JAV rinkimai bus „pripažinti“ tada, kai laimėjusį prezidentą pasveikins Putinas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/jav-... 2020-11-08 15:39:00, skaitė 802, komentavo 11

JAV rinkimai bus „pripažinti“ tada, kai laimėjusį prezidentą pasveikins Putinas

Vienas pirmųjų pasaulyje lapkričio 4-ą Donaldą Trampą su pergale savo feisbuko paskyroje pasveikino Petras Gražulis, tuo pačiu skaudžiai įgeldamas konservatoriams. „Spalio 25 d. užvaldyta žiniasklaida ir Vilniaus „elitas“ pralošė rinkimus Gargžduose. Šiandien užvaldyta žiniasklaida ir New York „elitas“ pralošė rinkimus JAV.

Nuoširdžiai sveikinu Jungtinių Valstijų Prezidentą Donaldą Trampą su didele pergale prieš visą pasaulinę Sorošo ir Co kompaniją, kuri nori iš mūsų atimti artimuosius, draugus, šventes, pinigus, darbus ir padaryti mus kaliniais savo namuose, savo šalyje. Tai didelė pergalė tiek JAV, tiek visame demokratiniame pasaulyje.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį pareiškė, kad didžiulis balsų skaičius, atiduotų šią savaitę įvykusiuose valstybės vadovo rinkimuose, buvo priimti neteisėtai. „Rinkimų dieną, buvo neteisėtai priimti po 20 val. dešimtys tūkstančių balsų, visiškai ir lengvai pakeitę rezultatus Pensilvanijoje ir kai kuriose kitose valstijose…

Be to, šimtai tūkstančių balsų buvo neteisėtai nepriimti, bet tai jau atskiras reikalas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas. Donaldas Trampas iki šiol teigia, kad rinkimus laimėjo jis.

Šeštadienį paskelbta apie Džo Baideno pergalę prieš Donaldą Trampą

Didžioji pasaulio žiniasklaida praneša, kad pagaliau išaiškėjo JAV prezidento rinkimų baigtis – 46-uoju JAV prezidentu taps demokratų kandidatas Džo Baidenas. Kandidatas surinko daugiau nei 270 rinkikų kolegijos balsų ir laimėjo prieš dabartinį prezidentą Donaldą Trampą. Pranešama, kad Džo Baidenas laimėjo Pensilvanijos valstijoje, kurioje yra 20 rinkikų kolegijos balsų. Todėl jis išsiveržė į priekį ir surinko 273 rinkikų kolegijos balsus. Prieš tapdamas demokratų kandidatu, Baidenas Barako Obamos administracijoje buvo viceprezidentu.

Pirmieji Džo Baideną puolė sveikinti vakarų vasalai, tame tarpe ir Gitanas Nausėda

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir jos vyriausybė šeštadienį pasveikino Joe Bideno pergalę JAV prezidento rinkimuose ir pareiškė, kad tai bus „nauja pradžia“ transatlantiniams santykiams.

Pasveikino Baideną ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. „Sveikiname Džo Baideną @JoeBiden laimėjus JAV prezidento rinkimus! Tikimės tęsti strateginį dvišalį bendradarbiavimą! Puoselėti tvirtą transatlantinį ryšį ir JAV lyderystę NATO, Baltijos šalių saugumo garante“, — parašyta Nausėdos Twitter pranešime.

Congrats @JoeBiden on winning the #US Presidential elections! Look forward to continuing strategic bilateral cooperation! cherishes strong transatlantic bond & #US leadership in @NATO, the guarantor of the security of the Baltics. @LitdelNATO @USEmbVilnius @KamalaHarris pic.twitter.com/WhAn04ZN6X

— Gitanas Nausėda (@GitanasNauseda) November 7, 2020

Austrijos kancleris Sebastianas Kurсas pasveikino Džo Baideną su pergale JAV prezidento rinkimuose.

„Sveikinu išrinktą JAV prezidentą Džo Baideną (@JoeBiden). Europa ir Jungtinės Valstijos turi vertybių bendrą sistemą — vertybes, kurias mes palaikome kartu. Džiaugiamės mūsų būsimu bendradarbiavimu!“ ​ — parašė Kurcas Twitter.

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas pasveikino Džo Baideną su pergale JAV prezidento rinkimuose.

„Amerikos žmonės išrinko savo 46-ąjį prezidentą. Sveikiname Džo Baideną ir Kamala Harris. Sėkmės. Esame pasirengę dirbti su JAV ir kartu susidurti su dideliais pasauliniais iššūkiais“, — ispanų ir anglų kalbomis socialiniame tinkle Twitter rašė Sanchezas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nei Džo Baideno, nei Donaldo Trampo kolkas nepasveikino. Galimai jis laukia galutinių skaičiavimų rezultatų visose valstijoje, o jei bus, ir teisminių ginčų bei nuosprendžių dėl galimai suklastotų rinkimų.

 

Egidijus Paulauskas