Advokatas Stanislovas Tomas: Lietuvos Konstitucija – tai tualetinis popierius

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/advo... 2020-04-25 19:58:00, skaitė 948, komentavo 7

Advokatas Stanislovas Tomas: Lietuvos Konstitucija – tai tualetinis popierius

Advokato Stanislovo Tomo atsakymas į viešą Olego Turajevo kreipimąsi:

Lietuvos advokatūros Advokatų tarybos pirmininkui

prof. dr.Ignui Vėgėlei

Oleg Tarejev
gyv. Šaltinių g., 13 n., 4 b., Vilnius

Užklausa

Iš infolex.lt sužinojau, kad advokatas Stanislovas Tomas nėra pripažintas advokatu Lietuvoje, nei įrašytas į Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašą.
Jeigu išaiškės, kad S. Tomui yra suteiktas teisininko profesinis vardas kitoje užsienio valstybėje, kad jis turi teisę teikti teisines paslaugas Lietuvoje, manau, kad jis turės privalumą, kadangi priesaikos LR teisingumo ministrui nedavę. T.y. Lietuvos advokato prioritetai: 1) laikytis LR Konstitucijos ir įstatymų; 2) kliento interesai; Kitos valstybės advokato prioritetai: 1) kliento interesai; 2) laikytis LR Konstitucijos ir įstatymų; Pavyzdžiui advokato klientas naudoja akivaizdu sulkastotą dokumentą. Ar LR advokatas privalo pranešti teisėjui (prokurorui) apie akivaizdu suklastotą dokumentą, t. y. veikti prieš savo kliento interesus?

Prašau atsakyti į šį klausimą.
Pagarbiai, O. Tarejev

„Noriu atsakyti į pono Tarajevo laišką. Iš tiesų esu Rusijoje registruotas advokatas ir uždirbu labai ir labai daug pinigų Lietuvoje (daug daugiau nei Seimo narys). Šiuo metu esu antroje vietoje pasaulyje pagal laimėtų bylų skaičių Jungtinių Tautų teisminėse institucijose – laimėjau R. Pakso bylą (tuo metu dar kaip advokatas iš Padniestrės), Valdo Adamkaus slaptojo Violetinio kalėjimo bylą, laimėta Deimantės Kedytės byla ir daug kitų.

Nė vienas Lietuvos advokatas neturi tiek laimėtų bylų kiek aš. Esu ne tik jauniausias profesorius lietuvių tautos istorijoje, bet ir daugiausia profesoriaus vardų turintis lietuvis, Paryžiaus Sorbonos universiteto teisės daktaras. Nereikia kuklintis – turiu ir vadinamą „genialumo geną“ Nr. rs1800955(C;T)-rs9536314(G;T)-rs17070145(T;T)-rs6994992(T;T), o Ignas Vėgėlė tokio geno neturi. Kažkas nesikuklina, kad yra homoseksualas, o kažkas – kad turi „genialumo geną“.

Kodėl Lietuvos piliečiai masiškai kreipiasi į mane į Jėruzalę (nors registruotas Maskvoje, iš tiesų gyvenu Jėruzalėje)? Būtent todėl, kad Rusijoje nėra advokato priesaikos. Dar daugiau, Rusijoje, priešingai nei Lietuvoje, advokato negalima pašalinti už „etikos pažeidimus“. Vadinami „etikos pažeidimai“ yra politinio susidorojimo su advokatu priemonė.

Taigi, būdamas Rusijoje registruotu advokatu, aš galiu negerbti Lietuvos etikos, negerbti Lietuvos valstybę, niekinti Lietuvos teisingumo ministrą – vadinti jį idiotų, kiaule, moraline išgama, skųsti jo veiksmus tarptautiniams teismams. Tuo metu, Lietuvos advokatas turi duoti jam priesaiką ir po to bijoti, kad jį pašalins iš asociacijos „Lietuvos advokatūros“ už „neteisingus“ skundus.

Lietuvoje registruotas advokatas negalėtų sudaužyti tarptautinio fašistų nusikaltėlio Jono Noreikos lentą, o Rusijoje registruotas advokatas kaip aš gali tai drąsiai daryti.

Didžiuojuosi tuo, kad negerbiu Lietuvos valstybės, nesu davęs jai jokios priesaikos ir per tarptautinius teismus galiu rodyti visam pasauliui, kad tai yra atsilikusi ir antidemokratinė valstybė.

Primenu, kad šiuo metu Jungtinėms Tautoms yra pateiktas mano skundas, kuriame prašau uždrausti asociaciją „Lietuvos advokatūra“, kadangi jos pagrindinis tikslas – bausti advokatus už žmogaus teisių gynybą.

Primenu Seimo nariams, Lietuvos Konstitucijos 20(2) straipsnį, kuris nustato: “Niekas negali būti verčiamas priklausyti kokiai nors asociacijai.” Tai kodėl Lietuvos advokatai verčiami būti asociacijos „Lietuvos advokatūra“ nariais?

Kodėl aš negerbiu Lietuvos Konstitucijos? Būtent todėl, kad jos nesilaiko nei Seimas, nei Vyriausybė, nei asociacija „Lietuvos advokatūra“. Lietuvos Konstitucija – tai tualetinis popierius. Deja, ji niekada netaps tikru įstatymu Lietuvoje, nes lietuvių kultūroje niekada nesusiformuos atitinkamos demokratinės vertybės – šimtmečiai istorijos įrodo mano žodžių tiesą.

Kaip bebūtų parodoksalu, bet Rusijoje iš viso nėra tokios asociacijos kaip „Lietuvos advokatūra“ ir tai liudija apie tai, kad Rusijoje demokratinė visuomenė yra labiau pažengusi nei Lietuvoje.

Seimo nariams noriu priminti Latvijos Konstitucinio teismo išaiškinimą byloje Nr. 2004-04-01. Latvijos Konstitucinis Teismas uždraudė Latvijos advokatūros monopolį ir leido teismuose atstovauti bet kam su bet kokiu teisininko diplomu (nereikia būti profesoriumi ir daktaru kaip man). Latvijos Konstitucinis Tesimas paaiškino tai 2 dalykais: 1) dažnai ne advokatai gali teikti kokybiškesnes paslaugas nei advokatai, nes jie yra daktarai ir profesoriai. 2) Advokatai yra per brangūs, o daugelio Latvijos gyventojų pajamos žemos. Jeigu leisti teismuose atstovauti bet kam su bet kokiu teisininko diplomu, kainos sumažės ir į teismus galės kreiptis žmonės su mažom pajamom.

Deja, Lietuvos teisingumo ministras yra per kvailas žmogus, kad suprastų tokių sudėtingų žodžių prasme. Būtent todėl aš didžiuojuosi savo advokato registracija Rusijoje, kadangi nesu davęs jam priesaikos ir galiu laisvai vadinti jį moraline išgama (kiaule).

Dėl skundų prieš Lietuvą į Europos žmogaus teisių teismo, rašykite privačias žinutes arba skambinkite per Whatsappą.“

Pagarbiai,

Prof. Dr. Stanislovas TOMAS, PhD (Sorbonne), LLM, DEA, MRes, LLB, BA
Russian Foreign Attorney-at-law practicing in Jerusalem
WhatsApp: +370 608 77507
Youtube: https://goo.gl/eH4x9C
Blog: http://www.eurolitigation.eu