Lietuva pavyzdys tiek JAV, tiek Europai – rengiantis rinkimams ir rinkimų metu mūsų šalyje Rusija yra bejėgė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2020-02-23 19:31:00, skaitė 747, komentavo 0

Lietuva pavyzdys tiek JAV, tiek Europai – rengiantis rinkimams ir rinkimų metu mūsų šalyje Rusija yra bejėgė

Naujienų agentūra ELTA skelbia, kurią ciatuoja visa nepriklausoma ir valstybinė Lietuvos žiniasklaida, kad pasirodė pranešimai apie tai, kaip Maskva kišasi į JAV prezidento rinkimus, norėdama padėti Berni Sanderso rinkimų kampanijai.

B. Sandersas žurnalistams tvirtino, kad JAV žvalgybos pareigūnai „maždaug prieš mėnesį“ informavo jį apie Rusijos bandymus kištis į 2020 m. JAV prezidento rinkimus.

„The Washington Post“ penktadienį paskelbė, kad pareigūnai B. Sandersui sakė, esą Maskva siekia padėti jo prezidentinei kampanijai, nors neaišku, kokiu būdu Rusija bando padėti B. Sandersui“, - skelbia ELTA.

Pasak „The Washington Post“, žvalgybininkai apie Rusijos kišimąsi informavo ir prezidentą Donaldą Trampą.

„Kitaip nei Donaldas Trampas, aš nelaikau Vladimiro Putino savo geru draugu. Jis yra autokratinis banditas, kuris bando sunaikinti demokratiją ir sutriuškinti disidentus Rusijoje“, - pasakė B. Sandersas.

Kodėl Rusijai prireikė padėti visiems iš eilės JAV kandidatams į prezidentus, neskelbiama.

Ekspertai.eu primena, kad anksčiau buvo skelbta, jod Rusija kišasi ne tik į JAV prezidento rinkimus, bet ir visus svarbiausius rinkimus Europos valstybėse. Teigiama, kad ir Brexitas yra Rusijos darbas.

Lietuva yra viena iš nedaugelio valstybių pasaulyje, kur Rusijai nepavyksta įsikišti į rinkimų procesą, kadangi esame kibernetinės gynybos lyderiai.