Saulius Skvernelis: gali tekti ir vėl uždaryti ne maisto prekių parduotuves

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/saul... 2020-04-18 10:59:00, skaitė 755, komentavo 1

Saulius Skvernelis: gali tekti ir vėl uždaryti ne maisto prekių parduotuves

Užvakar Vyriausybė priėmė sprendimus, kurie leido vėl pradėti dirbti ne maisto prekių parduotuvėms, paslaugų teikimo įmonėms. Su sąlyga, kad bus griežtai laikomasi saugumo reikalavimų ir nustatytų ribojimų.

Vakar parduotuvės ir įmonės pradėjo dirbti. Deja, bet matant situaciją dalyje jų, šalia kai kurių iš jų, taip pat ir kai kuriose viešosiose erdvėse, susidaro įspūdis, tarsi Vyriausybė jau būtų atšaukusi karantiną…

Norėčiau priminti, kad to nebuvo padaryta. KARANTINAS NEATŠAUKTAS, atsipalaiduoti vis dar negalime!

Dar kartą noriu prašyti visų atsakingumo. Kalbu tiek apie verslo atstovus, tiek apie jų klientus. Ir kitus. Būkime sąmoningi, toliau laikykimės karantino režimo, saugokime vieni kitus. Pandemija dar nesibaigė, rizika išlieka – ir pakankamai didelė.

Kartu informuoju, jog šiandien COVID – 19 valdymo komitete nusprendėme, kad šį savaitgalį būtina skirti padidintą dėmesį ir pajėgas sritims, kurias palietė Vyriausybės paskelbtos švelninimo priemonės. Duoti pavedimai policijai, visuomenės sveikatos centro specialistams, prašysime ir savivaldybių pagalbos. Bus aktyviai tikrinama, ar laikomasi privalomų atstumų, aptarnavimo laiko intervalų, kitų nustatytų reikalavimų.

Nesinorėtų, kad kitą trečiadienį Vyriausybė būtų priversta atšaukti ką tik priimtus sprendimus, – savo „Facebook“ paskyroje pranešė Saulius Skvernelis.

BV inf.