Tai, ką jie dabar vadina kalėdinėmis eglėmis, tėra viso labo kiniškos dekoracijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/tai-... 2020-12-01 18:59:00, skaitė 740, komentavo 4

Tai, ką jie dabar vadina kalėdinėmis eglėmis, tėra viso labo kiniškos dekoracijos

Pastaruoju metu miestai puošiasi kalėdines egles ir konkuruoja tarpusavyje, kieno gražesnė. Visų pirma, jos labai kvailai atrodo ir gaila, kai bado metu yra taškomi mokesčių mokėtojų pinigai kažkokioms kiniško mėšlo dekoracija.

Neturiu nieko prieš Kiniją, bet tos lemputės ir visi blizgalai tėra pigi kiniška prekė, kuri visiškai neatspindi tikrosios Kalėdų dvasios ir tradicijų. Miestų centruose statomos „Kalėdų eglutės“, bet iš tikro kai kurios jų net nepanašios į eglės formą. Iškrypėliški Vilniaus miesto valdžios sprendimai jau nestebina, bet stebina tai, kad pagal šią iškrypelišką madą šoka ir visi kiti miestai, miesteliai, ir net kaimai. Kodėl mes viską turime iškreipti, sumoderninti ir paversti parodija?

Negi niekam neįdomu pažiūrėti į tikrą žaliaskarę? Negi visiems įdomu žiūrėti į kiniškas blyksinčias pigienas? Visoms šitoms instaliacijoms yra išleidžiami šimtai tūkstančių eurų, o visos Lietuvos mastu bus ir milijonai. Ar verta tokiu laikotarpiu taškyti pinigus tokiems niekams?

Taip, šviesa yra sugrįžtančios saulės simbolis, bet tada kyla klausimas, ką tai bendro turi su Jėzaus kūdikėliu ir krikščioniškomis tradicijomis? Iš pagoniškosios pusės gal ir būtų galima pateisinti, kad šventė pažymima su didžiuliais kiekiais šviesų, simbolizuojančių saulės sugrįžimą, bet vargu ar tie instaliuotojai ir sumanytojai apie tai nors kiek supranta.

Tai, ką jie dabar vadina kalėdinėmis eglėmis, tėra viso labo kiniškos dekoracijos

Ant daugelio girliandų, kurios gali sukelti epilepsijos priepuolį, visada yra įspėjimas apie šį poveikį. Bet jei namuose galite atsisakyti pavojingų dekoracijų, gatvėje to išvengti negalėsite. „Jei jaučiate diskomfortą dėl ryškios šviesos, turėtumėte nusisukti ar užsidengti akis ranka. Praktika rodo, kad tiesiog užmerkę akis neišgelbėjate nuo ryškios šviesos. Tai vienintelė pagalba tokioje situacijoje“, – patarė gydytojas.

Darius Gurajevas