Libija: Muamaro Kadafio sūnus Saifas al Islamas nuteistas myriop

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/07... 2015-07-29 13:19:26, skaitė 2736, komentavo 0

Libija: Muamaro Kadafio sūnus Saifas al Islamas nuteistas myriop

Šiandien pasauliui viešai paskelbta, kad imperialistų pakalikų nužudyto Libijos vadovo sūnus, Saifas al Islamas Kadafis, kuris marionetinio Libijos režimo kalinamas nuo 2011-ųjų pabaigos, yra nuteistas mirties bausme sušaudant už savo tariamus „nusikaltimus“ prieš esamą režimą.

2011 m. po ginkluotos NATO interevencijos ir JAV bei Izraelio finansuotų islamistinių teroristų siautėjimo nužudžius ilgametį Libijos vadovą, šviesaus atminimo kovotoją Muamarą Kadafį, buvo įvykdytas valstybės perversmas, pavertęs Libiją iš nepriklausomos ir tikrai klestėjusios valstybės į pusiau laukinį Trečiojo pasaulio kraštą; atvėręs kelius JAV, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos korporacijoms pigiai ir patogiai eksploatuoti gausius šalies naftos išteklius ir leidęs islamistams šalyje įvesti itin barbarišką šariato teisės variantą (M. Kadafio vadovauta Libija užtikrino lygias vyrų ir moterų teises, poligamija buvo uždrausta).

Nepabūgęs pavojų, net po savo tėvo, M. Kadafio nužudymo, jo sūnus, didis Libijos patriotas ir savos liaudies teisių gynėjas, Saifas al Islamas Kadafis, toliau didvyriškai tęsė ginkluotą kovą prieš valdžią šalyje uzurpavusius JAV-NATO-Izraelio remiamus teroristus, kol buvo paimtas į nelaisvę ir, po ilgo kalėjimo, tik neseniai pastatytas prieš parodamąjį teismą, šiandien paskelbusį jam mirties nuosprendį.

Už ką bus nužudytas ir Saifas al Islamas? Už tai, kad jis nepasidavė Libijos išdavikams, valdžią uzurpavusiems nusikaltėliams, kurie nuolankiai vykdo imperialistų ir sionistų nurodymus, griaudami tą kadaise klestėjusią šalį, kuri kadaise buvo Libijos Arabų Džamahirija – M. Kadafio vadovauta visaliaudinė valstybė. Už tai, kad jis neparsidavė NATO okupantams ir jų pastatytai marionetinei valdžiai, bet kaip tikras vyras, kaip tikras Žmogus ir patriotas kovojo už savo tėvynę, už savo tautą, už savo žmogiškąjį orumą.

Tačiau, nepaisant barbariškų marionetinio Libijos režimo represijų prieš nelaisvėje laikomus ir kankinamus patriotus, šalyje tęsiasi pasipriešinimas okupaciniam režimui: iki šiol veikia ginkluotos grupės, kovojančios už tikrosios Libijos – Džamahirijos – reikalą; tuo tarpu tikriesiems Libijos idealams ištikimi piliečiai, neišsigąsdami valstybiniu mastu vykdomo teroro ir valstybinių represijų, šiandien protestavo, reikšdami savo solidarumą su Saifu al Islamu.


Libiečiai protestuoja prieš teroristinės valdžios savivalę ir palaiko Saifą al Islamą


Libiečiai nelegaliai iškėlė uždraustą Džamahirijos – tikrosios Libijos – vėliavą

Koks bebūtų Saifo al Islamo likimas, jis visada išliks Libijos piliečių bei pažangiosios žmonijos atmintyje kaip tvirtas ir principingas žmogus, gynęs savą šalį ir tautą nuo niekingų okupantų ir jų vietinių pakalikų, nepasidavęs ir kovojęs iki galo už teisingą reikalą.

Daugelis žino posakį, kad nužudyti galima tiktai žmogų, bet ne idėją, kai jo idėja gyva ne jo vieno, bet ir kitų protuose ir širdyse. Ir tai tikra tiesa: Saifo al Islamo idėja – nepriklausomos ir klestinčios Libijos idėja – gyva daugybės libiečių protuose ir širdyse. Kol ji tokia bus, galime neabejoti, kad Libijos žmonės dar kils į ne vieną kovą už savo laisvę ir nepriklausomybę, prieš okupantus ir vietinius pavergėjus bei išnaudotojus, už socialistinės Džamahirijos atstatymą.