„Rinkimai dar tikrai nėra baigti“ - Prezidentas Trumpas atsisako pripažinti pralaimėjimą

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-11-08 15:51:00, skaitė 723, komentavo 5

„Rinkimai dar tikrai nėra baigti“ - Prezidentas Trumpas atsisako pripažinti pralaimėjimą

Prezidentas Trumpas atsisako pripažinti rinkimų nugalėtoju J. Bideną, tvirtindamas, jog „rinkimai dar tikrai nėra baigti“.

Prezidento pasirašytame pareiškime teigiama, kad Bidenas „nebuvo pripažintas kaip nugalėtojas jokioje valstijoje, o ypač daug rinkikų turinčiose valstijose, kuriose dar turės įvykti privalomas balsų perskaičiavimas, ar tose valstijose, kur mūsų kampanija atrado galiojančių teisinių pažeidimų ir tik įvertinus juos paaiškės tikrasis laimėtojas“.  

Visoms 50 valstijų toliau skaičiuojant balsus, nei vienas iš kandidatų dar nebuvo pripažintas nugalėtoju nei vienoje valstijoje.

Šiame pareiškime buvo išskirta Pensilvanijos valstija, kurioje šiandien, kaip skelbia pagrindiniai žiniasklaidos šaltiniai, 20 rinkikų balsų padėjo Bidenui peržengti 270 rinkikų balsų ribą, reikalingą laimėti JAV prezidento rinkimus.

„Legaliai suskaičiuoti balsai nusprendžia, kas bus prezidentu, o ne žiniasklaida“, - rašoma pranešime. „Pradedant nuo pirmadienio, mūsų kampanija pradės tyrimą teisme, siekiant užtikrinti, kad būtų laikomasi rinkimų reikalavimų ir kad būtų išrinktas tikrasis laimėtojas“.

Trumpo komandai kol kas ne visose valstijose pavyko pateikti teisinius ieškinius.

„Aš nesiilsėsiu tol, kol Amerikos piliečiams bus paskelbtas sąžiningas balsavimo rezultatas, kurį žinoti jie nusipelno, ir ko reikalauja demokratija“, - rašoma pranešime.