Ramūnas Karbauskis norėtų Baltarusijos žemių, trąšų ir užimti landsbergistų politinę vietą?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ramu... 2020-09-04 21:22:00, skaitė 1208, komentavo 5

Ramūnas Karbauskis norėtų Baltarusijos žemių, trąšų ir užimti landsbergistų politinę vietą?

Jūs manote, kad „Valstiečiai“ su Karbauskiu ir Skverneliu priešaky yra kitokie, nei landsbergistai? Ne, tai tokie patys vakaroidiniai maitvanagiai, kurie dėl valdžios gali tapti bet kuo.

Šį kartą tai įrodo Ramūno Karbauskio bandymas pateisinti savo kvailas politikos pasekmes, tik vargu ar jam tai pavyks. Ką šeimininkas už tai pažadėjo Karbauskiui? Baltarusijos žemių, trąšų rinkas, o gal šventą Sorošo valdomos žiniasklaidos ramybę? Kodėl Ramūnas su Skverneliu pradėjo giedoti demokratiškas mantras? Greičiausiai, kad šeimininkas prispaudė.

Žmonės galvoja, kad Lietuvos politikai yra valdžia, galinti kažką nuspręsti. Šis atvejis parodo, kad tai eiliniai oligarchai, kurie dreba dėl savo turtų ir pozicijos, ir kurie bijo atsidurti politikos sąvartyne, kaip Paksas.

Ramūnas Karbauskis

Šiandien laikraštis „Welt“ pranešė, kad tariamas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka galbūt nebus įtrauktas į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą, pirmiausia dėl Vokietijos, taip pat Prancūzijos ir Italijos pozicijos. Tikiuosi, kad vis tik taip neįvyks.

Skirtinga ES valstybių pozicija ir bendro sutarimo nebuvimas menkins Baltarusijos šansus vieną dieną tapti demokratine šalimi, neprisidės prie politinio stabilumo užtikrinimo regione.

Politinis Baltarusijos nestabilumas gali daryti įtaką ekonomikai, juolab, kad Baltarusijos valdžia grasina krovinių gabenimui pasirinkti kitus kelius, ne Klaipėdos jūrų uostą. Tačiau ar tai bus reikšminga įtaka, galinti padaryti didelę žalą – labai abejoju, nes mūsų ekonomika jau senai orientuota į vakarus.

Labiausiai tikėtina, kad politinis Aleksandro Lukašenkos sprendimas keršyti Lietuvai už tai, kad mes pasisakome už demokratinius procesus Baltarusijoje ir nepripažinome suklastotų rinkimų, ir uždaryti prekių srautus per Klaipėdos jūrų uostą pirmiausiai kenktų pačiai Baltarusijai ir jos žmonėms, kurie ir taip jau sunkiai verčiasi. Kaip bebūtų, bet Klaipėdos jūrų uostas Baltarusijai yra ekonomiškai naudingiausias uostas, per kurį yra pigiausia vežti prekes.

Tačiau net ne ekonominė pusė šioje situacijoje svarbiausia – svarbu yra tai, kad smerkdami diktatorių mes išliekame solidarūs su Baltarusijos Tauta, siekiančia gyventi teisingesnėje, pagrindines žmogaus teises gerbiančioje visuomenėje.

Šią savaitę Vyriausybėje buvo pristatytas pagalbos Baltarusijos žmonėms įgyvendinimo planas. Į jį patenka ir finansinė parama Europos humanitariniam universitetui, stipendijos studijoms Lietuvoje, sveikatos ir reabilitacijos paslaugų nukentėjusiems nuo represijų suteikimas. Visa tai mums kuria ir kurs ryšį su paprastais Baltarusijos žmonėmis, kurie jau ne viena savaitė vykdo protesto akcijas Baltarusijoje, tikėdamiesi, jog vieną dieną jie gyvens kitaip.

Politinė reklama. Parengta kandidato į Seimo narius Ramūno Karbauskio. Platinama nemokamai.

Egidijus Paulauskas