"Holokaustas nėra baisesnis, nei kiti genocidai". Izraelyje gimusi Holivudo žvaigždė Natali Portman pasmerkė Holokausto kultą

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2015-08-26 03:42:40, skaitė 4583, komentavo 0

Žvaigždžių naujienose siautėja audra dėl naujausio N. Portman interviu dienraščiui "The Independent". Pasaulio spauda aktyviai aptarinėja jos mintis - pasisakė net antilietuviškais pareiškimais garsėjantis skandalingasis E. Zurofas. Ir tik mūsų spauda demonstratyviai jo "nepastebi".

Kas gi nutiko, ko taip subruzdo Holokausto industrijos vadybininkai ir reklamos agentai?

Izraelyje gimusi aktorė Natali Portman pareiškė, jog nelaiko Holokausto didesne tragedija, nei kitų tautų genocidai ir paragino neskirti šiam istoriniam įvykiui tiek daug dėmesio švietimo sistemoje.

"Man atrodo, kad tai yra rimtas klausimas, kurį sau turi iškelti žydų visuomenė: kokią vietą švietimo sistemoje turi užimti Holokausto istorija?

Tai, be abejo, svarbi problema, būtina ją studijuoti, bet ar tikrai Holokaustas turi būti aukštesnis prioritetas kitų panašių įvykių eilėje?" – pareiškė Natali Portman savo interviu.

Aktorė pažymėjo, jog tik nuvykusi į Afriką pasižiūrėti gorilų ir lankydamasi viename iš muziejų, ji sužinojo apie 90-ųjų tutsių tautos genocidą Ruandoje.

Ši iki tol negirdėta tragedija ją sukrėte:

"Tuo metu, kai žydų tautos Katastrofa užima centrinę vietą Vakarų šalių ir Izraelio švietimo sistemose, apie kitus panašaus pobūdžio įvykius - ir dar nutikusius visai neseniai - mes nežinome praktiškai nieko.

Mane sukrėtė tai, kad šis genocidas vyko tada, kai aš mokiausi mokykloje. Mes mokėmės tik apie Holokaustą ir niekas neminėjo apie analogiškus atvejus, vykstančius tuo metu pasaulyje. Mums derėtų atminti, jog neapykanta ir antihumaniškos ideologijos egzistavo visais laikais. Mes turėtume būti jautresni žmonėms, kurie pergyveno tokius įvykius.

Mums, žydams, vertėtų atsisakyti paranoidinės paradigmos, pagal kurią mes visuomet esame aukos. Kartais tai išvirsta į jausmą, kad sekantis Holokaustas nutiks rytoj."

Įdomus dalykas: Izraelyje gimusi Holivudo žvaigždė pastebi ir atvirai išsako apie Holokausto kultą tai, ko niekaip nenori pastebėti ir juolab - ištarti - mūsų viešieji intelektualai bei tolerantiškoji spauda.

Gaudanti kiekvieną nežinia kuo garsios Kardašian užpakalio švystelėjimą ir bandanti nutylėti šį tikros žvaigždės interviu.

Visas interviu yra čia: Natalie Portman interview: Black Swan actress talks anti-semitism, learning Hebrew and directorial debut A Tale of Love and Darkness

Ir dar: Natalie Portman says Jewish community should focus less on the Holocaust