Ar visuomenė gali susivienyti?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ar-v... 2020-09-10 11:22:00, skaitė 1077, komentavo 6

Ar visuomenė gali susivienyti?

Prieš kurį laiką Kazimiero Juraičio laidose buvo skelbiama: „mes tuoj laimėsim rinkimus ir atsiimsim valdžią…“ Bedarbiai ir neturintys ką veikti žmonės buvo kviečiami tapti seimo nariais, o visai neseniai buvo net siūloma boikotuoti seimo rinkimus: „jei ateis mažiau nei pusė rinkėjų, rinkimai neįvyks, seimas nesusirinks, paraleliai sukursime LIETĄ ir perimsime vadovavimą.

Tereikia, kad LIETOJE užsiregistruotų 600 000 žmonių ir atsiimsime valdžią… Jie (valdžia) nenumatė to atvejo, kad gali ateiti mažiau nei pusė rinkėjų…“ Klausausi tokių kalbų ir nesuprantu, kas tai – vaikiškas naivumas ar siekis marginalizuoti ir kanalizuoti patriotinį judėjimą?

Kas nors rimtai mano, kad boikotuojant rinkimus galima perimti valdžią Lietuvoje? Jei didžioji visuomenės dalis susitartų neiti į rinkimus, „valdžia“ per visuomenės apklausas iš anksto tai „žinotų“, susirinktų dabartinis Seimas ir 50 – kažkelintą kartą pakoreguotų rinkimų įstatymą, kad ir tarkime, šitaip: „ryšium su nepaprastąja padėtimi ir COVID pandemija, siekiant apsaugoti rinkėjų sveikatą (ir t.t.), rinkimai laikomi įvykusiais nepriklausomai nuo to, kiek rinkėjų atėjo į rinkimus. Kiek atėjo tiek ir nubalsavo.“

Beje, ne visose „demokratinėse“ šalyse yra reikalavimas, kad būtinai turi ateiti bent 50% rinkėjų. Štai ir Lietuva jau „pasiekė“ tą demokratijos lygį, kai didžioji visuomenės dalis tapo viskuo patenkinta ir apolitiška… Galime pagaliau atsisakyti to pasenusio 50% minimalaus rinkėjų dalyvavimo reikalavimo…. na, o jei mūsų prekybos centrai visiems, kas „neišsigando COVID“ ir atliko savo pilietinę pareigą dar pasiūlys pigaus alaus ir skalbimo miltelių..? Ar dar reikia tęsti? Turint 600 000 aktyvių rėmėjų, jokių boikotų organizuoti nereikia: su tokiu palaikymu ir taip galima būtų laimėti bet kokius rinkimus.

Tačiau tokio rinkėjų palaikymo šiandieninė „patriotinė opozicija“ neturi ir neturės, nes nesiūlo jokios pozityvios įdėjos, išskyrus šūkius: „taip toliau negalima ir reikia kažką daryti!“. Šiuose šūkiuose nėra jokios pozityvios įdėjos, galinčios suvietnyti žmones. O idėja susiorganizuoti į dešimtininkus, šimtininkus, tūkstantininkus ir t.t., nes „tada mes Jums kažką pasakysime“, yra paistalai, o ne tautą vienijanti idėja.

Mes gyvename melo pasaulyje. Prezidentas Trampas išpopuliarino savoką „fake news“. Iš tiesų, šiandieniniame, melo pilname pasaulyje sąvoką „fake“ jau galima naudoti kaip artikelį prie daugelio frazių ir tada daug kas atsistotų į savo vietas. Jei norime realių permainų, pradžiai turime pradėti tiesiog kalbėti tiesą, kad ir kokia napatogi ji būtų. Visai neseniai buvo skelbiama, kad Veryga per blaivybės draugiją iš Geicų fondo gavo apie 700 000 dolerių… Skandalinga žinia, sakyčiau.

Kazimieras Juraitis | Kazimieras Juraitis

Veryga savo interviu sakė, kad tai prasimanymas ir žinia kažkaip užtilo… Jei tai buvo kažkieno „trolinimas“, ir realybėje to nebuvo, tai kur… atsiprašymas? Kodėl žmonės, kurie skelbė šią skandalingą žinią, lygiai taip pat garsiai neatsiprašė? Kodėl nepripažino klaidos? Pasiaiškinimo: „mes sakėm, kad tai nepatikrinta informacija“, nepriimu. Jei kažkur suklydome, turime pripažinti klaidą ir atsiprašyti netgi tų žmonių, kuriuos laikome savo oponentais. Manau, tai turėtų būti pradžia.

Žmonės, kurie jaučia, kad „reikia kažką daryti, kad neišnyktume kaip tauta“, taip pat turi atvirai prisipažinti, kad turi noro kažką daryti, bet nežino ką daryti. O jei „žino“, tai tas idėjas turėtų pasiūlyti visuotiniam aptarimui ir tai taip pat būtų gera pradžia.

Edmundas Kevišas