Viliaus Petkausko dėka „15min“ portalas tampa „Fake news“ lyderiu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vili... 2020-08-29 01:43:00, skaitė 1282, komentavo 0

Viliaus Petkausko dėka „15min“ portalas tampa „Fake news“ lyderiu

Žurnalistu save pristatantis Vilius Petkauskas rugpjūčio 25 dieną sąmoningai ir kenkėjiškai paskleidė melą, apsimesdamas faktų tikrintoju. Šį kartą Vilius Petkauskas peržengė visas ribas ir demonstruodamas fašistinius Gebelso metodus, nusprendė eilinį kartą pakenkti naujienų portalui „Būkime vieningi“.

Suradęs jo šeimininkams neparankų straipsnį, Vilius ėmė skleisti visiškai išgalvotus kliedesius:

„Feisbuke skelbiama publikacija, kuria bandoma įteigti, neva Jungtinės Valstijos demonstruoja palaikymą protestų sukaustytam Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos režimui. Tai nėra tiesa.“

Mielas, Viliau, skleidi melą jau pačiame pirmame straipsnio sakinyje. Neva, „Būkime vieningi“ skleidžia melagingą informaciją apie JAV, kuri palaiko Aleksandro Lukašenkos režimą.

Pažiūrėkime, kas iš tikrųjų parašyta jo minimame „Būkime vieningi“ straipsnyje

Pirmame straipsnio sakinyje konkrečiai ir aiškiai parašyta: JAV Aleksandro Lukašenkos veiksmų nepalaiko, bet į Baltarusijos politinius procesus šioje šalyje nesikiš

Vilius Petkauskas teigia:

„JAV sudavė netikėtą smūgį Lietuvai – į Baltarusijos politinius įvykius nesikiš!“, – skelbia tinklalapis bukimevieningi.lt. Nuoroda į tekstą per parą pasidalino per tūkstantį socialinio tinklo vartotojų.“

15min nuotr./Klaidinanti publikacija

15min.lt: Pirmadienį pasirodžiusi publikacija pradedama teiginiu, neva „Džordžo Sorošo ir kitų pakalikų organizuota spalvota revoliucija Baltarusijoje žlugo“. Jokių įrodymų, kad prie protestų Baltarusijoje prisidėjo George’as Sorosas – nėra.

Bukimevieningi.lt pateikia tik S.Bieguno citatą apie tai, kad JAV negali nuspręsti įvykių Baltarusijoj eigos. Tai esą rodo, D.Trumpo palankumą A.Lukašenkai.

Ir kame čia klaidinimas?!

Akivaizdžiai matosi, kad Vilius Petkauskas yra idėjinis naudingas idiotas, tarnaujantis Estijos magnatui ir besistengiantis įtikti sorošiniam kolegai Andriui Tapinui, kuris viešai demonstruoja „meilę“ Sorošo finansuojamam demokratų kandidatui į prezidentus Džo Baidenui.

Sorošinis Tapinas

Straipsnyje taip pat nerašoma apie jokį Trampo palankumą Lukašenkai. Rašoma apie tai, kad rugpjūčio 24 dieną Vilniuje susitiko S. Cichanovskaja su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Stephenu Biegunu, kuris pareiškė, kad amerikiečiai į politinius procesus šioje šalyje nesikiš. Beje, tą patį rašė ir Delfi, ir LRytas, tačiau jų straipsniai Viliui neužkliuvo.

Šį straipsnį 15min.lt apskundė Feisbukui ir šis jį panaikino kaip melagingą informaciją, kurią nustatė faktų tikrintojas Vilius Petkauskas.

Su tokiu V. Petkausko išsidirbinėjimu ir sąmoningu kenkimu, mažinant skaitytojų srautą, nutarta nebežaisti. „Būkime vieningi“ kreipsis į teismą ir į žurnalistų etikos inspekciją. Taip pat kviečiame visus, nukentėjusius nuo šio naudingo idioto, rašyti į bukimevieningi.lt@protonmail.com. Taip pat nuspręsta kreiptis į teisėsaugą Jungtinėje Karalystėje, kurioje yra vykdoma „Būkime vieningi“ veikla.

Viliaus Petkausko melagingus rašinius apie Donaldą Trampą išversime ir išsiųsime Donaldo Trampo administracijai. Tegul mato, kam dirba 15min.lt ir „Laisvės TV“ su Tapinu priešaky.

Aleksejus Loksinas