Antiteroristinių operacijų rinktinės saugiai lydėtos vilties vakcinos nuo koronaviruso bus pradėtos leisti jau tuoj

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/antit... 2020-12-27 00:50:00, skaitė 746, komentavo 6

Antiteroristinių operacijų rinktinės saugiai lydėtos vilties vakcinos nuo koronaviruso bus pradėtos leisti jau tuoj

Gruodžio 26 d. rytą, 3 valandą 15 minučių pirmosios vakcinos nuo koronaviruso kirto Lietuvos pasienio punktą, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Kirtus Lietuvos sieną, specialųjį transportą, vežantį vakcinas, pradėjo saugoti du policijos ekipažai ir „Aro“ automobilis.

„Nors Europos Sąjunga ir vakcinos gamintojas nereikalauja taip ypatingai saugoti krovinio ir sunkvežimius vakcinomis lydėti policijos ekipažams, buvo nuspręsta po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė žinučių apie galimus išpuolius prieš vakcinas“, - skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Vakcinas nuo COVID-19 lydėjo „Aras“ ir policija: tokio saugumo prireikė dėl grasinimų“.

Kas ir kur tas žinutes apie išpuolius parašė, ar tai tradicinė paties Valstybės saugumo departamento (VSD) reklaminė taktika, nepranešama.

„Nuo pasienio punkto įsijungė mūsų pajėgos, tai yra dvi policijos ir viena „Aro“ mašina, prisijungė prie lydėjimo ir lydėjo iki ekstremalių situacijų sandėlio“, – pasakė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

Kanclerės teigimu, „tiesiog pasirodžius įvairioms žinutėms apie galimas kažkokias akcijas, užpuolimus, kad yra galimi rizikos veiksniai, geriau šalims yra apsisaugoti, kad būtų išvengta tų incidentų“.

„Su ta intencija ir siekdami valdyti rizikas, pasitelkėme policijos ekipažus ir palydą“, - atskleidė SAM kanclerė.

Pasak jos, buvo kalbama apie rizikos veiksnius kitose šalyse, tačiau pati Lietuva konkrečių grasinimų nėra gavusi. Visgi, nuspręsta apsidrausti iš anksto.

Šiuo metu kiekvieną sunkvežimį, kuris į skirtingus Lietuvos miestus veža vakcinas, lydi po 2 policijos ekipažus.

Kaip jau buvo skelbta, kad su beveik 10 tūkstančių su tikėtinai gana saugiomis vakcinomis pirmiausia bus išskiepyti Lietuvos medikai.