Povilas Gylys: Landsbergiečių šansai kaip niekad prasti

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/povi... 2020-07-13 21:05:00, skaitė 1006, komentavo 4

Povilas Gylys: Landsbergiečių šansai kaip niekad prasti

Landsbergiečiai (jokie jie konservatoriai ar krikščionys) su pompa paskelbė savo rinkiminį sąrašą.

Keletas pastebėjimų. Pirma, du pirmi asmenys sąraše, švelniai pasakius, yra prieštaringos reputacijos žmonės. G. Landsbergis yra akivaizdžiai nepotistinės praktikos vaisius. O nepotizmas (šeimyniškumas) yra viena iš korupcijos formų (žr. literatūrą apie korupciją).

I. Šimonytė yra, mano manymu, nusikalstamo skolinimosi už „auksines“ palūkanas bendraautorė. Be to, Paryžiaus tribunole ji, kartu su A. Kubiliumi, turėtų atsakyti į klausimus susijusius su skandalingu Snoro banko bankrotinimu.

Antra, landsbergiečių sąrašas yra kaip rinkiminis zebras- sąrašą veda du liberalai, o pačiame sąraše matysi ir liberalus, ir tariamai konservatyvesnius žmones. Pirmi gaudys liberalų , leftistinį, o antri – konservatyvų, krikščionišką elektoratą. Tai nėra sąžininga, ponai. Liberalizmas ir konservatizmas bei krikščionybė yra skirtingos ideologijos, kurias turėtų propaguoti skirtingos partijos.

Trečia, visoje mūsų papuvusioje partinėje sistemoje visgi nėra labiau Tėvynei Lietuvai pakenkusios politinės jėgos kaip landsbergiečiai.

Todėl padoriam žmogui ten ne vieta. Bet dvaro propagandai sutartinai pridengiant jų tamsius darbus, kažkiek procentų rinkėjų balsų jie gaus. Tačiau vienmandatėse jų šansai kaip niekad prasti.