Europiečiai nemyli tų, kuriuos apiplėšė

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/europieciai... 2015-08-05 14:37:38, skaitė 3004, komentavo 0

Europiečiai nemyli tų, kuriuos apiplėšė

Europos šalių valdžia bejėgė pažaboti migracijos bangą, kuri užliejo jų šalis. Laukiama, kad šiais metais, lyginant su praeitais, migrantų skaičius padvigubės.

Graikų Koso salelės Egėjaus jūroje gyventojai dūsta nuo minių migrantų, kurie atplaukia čia jūra iš netoliese esančios Turkijos. Graikijoje, tiesa, pasilieka toli gražu ne visi, dauguma keliauja į turtingesnes šalis – Austriją, Vokietiją, Angliją, kur praėjusiais metais įsikūrė daugiau kaip 640 000 migrantų. Į Angliją jie veržiasi dėl to, kad vietiniai įstatymai leidžia jiems gauti leidimą gyventi ir socialinę paramą gerokai lengviau, nei kitose šalyse.

Tačiau negalima būtų teigti, kad Londonas visiškai nemėgina apriboti jų srauto. Pavyzdžiui, buvo imtasi saugumo priemonių tunelyje po Lamanšu. Daug migrantų šio grandiozinio statinio pagalba mėgino neteisėtai patekti į salą. Visais įmanomais būdais jie prasmukdavo į tunelį ir naudojosi visomis įmanomomis galimybėmis prasibrauti į Angliją, pavyzdžiui, slapstėsi krivinių konteineriuose. Britai įkalbėjo prancūzus aptverti įvažiavimus į tunelį tvora su spygliuota viela – visos kitos priemonės atrodė neefektyvios. Tačiau netgi „spygliai“ ne visada sustabdo nelegalius migrantus. Praeitoje savaitėje traukinių judėjimas tuneliu buvo laikinai sustabdytas, kadangi jo pradžioje, prancūzų Kale uoste, per užtvaras ant platformų prasiveržė 150 žmonių, kuriuos policija vaikė iš ten tris valandas. Panašūs incidentai pastaruoju metu padažnėjo.

Žmonių kontrabandos iš Turkijos ir Libano uostų į Europą verslą kontroliuoja Islamo Valstybės smogikai, kurie tuo pat metu siunčia į Europą savo smogiamuosius būrius. Karas Sirijoje, kurį sukėlė Vakarų remiama vietinė ginkluota opozicija, „padovanojo“ Europai 3 milijonus pabėgėlių. Britų opozicinės Nepriklausomybės partijos lyderis Naidželas Faradžas siūlo įvesti griežtą pasienio kontrolę ir tikrinti visą transportą, ieškant nelegalų. Jis nurodo Australijos patirtį, ši šalis nuo 2008 metų ėmė siųsti atgal į tėvynę visus nelegalius migrantus, kurie prasmunka į Žaliąjį kontinentą.

Analizė byloja, kad visuose rasiniuose neramumuose, kurie vyksta Europos miestuose, dalyvauja tiktai išeiviai iš musulmoniškų Afrikos ir Artimųjų Rytų valstybių. The Daily Mail apžvalgininkas Maikas Barlėjus laiko didžiule klaida Libijos diktatoriaus Kadafio nuvertimą. Chaosas, kuris įsiviešpatavo po perversmo, pasienio kontrolės nebuvimas pavertė Libiją svarbiausia nelegalių migrantų tiekėja į Europą.

Dar neseniai Italijos valdžia vykdė operacijas, per kurias gaudydavo migrantų laivus toli nuo savo krantų, neretai netgi Libijos vandenyse. Tačiau šiais metais Europos Komisija liepė italų laivynui palikti Libijos vandenis ir nustatė patruliavimo atstumą ne tolimesnį kaip 30 kilometrų nuo Italijos kranto. Dėl to smarkiai padaugėjo pabėgėlių, kuriems pasisekė sėkmingai pasiekti Europą. Šiandien vien tik Prancūzijoje musulmonų skaičius viršija 6,5 milijonus. Musulmonų įsigalėjimas, o tarp jų nemažai radikalių islamistų – tikrasis neramumų šaltinis. Situacija Prancūzijoje tiek įkaitusi, kad vien tik policijos mėginimas patikrinti moters, slėpusios veidą po nikabu, tapatybę, sukėlė masinius neramumus viename iš Paryžiaus priemiesčių. Laikraštis Le Parisien rašo, kad policininkus užpuolė 400 jaunų musulmonų. Jų išvaikymui teko pasitelkti pastiprinimus ir naudoti ašarines dujas. Riaušės tęsėsi tris paras.

Daugelis Europos šalių gyventojų mano, kad valdžia demonstruoja neleistiną minkštakūniškumą migrantų atžvilgiu, piliečiai vis dažniau balsuoja už dešiniąsias partijas, kurios siekia visiško nelegalios migracijos uždraudimo ir didelio legalios migracijos apkarpymo. Dešinieji jau pasiekė nemenkų laimėjimų neseniai vykusiuose parlamento rinkimuose Anglijoje, Danijoje ir Suomijoje.

www