Pagalba mūsų sunkiai dirbančiam Seimui…

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/paga... 2020-05-05 10:16:00, skaitė 688, komentavo 2

Pagalba mūsų sunkiai dirbančiam Seimui…

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos  2019 m. priimti kainodariniai sprendimai elektros, gamtinių dujų, šilumos ir vandens sektoriuose leido vartotojams sutaupyti 55 mln. Eur – skelbiama VERT 2019 metų veiklos ataskaitoje.

Ši Tarybos ataskaita bus pristatyta Seimui. Kuris, kaip ir kiekvienais metais, jai pritars ir dar padėkos Tarybai už sėkmingą jos veiklą.

Tikslu padėti Seimui dar nuoširdžiau padėkoti Tarybai už jos pasiaukojančią veiklą, siūloma papildyti šią  ataskaitą kad ir sekančiai:

  • Kiek   pelno šilumos vartotojų sąskaita iš nevykdomos centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo veiklos 2019 metais gavo pvz. AB Vilniaus šilumos tinklai.
  • Kokia suma atiteko SGD terminalo dujų buitiniams vartotojams, vartojantiems žymiai kaloringesnes  gamtines dujas nei Gazpromo gamtinių dujų vartotojai, o mokant vienodą jų kainą.
  • Kiek pelno atnešė  buitiniai elektros ir gamtinių dujų vartotojai elektros ir gamtinių dujų tiekėjams, apmokėdami už savo butuose esančių atsiskaitomųjų prietaisų įrengimą ir priežiūrą, kas jiems pagal Energetikos įstatymą nepriklauso.
  • Kiek nuostolių patyrė šilumos vartotojai  Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai iš esmės nekontroliuojant   daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūrą.

P.s. Buitinių vartotojų sąjunga, gindama viešąjį interesą, pabandys gauti šią informaciją, o rezultatus, kokie jie bebūtų,  paviešins.