Dar kartą apie valdiškus kovotojus su jiems ypač pelningu koronavirusu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/dar-k... 2020-09-19 23:17:00, skaitė 1136, komentavo 0

Dar kartą apie valdiškus kovotojus su jiems ypač pelningu koronavirusu

Vyriausybė ilgais svarsčiusi nutarė nuo rugsėjo 11 d. padidinti sergamumo COVID-19 liga rodiklio slenkstį, pagal kurį sudaromas šalių, laikomų paveiktomis, sąrašas.

Kitaip tariant, Lietuvos vyriausybei pakeitus skaičiavimo metodiką, pasaulyje padaugėjo sveikesnių šalių.

Tuo pat metu Lietuvoje daugėjant užsikrėtusių koronavirusu Latvija įvedė apribojimus keliautojams iš Lietuvos, kaip pavojingos šalies koronaviruso prasme.

Tačiau Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis visuomeniniuose tinkluose visus ramina teigdamas, kad jis ir jo bendradarbiai Vyriausybėje žino ką reikia daryti.

„Beveik 100 naujų užsikrėtimo atvejų per parą - tikrai daug. Per daug. Tačiau noriu visus nuraminti ir priminti, kad esame pasiruošę ir žinome, ką reikia daryti“, - rugsėjo 19 d. pranešė S. Skvernelis.

Tačiau kad ir kaip ramintų valdžia, kad ir kokias sakmes sektų apie tai, kad žino ką reikia daryti, daugelis supranta, kad nei valdžia ką žino, nei tuo labiau supranta – Lietuvos teritoriją administruojantys vasalai tėra tik pasaulinės mega aferos nedideli sraigteliai, vykdantis jiems suformuotas užduotis.

Kad koronavirusas Lietuvos valdžiai visiškai nebaisus, kiekvieną dieną liudija tos pačios valdžios konkretūs poelgiai, laužantis tos pačios valdžios išgalvojamas taisykles.

Apie visa tai rugsėjo 19 „Aktualus skambutis“ – Audriaus Nako pokalbis su profesorium, habilituotu daktaru, hematologu Eduardu Vaikumi.

Medikas pateikė daug įdomių įžvalgų ir atkreipė dėmesį į išankstinį farmacininkų nebaudžiamumą, jei dėl jų naujųjų vakcinų atsitiktų kas nors ne taip su žmonių sveikata ateityje.