Vaidas Žemaitis: ruoškitės, ateina Kinija

Autorius: Vaidas Žemaitis Lekstutis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaid... 2020-05-15 10:21:00, skaitė 1226, komentavo 25

Vaidas Žemaitis: ruoškitės, ateina Kinija

Šiandien Kiniją žinome kaip valstybę, kuri be vargo susitvarkė su COVID-19. Kinija teigia, kad ji jau susidūrė su antra COVID-19 banga ir dalinai uždaro šiaurės rytuose esantį Dzilino miestą, kuriame gyvena daugiau kaip 4 mln. žmonių. Trečiadienį Dzilino mieste sustabdytas susisiekimas autobusais ir paskelbta, kad gyventojams iš miesto leis išvykti tik tais atvejais, jei per ankstesnes 48 valandas testais bus patvirtinta, jog jie nėra užsikrėtę.

Be abejo, Kinija susitvarkys ir su antra pandemijos banga bei taps pavyzdine šalimi, kuri kuo puikiausiai susitvarko su sunkiais iššūkiais. Deja, to negalima pasakyti apie JAV ir Europą. JAV jau fiksuojama bemaž 1,5 mln. susirgimų, o Europoje bendras susirgimų skaičius siekia virš 1 mln. Rusija 250 tūkst.

Galima į tai žiūrėti kaip ligą, su kuria vieni susitvarko, o kiti ne, bet galima į tai žiūrėti kaip į ekonominį karą. Kinija greičiausiai perims pasaulio vadovavimo vaidmenį, kartu su partnere Rusija, o JAV su „vasalėmis“ ES šalimis teks pradėti atskirai galvoti (ne visoms bus leista) apie savo šalies politiką ir ekonomiką.

Saulius Skvernelis galimai jau yra gavęs signalą ir suprato, kad šis etapas Lietuvai yra neišvengiamas, o likti marionetės vietoje su JAV, ekonomine prasme būtų visiška savižudybė. Todėl Skvernelis Kinijai organizavo humanitarinę pagalbą ir demonstruoja politinį nuolankumą.

Tai, kad Kinija perima pasaulio vadovo rolę, aišku buvo dar 2019 metais. Nes būtent nuo tada JAV pradėjo puolimo akcijas prieš Kinijos ekonomiką. Žinoma, ne tik JAV, bet ir jos vasalės. Tai „Huawei“ pasidarė blogas, tai į VSD grėsmių ataskaitą Kinija įtraukiama kaip grėsmė mūsų nacionaliniam saugumui ir t.t.

Klintoninė – Sorošinė – Landsberginė gauja inkščia ir demonstruoja nuolankumą JAV ir tuo pačiu neapykantą Kinijai. Landsbergistai kaltina Skvernelį, kad šis medikams būtinas prekes užsakinėja iš komunistinės Kinijos ir t.t.

Landsbergistų lojimas yra visiškai beprasmis, nes jų laukia politinis sąvartynas, arba persiversti ir pradėti giedoti kiniškas mantras, o kad taip nutiks, yra labai abejotina. JAV laukia labai sunkūs laikai. Jeigu Trampui nepavyks susitvarkyti su Sorošistine demokratų gauja, jo taip pat laukia politinis sąvartynas ir dar vienas jo bankrotas.

Rusija šioje vietoje bus tik sąjungininkė, nes tiems, kas valdo šiuos procesus, Rusija reikalinga kaip šalis su gamtiniais resursais, už kuriuos jiems tinkamai bus mokama ir leidžiama gamintis ginklus, kad šituos resursus apsaugoti.

Grįžkime prie koronaviruso

Mano manymu, jis yra naudojamas kaip įrankis sunaikinti kai kurių šalių ekonomiką, ko pasekoje tas šalis vėliau bus lengviau perimti į savo kontrolę. Kinija ir Rusija galimai dalinsis daug „pyragėlių“, kuriuos atims iš JAV. Virusas išliks ilgam, jį greičiausiai išlaikys kaip kontroliavimo priemonę dar keletą metų. ES šalys, tokios kaip Ispanija, Italija, Prancūzija ir Vokietija dar turi laiko apsispręsti, su kuo „eiti į draugystę“, nes Europos Sąjunga greitu laiku, greičiausiai, bus išardyta kaip ir Tarybų sąjunga.

Anglija taip pat jau šitą suprato ir pasitraukė anksčiau. Anglija stebėdama politinę situaciją, pati galės rinktis, su kuo draugauti, nors pasirinkimas numatomas labai siauras.

Nieko nėra amžino – griuvo ir grius dar daug imperijų. O tie, kurie mano, kad gyvena negriūnančioje imperijoje, kuri gyvuos amžinai, tėra naivuoliai – taip pat labai naudinga visuomenės dalis.

Labiausiai šioje situacijoje iš kaimynių, laimės Baltarusija, kuri su Kinija ir Rusija bendradarbiauja daugelyje sričių. Gali būti, kad Baltarusijai bus perduoti kontroliuoti ir kai kurie iš JAV atimti „pyragėliai“.

Perspėju, kad tai tėra mano asmeninė nuomonė, todėl prašau nepriimti viso to per daug rimtai. Nepamirškite galvoti savo smegenimis ir naudoti jas pagal paskirtį.

Vaidas Žemaitis Lekstutis