R. Karbauskis: Dėl A. Kubilliaus ir I. Šimonytės pusė milijono Lietuvos gyventojų emigravo, šimtai įmonių bankrutavo

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/r-ka... 2020-05-06 11:23:00, skaitė 638, komentavo 4

R. Karbauskis: Dėl A. Kubilliaus ir I. Šimonytės pusė milijono Lietuvos gyventojų emigravo, šimtai įmonių bankrutavo

Akivaizdu, jog dabartinės kartos 2008-2009 metų ekonominę ir COVID-19 sukeltą krizes prisimins dar ilgai. Prisimins tai, jog 2008-2009 metais Ministro Pirmininko A. Kubilliaus ir finansų ministrės I. Šimonytės vadovauta Vyriausybė krizės suvaldymui pasirinko Tautos skurdinimo kelią, nurėžiant atlyginimus, pensijas, didinant mokesčius. Pasekmės – daugiau kaip pusė milijono Lietuvos gyventojų emigravo, šimtai įmonių bankrutavo, o visi mokesčių mokėtojai iki šiol moka nepagrįstai dideles palūkanas už tuomet paimtus kreditus.

Drįstu teigti, jog dabartinė valdžia vadovaujasi visiškai kitokiomis vertybėmis ir prioritetais, nei A. Kubiliaus laikų valdžia. Mes krizės sukeltų problemų nespręsime žmonių gerovės sąskaita. Nes juk žmonės gydo, moko, mokosi, gina, augina, veža, kerpa, kepa bei daro daug kitų darbų ir šių žmonių gyvenimo kokybė yra pagrindinė valstybės stiprybės bei saugumo sąlyga.

Užvirė diskusija dėl 200 eurų, kurie kaip papildoma išmoka pasieks senjorus, neįgaliuosius. Ir čia dar kartą atsiskleidė dideli vertybiniai skirtumai tarp dabartinės valdžios ir opozicijoje esančių politinių partijų atstovų. Mes rūpinamės žmonėmis, o opozicija gyvena tik rinkimais ir galvoja, kaip mūsų priimami sprendimai tuos rinkimus paveiks. Iki kokio cinizmo reikia prieiti, kad po trisdešimt atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės metų galvotum, kad už 200 eurų galima nusipirkti žmonių palankumą?

Viešai pasakiau, jog ši vienkartinė išmoka gali būti nepaskutinė, tuo patvirtindamas, kad tai mums yra vertybinis pasirinkimas, o ne prekyba žmonių orumu, kaip tai supranta konservatoriai. Valstybė ir jos valdžia turi tarnauti Tautos interesams, o ne laikyti žmones šunauja, runkeliais, apačiomis.

Šiandien Seimas pradės priiminėti sprendimus būtinus milijardo eurų socialinės pagalbos paketo išmokėjimui. Tai tik dalis pagalbos, kurios sulauks Lietuvos žmonės. Ir šie pinigai – ne valdžios dovana, o mūsų visų bendra investicija į Lietuvos ateitį.

Ramūnas Karbauskis