Atviras laiškas premjerui Algirdui Butkevičiui

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/algimantas-... 2015-07-15 11:51:07, skaitė 4137, komentavo 0

Atviras laiškas premjerui Algirdui Butkevičiui

Gerbiamas Premjere. Atsiprašau Jūsų, kad pirma nei Jums, parašiau atvirą laišką Jūsų partijos kolegai, vicepirmininkui, klasės suolo draugui vidurinėje mokykloje, Gediminui Kirkilui (http://sauksmas.lt/algimantas-lebionka-atviras-laiskas-suolo-draugui-gediminui-kirkilui.html.) Atsiprašau už subordinaciją.

Jūsų ryžtas praturtinti Lietuvių kalbą naujomis raidėmis man labai suprantamas. Kiekvienam žmogui būdingas noras įamžinti savo vardą, palikti prisiminimą ateinančioms kartoms apie save. Herostratas vardan to sudegino Artemidės šventyklą, Algirdas Brazauskas atstatė Valdovų rūmus, o jūs nutarėte dovanoti lietuviams naują abėcėlę, įrašydamas į ją tris raides – W, Q ir X.

Ačiū Jums.

Tai labai praplės mūsų tautos galimybes ir Lietuvoje gyvenančių lenkų patogumą, nors tam, kad Lietuvoje būtų patogiau gyventi čia atsikėlus kokiam milijonui kinų, ar sugrįžus kelioms dešimtims žydų, nepakenktų pasirūpinti ir šių garbingų tautų, dovanojusių ne tik mums, bet ir visam pasauliui paraką, kompasą, religiją, skolinimo procentą ir t.t. atstovais, jų gyvenimo Lietuvoje komfortu, todėl kviesčiau neapsiriboti vien lenkais, kurių, deja, yra keliomis dešimtimis kartų mažiau nei kiniečių ir kurie keliais tūkstančiai kartų biednesni nei žydai, ir praturtinti mus kiniečių hieroglifais bei hebrajiškais rašmenimis.

Jei įvedant kinų ir žydų rašmenis atsiras techninių problemų, pirmai pradžiai prašau Jūsų įvesti bent dvi kirilicos raides – У ir Й. Turėdami lietuvių abėcėlėje šias raides, be Jūsų jau siūlomos raidės X, mes jau galėsime prieš ateinančius 2016 metų rinkimus į Seimą, papuošti transparantais Lietuvos miestų ir miestelių gatves su žodžiu iš trijų šių raidžių, kuris kaip joks kitas nusako tai, ką Jūs gero padarėte Lietuvai ir jos žmonėms per šią kadenciją. Būkite toks malonus ir suteikite rinkėjams šią galimybę.


NETRUKUS IR LIETUVOJE

Šauksmas