Savo žmoną lupęs, Grybauskaitę, konservatorius, liberalus ir gėjus gynęs prokuroras stos prieš teismą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/savo... 2021-04-05 22:34:00, skaitė 935, komentavo 1

Savo žmoną lupęs, Grybauskaitę, konservatorius, liberalus ir gėjus gynęs prokuroras stos prieš teismą

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Laimutė Martinavičienė, surašiusi kaltinamąjį aktą, kovo 31 dieną teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Klaipėdos prokuroras Saulius Galminas kaltinamas nežymiu šeimos nario sveikatos sutrikdymu ir fizinio skausmo sukėlimu.

Saulius Galminas jau yra pagarsėjęs kaip Dalios Grybauskaitės dangstytojas, liberalų ir seksualinių mažumų gynėjas

2016 metais jis buvo iškėlęs bylą Vaidui Žemaičiui Lekstučiui už tai, kad šis socialiniame tinkle pasiūlė konservatoriams ir liberalams kartu įsteigti pedofilų partiją (nes tuo metu Olandijoje tokia partija iš tikrųjų buvo). Remdamasis šiuo pasakymu, prokuroras Saulius Galminas teigė, kad Facebook paskyroje buvo niekinamos politinės partijos, tyčiojamasi iš kitokios lytinės pakraipos asmenų.

Vaidas Žemaitis Lekstutis rašė: „Konservatoriams kartu su liberalais laikas būtų pagalvoti apie vieningos partijos pavadinimą – pvz., pedofilų, pederastų ir iškrypėlių partija“.

Klaipėdos teismo sprendimą ir V.Ž. Lekstučiui sukurptus Sauliaus Galmino kaltinimus Aukščiausiasis teismas nurodė panaikinti.

Visgi, Saulius Galminas Vaido iki šiol neatsiprašė. Jis taip pat byloje neįžvelgė dokumentų klastojimų…

Neįžvelgė ir to, kad Vaido tekstuose žodžiai buvo iškraipyti: „Dalia Grybauskaitė“ buvo pakeista į žodį „Lietuva“. Tokiu būdu prokuroras Vaidą norėjo parodyti kaip Lietuvos priešą.

Teismo metu jis net išdidžiai Vaido paklausė: „Vaidai, ar jums ne gėda?“ Suprantama, tai nebuvo Sauliaus Galmino sumanymas, nes jis tiesiog vykdė nurodymus.

Šiandien dieną pats prokuroras atsidūrė teisiamųjų suole, o jo „šeimininkai“ į jį greičiausiai tiesiog nusivalys kojas kaip į nebenaudingą ir panaudotą… Taip ir norisi teisiamųjų suole dabar sėdinčio prokuroro paklausti: „Sauliau, ar Jums ne gėda?..“

Sauliui Galminui ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai šių metų sausio 22 d. į policiją kreipėsi kaltinamojo sutuoktinė, nurodydama, kad prieš ją smurtavo jos vyras.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatytos visos reikšmingos įvykio aplinkybės, gauti liudytojų parodymai, specialistų išvados bei kiti duomenys. S. Galminas ikiteisminio tyrimo metu prisipažino kaltu.

Siekiant apsaugoti su įvykiu susijusių mažamečių vaikų teisėtus interesus, detalesnė informacija apie įvykį viešai neskelbtina.

Dėl šio įvykio Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriuje taip pat buvo atliktas tarnybinis patikrinimas. Susipažinusi su patikrinimo išvada bei teikimu dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo generalinė prokurorė Nida Grunskienė šių metų kovo 23 d. Saulių Galminą, ėjusį Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro pareigas, atleido iš pareigų.

Tarnybinio patikrinimo metu surinktoje medžiagoje bei išvadoje konstatuojama, kad būdamas pareigūnu – Klaipėdos apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroru – ir turėdamas konstitucinę pareigą ginti visuomenę nuo teisės pažeidimų, S. Galminas nesilaikė prokurorui taikomų aukštų elgesio, etikos ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimų. Toks elgesys vertintinas kaip šiurkštus tarnybinis pažeidimas ir prokuroro priesaikos sulaužymas, nes neteisėtais tyčiniais veiksmais, panaudojant fizinį smurtą, pasikėsinta į vieną labiausiai saugomų vertybių – žmogaus sveikatą. Tai akivaizdžiai nesuderinama su visuomenėje galiojančiomis moralės nuostatomis bei visuomenės teisėtais lūkesčiais.

S. Galmino padarytas tarnybinis pažeidimas yra nesuderinamas su prokurorams keliamais nepriekaištingo elgesio reikalavimais, jo duota prokuroro priesaika, statusu, pareigomis ir su teisėtais visuomenės lūkesčiais, todėl pasiūlyta skirti griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos.

Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Egidijus Paulauskas