Trampas nemato prasmės saugoti Vokietiją nuo draugiškos Rusijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/tram... 2020-07-30 23:49:00, skaitė 1015, komentavo 9

Trampas nemato prasmės saugoti Vokietiją nuo draugiškos Rusijos

JAV prezidentas Donaldas Trampas nustebęs dėl to, kad Vokietija vėluoja vykdyti savo 2 procentų įsipareigojimus NATO, tačiau tuo pat metu išleidžia milijardus dolerių vykdydami su Rusija energetinius sandorius

JAV prezidentas Donaldas Trampas vėl išreiškė nuostabą dėl to, kad JAV turi ginti Vokietiją nuo Rusijos, kai ši su Rusija sudarinėja milžiniškus energetinius sandorius.

Projektas „Nord stream 2″. Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad JAV grasinimas sankcijomis, dėl „Nord Stream-2“, neatitinka Vokietijos teisės suvokimo. Vokietijos vyriausybės vadovė taip pat pažadėjo pasiekti, kad projektas būtų visiškai įgyvendintas.

„Vokietija moka Rusijai milijardus dolerių per metus už energiją, o mes turime apsaugoti Vokietiją nuo Rusijos. Kas tai?“ — savo Twitter paskyroje parašė Trampas.

„Be to, Vokietija labai vėluoja vykdyti savo 2 proc. įsipareigojimus NATO. Taigi, mes išvedame kai kuriuos karius iš Vokietijos!“ — pridūrė JAV vadovas.

Anksčiau Pentagono vadovas Markas Esperis pranešė, kad iš viso iš Vokietijos bus išvesta beveik 12 tūkstančių JAV karių, kurių didžioji dalis (6,4 tūkst.) išvyks namo, o likusi dalis bus perkelta į NATO šalis Europoje, įskaitant Lenkiją, Italiją ir Belgiją.

JAV pajėgų būstinę Europoje planuojama perkelti iš Vokietijos į Belgiją, informavo JAV pajėgų Europoje vadas ir NATO jungtinių ginkluotųjų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas generolas Todas Voltersas (Todd Walters). Belgijoje Monse mieste dabar yra NATO jungtinių ginkluotųjų pajėgų Europoje vyriausiojo vado būstinė.

Vokietija turbūt vienintelė iš ES šalių, kuri kuo puikiausiai supranta, kad Rusija niekada jos nepuls, o visa šita isterija tėra dar vienas JAV geopolitinių žaidimų dalis ir pasipelnymo būdas.

SN inf.