Kvotiniai pabėgėliai bus "pririšti" prie Lietuvos. Pabėgę į turtingas ES bus gražinti ir nubausti

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://plus.google.com/u/0/11... 2015-09-17 09:24:15, skaitė 4545, komentavo 1

Kvotiniai pabėgėliai bus

Po vakarykščių naujienų apie pabėgėlių išlaikymui bei integravimui skiriamas įspūdingas eilinio lietuvio požiūriu sumas, įvairūs optimistai suskubo raminti tautiečius.

Girdi, kiek bemokėtumėm, vis vien Vokietijoje ar Švedijoje jie gaus trigubai daugiau. Tiek pašalpų, tiek darbo užmokesčio. 

Todėl po kokio pusmečio, maksimum - metų, 90% mūsų kvotininkų atsidurs turtingose ES šalyse. Kaip tai jau ne kartą nutiko praeityje su visokiais čėčėnais, liuteronų priglaustais krikščionimis ir pan. Ir mūsų darbdaviai, ištroškę pigios darbo jėgos, vėl liks it musę kandę.

Štai, net pat Gediminas Kirkilas išsakė tokią viltį:

„Kitas dalykas - žmonės ne daiktai, jie čia nepasiliks, jei nenorės. Galiu pasakyti, kad visi prieš kelis mėnesius evangelikų priimti 40 krikščionių pabėgėlių šiandien iš Lietuvos išvažiavę, - teigė G.Kirkilas.

- Galų gale ir Vokietija neabejoja, kad išdalyti pabėgėliai šiaip ar taip atsidurs pas juos. Vokietija nori įsileisti papildomos darbo jėgos - pagal jų prognozes po keleto metų trūks apie milijono dirbančiųjų."

Iš pirmo žvilgsnio mintis lyg ir logiška. Juk Europoje veikia judėjimo laisvė, atviros sienos ir kiekvienas teisėtas gyventojas gali laisvai keliauti bei gyventi kokioje tik panorėjęs šalyje.

Deja, šį kartą viskas bus kitaip. Kvotiniai pabėgėliai jokios judėjimo laisvės neturės ir bus griežtai "pririšti" prie vienos valstybės:

"Ministras [S.Skvernelis] nurodė, jog viena iš sąlygų perkeliamiems žmonėms - kad jie negalėtų išvykti iš prieglobsčio šalies. Šie žmonės turės Lietuvoje išduotus prieglobsčio prašytojo ar prieglobsčio turėtojo statusą patvirtinančius dokumentus. Jei bus sulaikyti kitoje šalyje, numatomas grąžinimas ir sankcijos."

Žr.: http://lzinios.lt/lzinios/Pasaulis/europa-neatlaiko-migrantu-sturmo/205968

"....socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis teigia, kad ..[į Lietuvą atsivežtiems kvotiniams pabėgėliams] bus suteiktas arba pabėgėlio, arba papildomos apsaugos, arba laikinosios apsaugos statusas...

„Ir jau jis pririšamas prie Lietuvos. Anksčiau buvo, kad toks žmogus galėdavo atvykti į savivaldybę ir labai daug žmonių atsigavę važiuodavo toliau. O dabar sąlyga tokia, kad pabėgėlio statusą gavęs ir integruotas Lietuvoje, jei išvyks kitur, bus sugrąžintas į Lietuvą", - sakė A. Šešelgis.

Žr.: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/kiek-pinigu-lietuva-skirs-pabegeliams-papasakojo-nuo-pradziu.d?id=69019282

Tai štai kokie pyragai su ančiuviais ir ananasais, broliai-lietuviai.

Panašu, jog šiuo atveju eurobiurokratai pasirodė išradingesni, nei naiviems lietuvaičiams pasirodė. 

Įvesdami pabėgėliams neobaudžiavos teisinio reguliavimo elementus ir atimdami jiems ES judėjimo laisvę jie tiesiog pririša juos prie Lietuvos. Kad niekur nepabėgtų - ypač į turtingas ES šalis. Iš kurių bus nedelsiant gražinti į Lietuvą sulaikymo atveju ir patirs, cituoju ministrą: "..sankcijas".

Ką gi, esant tokiam modeliui ypač svarbi tampa kvotinių pabėgėlių atranka. 

Ir jeigu mūsų pirkliai apsišaus vertindami ir užveš kokių piktybinių dykaduonių ar islamistų, tai  atsikratyti jų lengvai nepavyks.

Dieve jiems padėk.