Atominį povandeninį USA laivą apnyko blakės

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-03-13 19:19:00, skaitė 2402, komentavo 61

Atominį povandeninį USA laivą apnyko blakės

Naujiena kuri žavi viskuo. Amerikoniškame atominiame povandeniniame laive „Konnektikut“ („Sivulf II“ tipo) jau metus vyksta nuožmi kova su blakėmis.

Teisingos blakės-antimilitaristės

Ironiška tai, kad amerikoniškuose filmuose tarybiniai povandeniniai laivai dažniausiai vaizduojami "thrash" stiliumi - meškos, balalaikos, malkos. Tačiau neteko nieko girdėti jokių pranešimų apie vabzdžių antpuolius tarybiniuose laivuose. 
"Amerikos atominiame povandeniniame laive "Konektikut" įsiveisė patalinės blakės. laivo įgula jau skundėsi dėl jų prieš metus, tačiau priemonių buvo imtasi tik praėjusį mėnesį". Apie tai rašo laikraštis  Navy Times . Laivo ekipažas skundėsi vadovybei dar 2020 metų kovo mėnesį, tačiau vadovybė jais nepatikėjo ir pareikalavo įrodymų. Povandeninio laivo viršila pranešė, kad vabzdžių invazija prasidėjo tuomet, kada įgula dalyvavo USA „ICEX 2020“ pratybose Šiaurės Ledinuotame  vandenyne.
"Patalinės blakės mus terorizuoja jau metus laiko. Jūreiviai skundėsi, kad blakės juos ėda", - pranešė jis. Kitas įgulos narys skundėsi, kad jūreiviams tenka nakvoti ant grindų arba ant kėdžių, kad apsisaugotų nuo blakių kandimo. „Žmones tiesiogine prasme ėdė gyvus, kol jie miegojo savo gultuose“, - sakė jūreivis.

Pasak Ramiojo vandenyno laivyno karinių-jūrinių povandeninių pajėgų atstovės Sintijos Filds, apie problemą laive buvo pranešta tik 2020 metų gruodžio mėnesį, o įrodymai pateikti tik 2021 metų vasario 19 dieną. Po šito vadovybė ėmėsi veiksmų: apžiūrėjo miegamas vietas, pasiuntė entomologų komandą į povandeninį laivą. Pasak jūreivių, vadovybė verčia juos grįžti į povandeninį laivą ir miegoti ten ant gultų eilinių pratybų metu.
"Jie naudoja mus kaip gyvą masalą, norėdami sužinoti, ar ne dingo patalinės blakės. Vyresnieji pareigūnai neplanuoja miegoti ant šių gultų. Jie nori, kad tai padarytų žemesnio laipsnio įgula", - sako povandeninio laivo viršila.