Šiek tiek trumpai apie raudonai baltą Baltarusijos vėliavą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/siek... 2020-08-20 19:11:00, skaitė 2197, komentavo 13

Šiek tiek trumpai apie raudonai baltą Baltarusijos vėliavą

Raudonai baltos vėliavos buvo ne atsitiktinai atsisakyta. Ši vėliava turi ne vien teigiamąją bet ir neigiamąją reikšmę

Okupacijos metu Baltarusijoje ją taip pat naudojo išdavikai ir nacių kolaborantai, todėl baltarusiams ši vėliava kelia ne vien teigiamus prisiminimus, o ką jau kalbėti apie karo veteranus, kurie rizikuodami savo gyvybe kovojo už savo šalį?

Jiems tokia vėliava tarsi spjūvis į veidą. Prie to paties manau tai dalinai galėjo prisidėti ir prie dabartines omono žvėriškos reakcijos taip pat ir taikių protestuotojų atžvilgiu, kurie su šita vėliava palaikė opoziciją, kadangi taip pat kartu tiek į provokatorius tiek ir į taikius jie turėjo vienodai žiūrėti kaip į išdavikus.

Tai buvo tarsi raudonas skuduras buliui. Žinoma, bet kokio smurto ir žiaurumo nesinori teisinti, taip pat neneigiu ir daleidžiu kad buvo ir tokių kurie gavo už nieką ir liko sužaloti, tačiau yra būtina suprasti ir žinoti kodėl viskas taip vyksta ir objektyviai dėti ant svarstyklių ne tik vieną, bet ir kitą pusę.

Kolaborantų paradas, Minskas, 1944 m. gegužės 1 d. su baltai raudonomis vėliavomis. Ypač nuo 3 min. gerai matosi raudonai baltoji vėliava naudojama kartu su nacių simboliais ir Adolfą Hitlerį šlovinančiais transparantais:

Trumpa istorija apie baltarusių nacional-fašistus:

Michail Kn