22% Amerikos vaikų gyvena žemiau skurdo ribos

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/08... 2015-08-10 15:24:46, skaitė 1107, komentavo 0

22% Amerikos vaikų gyvena žemiau skurdo ribos

Naujai paskelbti statistiniai duomenys byloja, kad 2013 m. Jungtinėse Valstijose net 22% šalyje gyvenančių vaikų gyveno žemiau skurdo ribos, o tai yra 4% daugiau nei 2008 m., kada tiktai prasidėjo vadinamoji pasaulinė finansų krizė. Nors 2014 m. duomenys dar nepaskelbti, ekspertai numano, kad ir tuomet liko, kaip ir šiandien lieka, didžiulis žmonių nuskurdinimas.

Priduriama, kad, nors JAV pastaraisiais metais po 2008/9 m. finansų krizės ir sumažėjo bedarbystė, vis dėlto tai neturi didelės įtakos pačių piliečių perkamajai jėgai, kadangi didžioji dalis darbo užmokesčių yra vargani, neužtenkami net bazinėms šeimos išlaidoms padengti.

Be to, beveik trečdalis JAV vaikų gyvena šeimose, kuriose bent vienas iš tėvų neturi pastovaus pajamų šaltinio. Didžiausias skurdas nustatytas Luizianos, Naujosios Meksikos, Nevados ir Misisipės valstijose.

Tokie yra faktai. Ir mąstančiam žmogui jie labai daug pasako: tariamas kapitalizmo rojus Jungtinėse Valstijose – praktiškai turtingiausioje, daugiausia per stambų finansinį ir pramoninį kapitalą iš užsienio šalių prisiplėšusioje pasaulio valstybėje – nesugeba užtikrinti normalaus pragyvenimo lygio visuomenei ir augančiai kartai.

Kol saujelė išnaudotojų ir apsišaukėlių maudosi prabangiuose baseinuose, švaistydami sunkiu darbu ir prakaitu pelnytas materialines vertybes, milijonai tų pačių amerikiečių skursta, net nekalbant apie masinį neokolonijinių šalių Afrikoje ir Azijoje nuskurdinimą, kuris yra ne kas kita, kaip Vakarų kapitalistų vykdomo ekonominio jų išteklių ir darbo jėgos išnaudojimo pasekmė.

Tai rodo gilų ir augantį JAV visuomenės bei kapitalistinės santvarkos supuvimą, kuris vieną dieną anksčiau ar vėliau prives prie didžiulio socialinio sprogimo, kuomet plačiosios masės tiesiog nebagalės daugiau kentėti ir toleruoti valdančiųjų vykdomos priespaudos ir savivalės.