Naujoji Baltarusijos prezidentė, tik pasibaigus saviizoliacijos terminui Lietuvoje, iš karto ketina sugrįžti į savo tėvynę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/naujo... 2020-08-18 20:33:00, skaitė 1205, komentavo 20

Naujoji Baltarusijos prezidentė, tik pasibaigus saviizoliacijos terminui Lietuvoje, iš karto ketina sugrįžti į savo tėvynę

P-rezidento rinkimų Baltarusijoje nugalėtoja Svetlana Tichanovskaja artimiausiu metu iš Lietuvos turėtų grįžti į tėvynę.

Apie tai pranešė S. Tichanovskajos patikėtinė Olga Kovalkova.

„Ji neketino iš čia išvažiuoti, todėl esu įsitikinusi, kad artimiausiu metu Sviatlana grįš“, - rugpjūčio 18 d. radijo stočiai „Echo Moskvy“ pasakė O. Kovalkova. O sėdėdama karantine S. Tichanovskaja trečią kartą kreipėsi į baltarusius, pareikšdama, kad ji "pasiruošusi tapti nacijos lydere":

https://youtu.be/UPATUpqAIDE

Ekspertai.eu primena, kad naujoji Baltarusijos vadovė mažiausiai iki rugpjūčio 25 d. dar turės atsėdėti neskelbiamoje vietoje Lietuvoje privalomoje saviizoliacijoje, dėl siaučiančios koronaviruso pandemijos metu galiojančių reikalavimų asmenims, atvykusiems į mūsų šalį iš kitų valstybių.

Lietuvos lyderio Gitano Nausėdos patarėja Asta Skaisgirytė rugpjūčio 17 d. buvo informavus, kad Gitanas Nausėda jau du kartus kalbėjosi su saviizoliacijoje sėdinčia naująja Baltarusijos nacionaline lydere S.Tichanovskaja, „kuri šiuo metu turi labai aukštą visuomenės pasitikėjimą, kuri yra Lietuvoje ir kuri tęsia savo kovą iš Lietuvos“.

Kokiu būdu G. Nausėda bendravo su saviizoliacijoje sėdinčia Baltarusijos prezidente, neskelbiama.