Latvija „pajuoduos“ labai greitai

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/2369/latvija-pa... 2015-07-08 12:29:08, skaitė 2407, komentavo 0

Latvija „pajuoduos“ labai greitai


Būsimi afro-latviai, taip pat ir afro-lietuviai pakeliui į Pažadėtąją Žemę

Latvijos vyriausybė sutiko priimti 550 pabėgėlių iš Afrikos į metus. Tai reiškia, jog per 15 metų, net jeigu ši kvota nebus padidinta, beveik oficialiai į Latviją atvyks daugiau nei 8000 afro-latvių.

Pagal egzistuojančią praktiką, gavus oficialų statusą ES, kiekvienas pabėgėlis gauna leidimą atvažiuoti iš Afrikos vidutiniškai penkiems giminaičiams. Tai yra, kad jau prie esamo 8 tūkstančių skaičiaus į Latviją dar atvyks 40 tūkstančių afro-latvių.

Tačiau nereiškia pamiršti ir nelegalios imigracijos. Kai tik afro-latviai įsikurs Latvijoje, kai tik įsikurs apleistose sodybose, pas juos iš Afrikos pradės važiuoti jau nelegalūs imigrantai. Kol kas tai neįmanoma – kol kas toks afro-latvis sodyboje yra pastebimas. Tai reiškia prie jau teisėtai atvykusių 48 tūkstančių afro-latvių prisidės dar šimtas tūkstančių nelegalių migrantų.

Atsižvelgiant į aukštą gyventojų skaičiaus mažėjimo dinamiką Latvijoje, 2030 metais vietinių gyventojų (latvių, latgalių, rusų, baltarusių, žydų ir t. t.) skaičių oficialiai sudarys apytiksliai 1 milijonas 700 tūkstančių. Tačiau prie šio skaičiaus prisidės 150 tūkstančių afro-latvių, kurie sudarys 8 % Latvijos gyventojų. O neoficialiai šis procentas bus dar didesnis.

O dabar dar kartą perskaičiuokime pridedami naują dedamąją. Ne paslaptis, kad su gimstamumu pas afrikiečius kiek geriau, nei pas latvius: vidutinę šeimą sudaro 5-8 žmonės… Net jeigu skaičiuotume turėdami omenyje mažesnę šeimos sudėtį, vis tiek po 15 metų mažiausiai pusė šalies gyventojų bus tamsios odos spalvos. Ir vargu ar kalbės latviškai.

Yra apie ką susimąstyti? (taip pat ir lietuviams – redakcijos past)

Šaltinis vesti.lv