Koronavirusas Lietuvos ilgapirščiams ir aferistams tapo puikiu akstinu machinacijoms ir savireklamai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/korona... 2020-04-27 07:21:00, skaitė 794, komentavo 1

Koronavirusas Lietuvos ilgapirščiams ir aferistams tapo puikiu akstinu machinacijoms ir savireklamai

Neegzistuojančio fondo skirto kovai su koronavirusu vadovė, oficiali Rusijos Fedaracijos valstybės paslaptis, savo biografijos klastotoja, rašytoja, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė (dešinėje). Nuotr. facebook.com

Ekspertai.eu jau skelbė apie Finansų ministro Viliaus Šapokos įkurtą neegzistuojantį fondą ir apgaulės būdu renkamus pinigus į Finansų ministerijos sąskaitą, o šiam dariniui vadovauti pakviestą Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Paaiškėjo, kad šis „fondas“ ne tik neteisėtas, tačiau keistom sąlygom perka ir netinkamą įrangą.

„Vajus, kuriuo siekiama padėti su koronavirusu kovojantiems medikams, atskleidė, kad iš to bandoma pasipelnyti arba nemokšiškai taškyti suaukotus pinigus. Keisčiausia, kad į šią kompaniją pateko ir kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė“, - rašoma portalo lrytas.lt straipsnyje „Nauja kovos su virusu taktika: ištaškyti arba pavogti pinigus“.

Straipsnyje taip atskleidžiama, kad ir liberalo Remigijaus Šimašiaus savivaldybė nesnaudžia– organizuoja neskelbioamas derybas ir dosniai permoka už savo pirkinius.

Pavyzdžiui už plaučių ventiliavimo aparatus ICU S1100, kurių kaina svyruoja nuo 5400 iki 7560 tūkstančių JAV dolerių (4972–6961 euras be Lietuvoje taikomų mokesčių ir atvežimo išlaidų) – tuo metu Vilniaus valdžia už vieną tokį aparatą mokėjo net po 27 tūkstančius 830 eurų.

Arba, pavyzdžiui, savivaldybė pasirinko tiekėją beveik 300 tūkst. eurų sutarčiai, nors jo metinė apyvarta nesiekia 50 tūkst. eurų.

Ekspertai.eu primena, kad apie neegzisuojantį D. Grybauskaitės vadovaujamą fondą asmeniškai yra informuotas LR prezidentas Gitanas Nausėda, LR premjeras Saulius Skvernelis ir kiti atsakingi asmenys.

O dėl nusikalstamos veikos kreiptąsi į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) lyderį, generolą Antonį Mikulskį, kurio pavaldiniai jau dvi savaites analizuoja, pradėti ar nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl minėto neegzistuojančio fondo (apie tai skelbėme publikacijoje „Jei valdžia šlapinasi ant įstatymų – pakiškime jai unitazą“).

Įdomu pažymėti, kad lrytas.lt vienintelė iš didžiųjų žiniasklaidos priemonių, kuri pradėjo kalbėti apie šias su neegzistuojančiu fondu susijusias aferas.

Tiek nepriklausomas Žmonių partijos portalas, tiek Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamas valstybinis transliuotojas LRT apie tai tyli ir nieko „nepastebi“ tarsi ungurys po rūkymo – sunki tų tautinių propagandistų duona.