Vakcinos – medicinos ar politikos klausimas? P. Paskovas atsako į „Pravda“ klausimus (video ir pilnas vertimas į lietuvių kalbą)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-04-20 15:51:00, skaitė 2458, komentavo 1

Vakcinos – medicinos ar politikos klausimas? P. Paskovas atsako į „Pravda“ klausimus (video ir pilnas vertimas į lietuvių kalbą)

Vakcinos - medicinos ar politikos klausimas? 2021.03.17
00:31 Sąmokslas ES prieš "Astra Zeneca"?
19:13 Izraelis paskiepijo 70 proc. gyventojų ir vis tiek neišvengė pandemijos.
22:04 Narvoje (Estija) kilo epidemija, tačiau kaimyniniame Ivangorode (Rusija) epidemijos nebuvo
32:12 Reikšminiai žodžiai: "vakcinacija" ir "vakcina". Kas yra tikroji diagnozė.
35:10 Vakcinos šiandien - vis dar ne vakcinos?
40:03 Ar karas su vakcinomis yra politinis klausimas? Ar yra gerų vakcinų?
44:22 Propaganda atlieka savo darbą - žmonės išsigąsta.
45:06 Gyvūnai užsikrečia koronavirusais, ar yra vakcinų nuo jų?
46:51 Ar koronavirusas mutavo ir persidavė iš gyvūnų žmonėms?
47:59 Skiepytis dabar ar palaukti?

https://youtu.be/J9MSBiZ0Mvo

"AstraZeneca": nė žodžio apie sveikatą, tik apie verslą

Liubov Stepušova Pravda.ru vaizdo studijoje kalbėjosi su 2016 m. kandidatu į Bulgarijos prezidentus, Bulgarijos publicistu Plamenu Paskovu apie vakcinacijos padėtį Europoje.

Žiniasklaidos erdvėje aktyviai diskutuojama, kad ES trūksta ne tik vakcinų kiekio, bet ir vykdoma tam tikra kampanija prieš švedų kompaniją "AstraZeneca".

Kai kurie teigia, kad tai yra sąmokslas prieš JK dėl išstojimo iš ES. Kiti įžvelgia kažkokią "Kremliaus ranką", "stumiančią" "Sputnik V"...

P.Paskovas: Bulgarų gydytojas, kuris jau 20 ar keliolika metų dirba klinikoje Vokietijoje ir žino situaciją, paklaustas apie "AstraZeneca" vakciną, pasakė pažodžiui štai ką:

"Tikrąją tiesą tikriausiai žinojo tik pati "AstraZeneca", tačiau faktas yra tas, kad su šia vakcina iškilo daugybė problemų. Kai "AstraZeneca" pradėjo leisti savo vakciną, nebuvo žinoma, kaip ji veiks suaugusiuosius. Apskritai ši vakcina buvo mažiausiai veiksminga iš visų, kol jos nepatvirtino EMA (tai Europos medicininių vakcinų asociacija), todėl ji buvo ir pigiausia.

Italija ištyrė šią vakciną ir padarė išvadą, kad jos negalima naudoti vyresniems nei 55 metų žmonėms.

Vokietija taip pat nusprendė šios vakcinos neskiepyti vyresniems nei 65 metų žmonėms.

Natūralu, kad "AstraZeneca" pradėjo prarasti pinigus. Norėdami išsisukti iš šios padėties, jie nukreipė savo tiekimą į Pietų Afriką ir tam tikslui gavo siuntų iš Europos. Pietų Afrika užsakė apie 9 mln. dozių ir net už jas sumokėjo.

Vėliau pasirodė įrodymų, kad "AstraZeneca" buvo silpna vakcina nuo Pietų Afrikos viruso atmainos. Pietų Afrika iš karto nutraukė sutartį su "AstraZeneca", grąžino reikalaujamas partijas ir pareikalavo grąžinti pinigus.

Tai buvo antrasis "AstraZeneca" smūgis, ir jie pradėjo blaškytis.

Šis momentas sutapo su kitu: pradėjus atšaukti Europos vakcinos partijas, Europos valstybės, kurios jau buvo iš anksto sumokėjusios už vakciną, liko be vaisto ir labai supyko. "AstraZeneca" užsitraukė nemažai pykčio, ypač dėl to, kad Italija blokavo tiekimą savo šalyje ir neįsileido jų į Pietų Afriką.

Tada buvo visiškai atsisakyta šių vakcinų. Bendrovė "AstraZeneca" atsidūrė tokioje padėtyje, kad nusprendė iš daugelio Europos šalių preliminariai reikalauti sumokėti už savo vakciną, neturėdama nurodyto vaisto kiekio.

Natūralu, kad tai sukėlė papildomos visos Europos bendruomenės rūstybę. Nenorėdama būti palikta "likimo valiai", "AstraZeneca" apsimetė įsižeidusi ir dar kartą pareikalavo, kad jos vakcinos naudojimo indikacijos būtų peržiūrėtos ir ji būtų patvirtinta ir suaugusiesiems.

Todėl farmacijos bendrovė spaudė Europos medicinos asociaciją, kad ši peržiūrėtų "indikacijas" ir patvirtintų vakciną suaugusiesiems.

"AstraZeneca" viešai apkaltino Vokietiją suklastojus duomenis apie draudimą, o Vokietijos infekcinių ligų ministerija pareikalavo pateikti naują pareiškimą su kitokia nuomone. Vokietijos departamentas apsisuko 180 laipsnių kampu ir staiga patvirtino vakciną ir suaugusiesiems.

"Pharmmafia" veikė 100 proc."

Tai sako gydytojas, kuris nuo pat pirmos dienos dirbo fronto linijose Vokietijoje.

Ir dar vienas komentaras jums. Iš žmogaus, kuris, sakytume, įkūnija sveiką protą: "Klausykite, jei jie pristabdė "AstraZeneca" vakciną, neturėtumėte manyti, kad tai įvyko dėl kokios nors mirties ar atsakomybės. Pagalvokite, jis buvo sustabdytas Europos Sąjungos nurodymu.

Ji buvo sustabdyta, nes gamintojas yra britų Oksfordo universitetas, o Jungtinė Karalystė nebėra Europos Sąjungos narė. Mieli žmonės, brangūs žmonės, niekam nerūpi, kiek žmonių miršta. Tai tik prekybos karas su vakcinomis. Dabar lėtai pakartokite po manęs: visos koronaviruso vakcinos yra eksperimentinės ir jas skiepijate savo rizika. Nė vienas gamintojas neprisiima atsakomybės, jei jums kas nors atsitiktų. Prisimenate? Prašome į visa tai nereaguoti. Linkiu jums visiems geros sveikatos ir ilgo gyvenimo!"

Tai citata, prie kurios galiu tik prisijungti ir priminti, kad "AstraZeneca pirma, britų-švedų vakcina, antra, "AstraZeneca" dalyvavo kuriant "Sputnik V" vakciną, t. y. bendradarbiavo su "Gamaleya" centru, ir apie šį bendradarbiavimą buvo viešai ir oficialiai paskelbta prieš pat "Sputnik V" registraciją, t. y. pas juos tai jau promaišyta.

Šiandien "AstraZeneca" gaminamas Indijoje pavadinimu "Covishield", o Ukrainos prezidentas Vladimiras Zelenskis įžūliai, viešai švirkštė sau šį vaistą. Taip tapo reklamos pardavėju.

Kitas svarbiausias dalykas. Ir pats nemaloniausias, ir baisiausias.

Yra daugybė publikacijų, kuriose nurodoma, kad sveiki žmonės, paskiepyti "AstraZeneca", "Pfizer", "BioNTech" ir "Moderna", susirgo praėjus porai ar trims dienoms po šių skiepų. Pabrėžiu: tai buvo sveiki žmonės.

Taip pat yra publikacijų, kad kai kurie koronavirusu užsikrėtę žmonės dėl susiklosčiusių aplinkybių (iš kvailumo arba dėl administracinio spaudimo, pavyzdžiui, siekiant pratęsti darbo sutartį) buvo paskiepyti po poros mėnesių, t. y. tada, kai jų antikūnų kiekis ir natūrali imuninė apsauga jau turėjo būti pasiekę aukščiausią lygį.

Natūralu, kad kilo imunologinis konfliktas tarp išorinio sintetinio gamybinio imuniteto ir natūralaus imuniteto, kurį žmonės buvo išsiugdę dėl to, kad sirgo ir susidūrė su virusu; natūralu, kad pasireiškė didelė puokštė įvairių šalutiniu poveikiu, įvairaus sunkumo, dėl kurio buvo didelis mirtingumo procentas.

Šiandien jie gavo vakciną, o kitą dieną po to žmogus susirgo ir gana greitai mirė.

Neseniai 11 iš 28 Europos Sąjungos šalių nutraukė santykius su "AstraZeneca".

Ar čia yra politinis aspektas? Mano nuomone, yra. Nes jei tai būtų principinė pozicija, jie nutrauktų santykius su "Pfizer", "Moderna" ir visais kitais ir pasakytų:

"Klausyk, sulėtinkime tempą. Ištirkime visa tai dar kartą. Jūs mums viską įrodysite."

"Pfizer" teigia:

"Mūsų vakcina bus vakcina, kai bus baigtas jos 3 fazės tyrimas - 2023 m. sausio 27 d."

"AstraZeneca" taip pat gana sąžiningai ir ciniškai teigia, kad šis terminas sueis 2024 m.

Iškalbingas epizodas

Neseniai "Pfizer" generalinis direktorius atšaukė savo kelionę į Izraelį, nes, matote, jis nėra paskiepytas. Ir dėl "sąžiningų priežasčių": jis toks principingas, kad nenori pasinaudoti administracine nauda ir pasiskiepyti, kai tiek daug žmonių laukia būtent šios šventos "Pfizer" vakcinos.

Sakykite, ar kada nors pirktumėte kavos aparatą, kavos malūnėlį, šaldytuvą, skrudintuvą, jei skrajutėje būtų sąmoningai parašyta (garantijoje):

"Mes nesame atsakingi už gedimus. Jei mirsite, jei jus nutrenks elektra, jei prietaisas neveiks, mes už jį neatsakome"?

Ne, nemanau, kad taip.

Ir čia kalbama ne apie kokio nors prietaiso įsigijimą, o apie imunitetą, apie tai, kad ne tik susirgsime, bet ir visą likusį gyvenimą visa tai kentėsime.

Nes ir "AstraZeneca", ir "Pfizer" sąžiningai parašė, kad tai GMO.

Izraelis paskiepijo beveik 70 proc. gyventojų. Nepaisant to, ji niekaip neišsivaduos iš šios pandemijos. Neseniai ten kilo trečioji banga. Liga tęsiasi, kolektyvinio imuniteto nėra.

Rusijoje paskiepyta 3,5 proc. žmonių, tačiau pandemijos mastas mažėja. Nematome daugiau jokių greitosios pagalbos automobilių, skubančių po Maskvą, jokių "kosmonautų" su specialiais kostiumais... Taigi, pasirodo, kad nuo šių skiepų visiškai niekas nepriklauso?

Tai tik farmacijos milžinų ir vyriausybių kova dėl pajamų ir tam tikros biologinės medžiagos, kuri gali būti panaudota ateityje?

Tikrai ne. Žiūrėkite, iš karto po skiepijimo Izraelyje, po dviejų-trijų savaičių, prasideda pikas. Tas pats vyksta Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Jungtinėje Karalystėje ir Portugalijoje, kur buvo taikomas maždaug toks pat masinis metodas.

Visur, kur tik padidėja skiepijimų skaičius, kyla teigiamų atvejų ir mirčių protrūkiai.

Įdomu tai, kad tame pačiame Izraelyje yra grupių, kurios neskiepijamos, t. y. ultraortodoksai. Ir pas juos užsikrėtimų skaičius ir mirtingumas kaip ir buvo, nes jie ypatingi.

O palestiniečiai, ypač Gazos ruože, kur pusantro milijono žmonių gyvena didžiulėje koncentracijos stovykloje, nesilaikydami jokios socialinės distancijos ar kitų priemonių, - o ten viskas gerai.

Ir yra pavyzdys - labai rusiškas Estijos miestas Narva ir...

Ivangorode, taip. Estijoje gyvenantis ir Narvoje besilankantis Rodionas Denisovas rašė, kad Narvoje ir Estijoje taip pat yra ligų banga, tačiau kaimyniniame Ivangorode gyvenimas verda, epidemijos nėra. Kodėl? Galbūt dėl to, kad Rusijoje visi jau buvo užsikrėtę, yra kolektyvinis imunitetas?

Kuo daugiau žmonių skiepijama, tuo daugiau infekcijos atvejų ir mirčių.

Moksle yra labai paprastų, laiko patikrintų dėsningumų. Esu veterinarijos gydytoja ir dešimtajame dešimtmetyje padariau tūkstančius vakcinų, kuriose buvo koronavirusinė infekcija, skirtų šunims, kartu su manimi kolegos naudojo dešimtis tūkstančių vakcinų galvijams. Šios vakcinos yra patikrintos laiko. Turiu tiesioginės patirties šioje srityje. Dalyvavau joje.

Tai baisus virusas, kuriam negalima išsiugdyti imuniteto.

Papasakosiu jums su šiek tiek ironijos ir pokšto, bet tai iš tikrųjų beveik pažodinis susirašinėjimas su "Pfizer".

"Pfizer" sako: vaikinai, mes esame tokie pažangūs, šaunūs, aukštųjų technologijų, kad mums - tik mums - pavyko iš šio viruso išskirti RNR fragmentą, ir, remiantis šiuo fragmentu, jei suleisime jums mūsų vakcinos, galite išsiugdyti imunitetą, "todėl mes esame brangesni už visus kitus".

Tuomet kyla klausimas: "Pfizer", o kas, jei dešimtys procentų gyventojų jau buvo užsikrėtę šiuo virusu, o tai išvertus reiškia, kad šie žmonės susidūrė ne su jūsų RNR fragmentu, o būtent su visa RNR grandine, tuomet galbūt mūsų imunitetas yra geresnis už jūsų fragmentuotą imunitetą?

"Pfizer" atsako: "Ne, jūsų imunitetas neveikia, vaikinai, mus turi skiepyti "Pfizer".

Tada užduodame kitą klausimą "Pfizer": "Klausykite, jei būsime paskiepyti jūsų vakcina, ar nustosime dėvėti kaukes?

"Pfizer" sako: tikriausiai ne, turite dėvėti kaukes, gal net dvi.

Tai tikrai susirašinėjimas, aš nejuokauju.

"Pfizer", jei pasiskiepysime jūsų vakcina, ar esame tikri, kad vėl nesusirgsime koronavirusu?

"Pfizer" sako: "Mes to dar netyrėme, todėl negalime to tvirtai pasakyti.

Gerai, "Pfizer", jei skiepysimės jūsų vakcina, bent jau nebūsime to paties viruso skleidėjai kitiems žmonėms?

"Pfizer" sako, kad kol kas negalime jums nieko tiksliai pasakyti.

Klausykite, "Pfizer", kodėl turėtume pirkti jūsų vakciną, kai grįžtame prie 1 punkto?

"Pfizer": Nes privalome.

Matote, ši vakcina kainuoja šešis ar septynis kartus brangiau nei, pavyzdžiui, "AstraZeneca".

Tiksliau, tai brangiausia iš visų vakcinų, ir žmonės mano, kad jei ji brangiausia, vadinasi, ji kokybiškiausia.

Ką tik jums aprašiau, kad už kokybę, kurią jie garantuoja, jie verčia žmones pasirašyti dokumentą, kad neprisiima jokios atsakomybės, kažkas mirė - nuo kažko kito, kažkas išgyveno - tai mūsų nuopelnas.

Atsakomybė valstybei.

Kiekviena valstybė turi atlikti viruso išskyrimo ir identifikavimo procesą savo ištekliais ir pasitelkdama vietos specialistus savo laboratorijose. Nesinaudoti užsienio specialistų paslaugomis ir nenaudoti užsienio antigeninių testų, o patikrinti, koks tai virusas. Mūsų laboratorijos turi suprasti, su kuo susiduriame.

Ir niekas Rusijoje jo nematė, nors yra elektroniniai mikroskopai, Didžiojoje Britanijoje, Amerikoje virusą matė, net nufotografavo. Tačiau Rusijoje taip nėra. Tai keistas dalykas.

Baltarusijoje vienam gyventojui tenka daug kartų mažiau užkrėstųjų, daug kartų mažiau mirusiųjų, nebuvo uždarytos valgyklos, vyko čempionatas, buvo švenčiamos Velykos, vyko Pergalės paradas, nebuvo uždarytos įmonės - ir žemė nesugriuvo, ir neįvyko jokių baisių dalykų.

Taip pat yra Švedijoje, Islandijoje, Kinijoje, Pietų Korėjoje, Vietname, Irane.

PGR testai yra mitas.

Matote, kai statistiniai duomenys patenka į PSO, jie sako, kad mūsų statistikoje turėtų būti naudojami tik šie teisingi PGR tyrimai.

Tik šiais PGR testais niekas netikrina, kuo jie užsikrėtę.

Apie PGR testą, kurį PSO pripažino vieninteliu teisingu testu, pats jo išradėjas, 2019 m. rugpjūtį miręs daktaras Cary Mullis, sakė, kad ši technologija netinka jokiems koronavirusams.

Kodėl? Todėl, kad jo technologija, PGR technologija, yra ideali ir pasižymi dideliu patikimumu bei informatyvumu vadinamiesiems ilgos grandinės DNR virusams tirti.

Šiuo konkrečiu atveju susiduriame ne su DNR, o su RNR, turinčia trumpą grandinę. Tai pati netinkamiausia medžiaga PGR technologijai.

Tiesa ta, kad tai, kas šiandien vadinama vakcinomis, nėra vakcinos. Šie produktai taps vakcinomis tik po to, kai bus atlikti visi tinkami bandymai.

Šiuo metu tai yra biologiniai produktai, kurių veiksmingumas neaiškus, šalutinis poveikis neaiškus ir nėra aiški jų vartojimo prasmė.

Visi esame eksperimentinės veiklos, už kurią nereikėtų mokėti, dalyviai. Tiksliau, mes neturėtume už tai mokėti, mums už tai turėtų būti mokama ir už mus turėtų būti atsakoma.

Tačiau gamintojai atsisako atsakomybės, prieš durdami, jie mums pasako: "Štai, pasirašykite atsisakymą nuo pretenzijų."

Iš esmės tai yra atsisakymas nuo atsakomybės dėl bet kokių komplikacijų, įskaitant ir jūsų mirtį - ne tosterio, ne kavos aparato - būtent jūsų gyvybės mirtį.

Įdomu tai, kad žmonės jau rikiuojasi į eilę ir pagal politines preferencijas: Esu patriotas - Sputnik V arba Vektor Novosibirsk. Esu už Europą, duokite man "Pfizer" arba "AstraZeneca". Aš esu kitoks - duokite man "Sinovac Chinese" arba "CoviShield Indian".

Tai vakcinų mūšis.

Aš, pavyzdžiui, pasirinkau Sputnik V ir po 45 dienų gavau antikūnų prieš koronavirusą. Ir galiu būti tikras, kad nesusirgsiu. Turiu antikūnų. Ir toliau dėviu kaukę, kad aplinkiniai šalia manęs jaustųsi patogiau... Visi kiti "šokiai", aplink skiepus, man, kaip ir daugumai planetos žmonių, neįdomūs.

Tačiau atsirado koronaviruso mutacijų. Ir kaip galiu būti tikras, kad man skirta vakcina apsaugos ir nuo jų?

Matote, šiandien nėra jokios vakcinos ar skiepo. Kadangi etiketė "vakcina" vaistui suteikiama po to, kai jau praeina visi bandymų laikotarpiai, kurie trunka ne vienerius metus...

Rusijoje niekas net neišskyrė šio viruso, o jie vis dar sako: "Mes sukūrėme vakciną" - vaikinai, parodykite mums, nuo ko jūs sukūrėte vakciną, ar jūs ją matėte?

Nesu medikas, bet žinau, kad trečiojo etapo rezultatai jau paskelbti, jie pripažinti.

Vakcinos veiksmingumas tikrinamas daugelį metų, nuo trejų iki penkerių ir septynerių metų...

Plamenai, bet kol daugelį metų atliksime tyrimus, visi mirsime nuo šio koronaviruso.

Ar jie visi mirę Baltarusijoje? Arba Švedijoje, gal miręs? O gal Irane?

Štai Rusijoje, pavyzdžiui, mirtingumas padidėjo apie 20 proc.

Mirtingumas ko sąskaita? Tikroji diagnostika nereiškia PGR tyrimų, tikroji diagnostika reiškia, kad turime:

a) sergančius žmones;

b) mirusius (tai ne tik skrodimas ir makroskopinis aprašymas to, ką matėme viduje tik akimis, bet ir visų mėginių paėmimas, kad susidarytume kuo išsamesnį vaizdą.

Tada sudarome visų to žmogaus ligų sąrašą ir sakome: mirties priežastis buvo ši.

Ar galite pasakyti, kuri Rusijos ligoninė rengia mirtingumo statistiką?

Problema ta, kad to jums to nepasakys nei gydytojas, nei ligoninės vadovas. Niekas to nepadarys.

Pasaulio sveikatos organizacija jiems liepė to nedaryti.

Taigi, Rusijos žmonės renka prezidentą, merus ir daugelį kitų dalykų, tačiau niekas Rusijoje nerinko Pasaulio sveikatos organizacijos.

Jūsų požiūriu, dabar esančios vakcinos nėra vakcinos, nes jos nėra iki galo ištirtos, ar aš teisingai suprantu?

Taip.

Niekas nežino, kas patenka į mūsų organizmą, šios svetimos ląstelės neapsaugo nuo koronaviruso, o priešingai - gali sukelti šalutinį poveikį, tiesa?

Svarbiausia, kad šalutinio poveikio ir kitų simptomų bei pažeidimų ir mirčių procentas tarp paskiepytųjų yra keleriopai didesnis nei tarp persirgusiųjų.

https://www.pravda.ru/health/1604388-privitye_ot_koronavirusa/