog, po mašinos, pripildytos sprogmenimis detonavimo Bagdado rytinėje al-Amino al-Tanijos kaimynystėje žuvo 12 žmonių, o 42 buvo sužeisti.

Be to, dar du civiliai žuvo, o penki buvo sužeisti po to, kai Jusufijos miesto turguje, 40 km į pietus nuo Bagdado, buvo detonuotas improvizuotas sprogdinimo užtaisas.

Jungtinių Tautų Pagalbos Misija Irakui skelbia, kad rugpjūtį žuvo iš viso 1,325 tūkst. Irakiečių, o 1,811 tūkst. sužeista per įvykdytus terorizmo, smurto ir ginkluotų konfliktų aktus. Pasak JT misijos, civilių aukų skaičius siekė 585, o Irako saugumo pajėgų – 740. Didžioji mirčių dalis fiksuota Bagdade, kur žuvo 318 civilių.

Šiaurines ir Vakarines Irako dalis smurto apraiškos kamuoja nuo to laiko, kai 2014 metų birželį Daišų kovotojai pradėjo savo sėkmingus žygius Irako teritorijoje. Kariuomenės kariai bei Visuotiniai Mobilizacijos daliniai suvienijo jėgas, bei vykdydami bendras operacijas, taip bando atsikovoti ekstremistų užimtus regionus.

Šaltinis: http://www.presstv.com/Detail/2015/09/22/430187/Iraq-Baghdad-Taji-militants-