D. Trampas: „Rusija atsiuntė mums labai didelį lėktuvą, pilną medicininių atsargų“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/d-tr... 2020-04-01 08:56:00, skaitė 825, komentavo 3

D. Trampas: „Rusija atsiuntė mums labai didelį lėktuvą, pilną medicininių atsargų“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas padėkojo Rusijai už „didelį lėktuvą su medicinos reikmenimis“

JAV gavo humanitarinę pagalbą kovai su koronavirusu iš Rusijos ir Kinijos. Tokius Rusijos Federacijos veiksmus Donaldas Trumpas pavadino „labai mielais“,- rašo TASS

„Manau, kad galų gale tapsime stipresni. Mes daug ko išmokome. Turiu pasakyti, kad turime puikius santykius su daugeliu šalių. Kinija mums kažką atsiuntė, buvo puiku, Rusija atsiuntė mums labai didelį lėktuvą pilną medicininių atsargų, tai buvo labai miela. Kitos šalys mus daug siuntė, buvau maloniai nustebintas “, – sakė JAV vadovas, kalbėdamas spaudos konferencijoje apie koronavirusą Baltuosiuose rūmuose.

Pirmadienį Donaldas Trampas turėjo telefoninį pokalbį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kurio metu šalys aptarė koronaviruso plitimą pasaulyje.

Pagal infekcijų skaičių JAV tvirtai užima pirmąją vietą: naujausiais duomenimis, ten nustatyta daugiau nei 165 tūkst. pacientų, sergančių COVID-19, daugiau nei trys tūkstančiai žmonių mirė.

COVID-19 pandemija, kurios pirmieji atvejai buvo aptikti Kinijos mieste Uhano mieste praėjusių metų pabaigoje, apėmė jau 177 šalis. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau kaip 809 tūkstančių infekcijos atvejų, daugiau nei 39 tūkstančiai žmonių mirė.

Rusijoje nustatyti 2217 koronaviruso pacientai, iš jų 1226 Maskvoje, devyni žmonės mirė.

TASS ir CNN inf.