Kinija įtaria JAV įvežus koronavirusą į Uhano miestą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kini... 2020-03-15 12:16:00, skaitė 1098, komentavo 12

Kinija įtaria JAV įvežus koronavirusą į Uhano miestą

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianas teigia, kad koronavirusas COVID-19 galėjo patekti į Kinijos miestą Uhaną dėl JAV kaltės

Apie tai diplomatas parašė savo „Twitter“ paskyroje, prie teksto pridėjęs vaizdo įrašą, kuriame paminėta JAV Atstovų rūmų Ligų prevencijos ir kontrolės centro vadovo Roberto Redfieldo kalba. Jis sakė, kad yra keli mirę amerikiečiai, kuriems iš pradžių buvo diagnozuotas gripas, o po mirties tai pateikė kaip koronavirusą. Reaguodamas į tai Lijiangas pateikė Amerikos valdžios institucijoms keletą klausimų:

Kada Jungtinėse Valstijose atsirado „nulinis“ pacientas? Kiek yra užsikrėtusių žmonių? Kokie ligoninių pavadinimai? Gali būti, kad JAV kariuomenė atnešė šią epidemiją į Uhaną. Būkite skaidrūs! Atskleiskite viešai visiems savo turimus duomenis! Mums reikalingas JAV pasiaiškinimas!

2/2 CDC was caught on the spot. When did patient zero begin in US? How many people are infected? What are the names of the hospitals? It might be US army who brought the epidemic to Wuhan. Be transparent! Make public your data! US owe us an explanation! pic.twitter.com/vYNZRFPWo3

— Lijian Zhao 赵立坚 (@zlj517) March 12, 2020

 

Kaip amerikiečiai galėjo patekti į Uhano miestą ir „paleisti“ virusą

Praėjusių metų spalį Uhane (Kinijoje) vyko 7-osios pasaulinio karo žaidynės. Jose, dalyvavo ir amerikiečiai. Galbūt tai ir yra ta data, apie kurią kalbėjo Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianas.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „VII Всемирные военные игры“

Kinijos nacionalinio transliuotojo „CGTN“ televizijos reportažas apie Uhano 2019.10.18 7-ąsias karo žaidynes, dar kitaip vadinamas „Karo olimpinės žaidynės“. Jose dalyvavo komandos daugiau nei iš 100 šalių, tame tarpe ir iš JAV.

Koronaviruso epidemijos pradžioje amerikiečiai net oficialiu lygmeniu pradėjo elgtis negražiai, baksnodami pirštu į kinus, užsimindami, kad tai jų kaltė. Buvo akivaizdu, kad Kinijos pusė supyko, o tai yra visiškai natūralu. 

Po to sekė gana griežti, net neįprastai griežti, abipusiai Kinijos diplomatų komentarai. Ar tai ir yra III Pasaulinio karo dalis, parodys laikas, bet jeigu šį versija bus patvirtinta, Kinija tikrai to niekada neatleis.

Kyla ir dar vienas įtarimas, kad apie šį Kinijos Užsienio reikalų ministerijos atstovo pranešimą nepranešė nei viena vakarietiška žiniasklaidos priemonė. Neleido? Pranešimas buvo, jis tikras, tai ne „Fake news“. Kodėl tyli „Lietuvos nepriklausoma“ žiniasklaida?

Parengė Linas Naujelis pagal Twitter, CGTN inf.